Chrome Sparks - Chrome Sparks

Bilde: Counter Records

Chrome Sparks - Chrome Sparks

Chrome Sparks har mindre gnist enn vanlig, og gaper over litt for mange gode ideer i sitt pene, sprikende debutalbum. 


Chrome Sparks’ selvtitulerte debutalbum havner litt i den sedvanlige debut-fella, hvor artisten gaper over for mange sjangre og lener seg for mye på uttrykket sitt fra tidligere utgivelser. Jeremy Malvin lager pen og interessant musikk, men likevel hadde jeg forventet mer utvikling fra en såpass erfaren produsent.


Albumet åpner svakt, med tre låter svært preget av synth-wave, uten frasparket sjangeren forøvrig har. Dette er ikke noe nytt hos Chrome Sparks, men det høres ganske upersonlig ut, og akkordrekkene og melodiene henter ikke ut sitt fulle potensiale. Det blir litt billig.


Det tar seg likevel opp med den nye låten «Sugar», som er en sløy, skranglete og behagelig jam. Her skinner særegenheten hans igjennom, han eksperimenterer med synthene sine, koring og en herlig bakpå gitar. Likevel henger følelsen av jamming ved, og jeg tror det må noen drøyere overraskelser til for at dette skal virke fullstendig.


«All Or Nothing» har mange av egenskapene til «Sugar», men føles ut som en fullkommen, nyskapende låt. Det er som en lystigere Shlohmo-låt med større moment, og jeg liker det godt. Dette forblir den beste låta, som også har potensiale til å bygge et helt album rundt. Det er bare litt leit at den ble gitt ut for to år siden.


Samarbeidet med geni-duoen Kllo er svært kult, men man hører ikke Jeremy lenger. Albumets andre halvdel er et upersonlig, trance-inspirert, lite sammenhengende synth-sirkus, men som også er fint og velprodusert. «Wings» blander elegant catchy, tidsriktige R&B-vokaler med noen sofistikerte harpe-arpeggioer, men det byr ikke opp til flere lytt. Som album holder det ikke mål – det spriker for mye og pirrer ikke nysgjerrigheten. Gnisten blir aldri til noe mer, og ebber hvertfall ut på siste spor.


Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte