De beste norske hiphop-utgivelsene i 2017!

 

Foto: Montasje

2017 har gitt oss mye bra norsk hiphop. Ifølge FEBER er dette de beste norske utgivelsene.

Store P - Rommet

NMG-godguttens oppfølger av 2014s Regnmannen har absolutt vært et ettertraktet album, og etter å ha blitt fristet med en rekke singler gjennom året, fikk endelig fansen det de fortjente. På Rommet får vi en oppdatert Store P med et litt mer organisk lydbilde enn den synth-baserte debuten, men han holder seg fortsatt til den hviskende autotune stiler vi kjenner han for. Høydepunkter er blant annet den egosentriske “Meg, Meg, Meg”, eksistensialistiske “Vi Esje Herfra” og semi-posse cuten “Strutter Som En Struts”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linni - Maksimum

Linni er Norges beste rapper. Maksimum er kanskje hans beste album. Sjekk det ut.

 

 

 

 

Ivan Ave - Every Eye

Den internasjonale rap legenden fra telemark, Ivan Ave, leverte i år et spektakulært album. Det at Ivan Ave leverer god musikk er ingen nyhet. Men noe av det mer imponerende er produsentene på skiva. Dâm Funk, KAYTRANADA, Fredfades, MNDSGN, Dj Harrison og Kiefer. At en norsk artist jobber med så store aktører i hiphop er stort. Ivan Ave leverer jazz, Funk og soul inspirert hiphop på sitt aller beste. Sexy, fete og gode tekster på nydelige beats gjør at Every Eye burde høres av alle ører. En av norges mest undervurderte artister leverte et av norges beste album i 2017.

 

 

 

 

 

Fredfades - Warmth

Oslos største platenørd og Ivan Aves faste makker slapp endelig sin offisielle solo-debut i år. Han har gjennom en årrekke bevist seg som både en av Norges beste og mest unike beatmakers. På albumet har han i kjent stil jazz og soul-samplende mellow beats og har med seg internasjonale navn som MED, Koreatown Oddity, Nanna.B, Moruf og Mndsgn for å nevne noen. Dette var årets sommer-soundtrack, og kommer til å fortsettes å bumpes gjennom vinteren i håp om å få igjen varmen.

 

 

 

Tøyen Holding - (self titled)

Alle rappere bør mene at de er de beste og feteste der ute, noe Tøyen Holding er et gyllent eksempel på. Fredfades og Mest Seff rapper med så forbannet mye selvtillit og stil at det er skremmende, over sampledrevne old school-beats signert Fredfades. Det hele høres rett og slett ut som et hiphop fra 90-tallet, og i en stadig progressiv og endrende hiphop sjanger, er det veldig forfriskende. “Slenger opp gjengtegn, 247! 247! 247!” kommer FEBER-gjengen til å rope i lang tid.

 

 

 

 

Kjartan Lauritzen - Fenomenet

Etter å ha teaset det norske folk med et knippe rå singler og tilhørende ekstravagante musikkvideoer, slapp «bergensrapperen» fra Balestrand Fenomenet, et album proppfullt av vel så singelverdige låter. Vi lener oss tilbake og bare Nyte D.

 

 

 

 

 

 

Hester V75 - Baby, Eg Har Et Problem

Koseguttene fra Bergen slapp en samling nye låter på våren. Lydbildet er melodiøst og flytende, som Hester-gutta har gjort til sitt kjennetegn. Eirik Aas, Ingo og Rafael har aldri rappet bedre, og David Grytten sine beats er varierte, fyldige og til tider fryktelig vakre. Det føles som gruppa har skapt sitt eget lille soniske univers, som en kjenner at de er svært komfortable i. Hester V75 har lenge vært lovende og fremadstormende, og “Baby Eg Har Et Problem” er et album hvor store forventninger blir innfridd.

 

 

 

 

 

Larsiveli & Makko Makeba - Brødrene Gjeddehjerte

Norges offisielle autotune-mestere er absolutt undervurderte! Dette besviser brødrene på debut-EPen sin. De fleste låtene er produsert av Makko Makeba som også fungerer som generell studiokunstner. I tillegg er han en mester på sparsomme og melodiøse vers som komplimenterer Larsivelis aggressive vers perfekt. Sammen er de en dødlig kombo og har skapt et friskt pust i den Norske rap-scenen.

 

 


 

Hør FEBERs best of 2017-sending under:

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte