Det beste fra hiphop i 2018 med FEBER!


Foto: YGMG, Sony Music, Tee Productions, Nora Collective, Columbia,


Etter å ha dekket de feteste norske raplåtene som har sluppet den siste uka, la vi ut på reisen å ta for oss de feteste rapskivene som har sluppet det siste året. Under for du en oversikt over de feteste norske som slapp dette året.

Neste Planet - Mine Drager og Helter
Prosjektet Neste Planet består av to mestere i hvert sitt håndverk. Linni er rapper og ordsmed bak mikrofonen, mens Kvam sitter med verktøykassa i produksjonsstolen. Denne kompakte skiva er både bedre og mer ambisiøs enn debuten fra 2016. Neste Planet er en feiring av det vakre. Kvam sine produksjoner er mesterlige, og balanserer mellom det råtøffe, det storslåtte og ikke minst det enestående vakre. De to herrene elsker simpelthen å lage musikk sammen, og resultatet er triumferende suksess.

Sushi & Kobe - Døden Lever Lengst
Med Døden Lever Lengst tar duoen enorme musikalske steg. Den vanvittige energien og de catchy refrengene er til stede, men det er prosjektets kontinuitet og massive kvalitet som imponerer. Lydbildet er utfordrende og ikke minst nyskapende, og tematikken er fokusert og utforskende. Likevel er det energien og stemmebruken som blir fundamentet for denne platens suksess. Sushi og Kobe roper og formidler med lidenskap og galskap, i stil med de sinnssyke produksjonene. Hele albumet er klin kokos, og det er fantastisk.

Mae - Proletar Adel
Sent i mai slapp Mae, en ringrev i norsk hiphop, album. Til vår store glede får vi alt vi måtte ønske fra en Mae-utgivelse: humor og punchlines som blir morsommere for hvert lytt, deilige beats og vi blir selvfølgelig servert Mae sin særegne flow. Utgivelsen bærer preg av en kompromissløs tilnærming til å lage hiphop-musikk i 2018. Mae gjør akkurat som han vil, og han gjør det enormt bra. For å bruke hans egne ord: «tygger litt asfalt og spytter gate på deg».

MARS - MARS
En av de store overraskelsene rap-Norge hadde å by på i 2018 var supergruppa/collab-albumet til de norske listetopperne Karpe, Arif og Unge Ferrari, titulert MARS (Magdi, Arif, Raggen, Stig). Minialbumet består av kun fire låter, mer eller mindre jevnbyrdige, hvor tonen er betraktelig muntrere enn det vi er vant til å se fra Karpe sin kant, selv når låta heter «Jeg er lei meg». Det er utrolig forfriskende å se så dyktige artister lage et så lettbeint, køddete, og samtidig fengende verk. Tenk å få hele Norge til å erklære sin forakt for kondom.

Madcon - Contakt Vol. 2
Den etterlengtede oppfølgeren til Madcon sin Contakt fra 2012 er duoens beste album til dags dato. De gjør det de kan best på norsk, med et godt utvalg gjesteopptredener fra blant annet Arif, Lars Vaular, Kamelen og Petter. Tshawe og Yosef viser sine styrker på best måte med godt produserte tracks, og bryter det opp i blant med et par morsomme skits her og der. Selv om Madcon har vært litt borte fra hiphop-scenen ganske lenge, beviser de for alle lyttere at 2018 er året for hiphop, også for gamle veteraner.

Sjekk ut hele sendinga, inklusive de feteste hiphop-skivene fra det store utland.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte