Dette bør du få med deg på Trondheim Calling

Foto: Stephen Butkus // Anne Valeur // Mikkel Fykse Engelschion
Foto: Stephen Butkus // Anne Valeur // Mikkel Fykse Engelschion

Våre musikkprogrammer gir deg sine anbefalinger om hvilke konserter du ikke bør gå glipp av på Trondheim Calling 2019.

Linni, eller Jonas Grieg som han heter, har vært FEBER-favoritt siden han startet med morotrapperne i Yoguttene. Etter han gikk solo har han gjort seg bemerket som en av landets dyktigste ordsmeder. Under årets Trondheim Calling er han brennaktuell med albumet Silkesvarten, hvor han stadig demonstrerer at han uten problem får til å balansere alvor og oppriktighet med den lekne Yogutt-stilen. FEBER anbefaler poeten og showmannen Linni på det varmeste. Få med deg konserten på Lokal Scene fredag klokken 23:30, eller på Olavshallen lørdag klokken 18.

Eirik Aas hører til den nye generasjonen bergensrappere, og har som del av Vibbefangerkollektivet vært med på å danne Bergens andre hiphop-powerhouse. Med gruppa Hester V75 har han vært med på å levere noe av den mest forfriskende, sjarmerende og noe upolerte rappen som har blitt lagd i Norge i nyere tid. Som solorapper har Aas samarbeidet tett med gitarist og produsent Vetle Junker fra blant annet Verdensrommet og Softcore untd., og som resultat har han et repertoar av låter med jazzete, svevende og tilbakelente beats. Unn sjelen litt balsam under årets Calling, vær litt følsom, og møt opp på Lokal Scene fredag klokken 22.

I kontrast til Linnis senere soloverk har samarbeidet med DJ og kjæreste Soju et langt mer dansbart og intenst lydbilde. DJ-duoen SojuXLinni leverer rap og elektronisk i de sene nattetimer, og er FEBERs anbefaling til alle som liker ting som er kule og bra. Paret runder av fredagskvelden på Lokal Klubb med DJ-sett klokken 00:30.

-- Sigurd T. Rønningen

NAG fra Egersund debuterte i 2016 med et selvtitulert album og har siden den gang spredt hardcorepunkens glade budskap både i inn- og utland. Gutta spiller hardcorepunk med noe innslag av hardere materiale. Det er fristende å putte dem inn i samlebetegnelsen Scandirock, da de definitivt har likhetstrekk med Gluecifer, The Good the Bad and the Zugly og andre band i den gjengen, men det er noe mer her også. De er hardere en hardcorepunk, men ikke like black som blackened hardcore. De er mindre melodiøse og har et mer mettet lydbilde. Tenk deg hardcore-riff med en slags black eller death metal stemme. Uansett, er det noe alle hater, så er det “naggers.” Det gjør nok NAG også, for 23. november slapp de sin andre skive Nagged to Death. Her har gutta sementert stilen sin og du verden som det låter. NAG spiller på TYVEN fredag 1. februar klokka 22. Vær der, det skal vi!

Sâver er en relativt fersk gruppe fra Oslo som spiller blytung og litt eksperimentell metallmusikk. De slipper sin første skive They Came With Sunlight den 8. mars og allerede ute med en singel til strømming. Det siste året har de vært mye rundt og turnert på Oslos klubbscener, og var i tillegg på den legendariske lineupen til Høstsabbat 2018. Sâver spiller på TYVEN lørdag 2. februar klokka 22. Vi i bly gleder oss!

The Dogs trenger ingen introduksjon. Schau og gjengen har pumpa ut skiver hvert eneste år sida 2014 og med sitt nyeste album Before Brutality er de en klar favoritt for Blyforgiftning. Hardrock på sitt beste med humor, sjarm og gode tekster. Gutta har vært land og strand rundt i mange år og vender nå atter tilbake til Trondheim. Det blir garantert god kok når de spiller i hovedsalen på Byscenen natt til søndag klokka 00:15

-- Åsmund Høeg

 

Etter å ha sett Aiming For Enrike live flere ganger, er det ingen tvil hos oss i PBK; dette er et av Norges beste liveband. Selv om de bare er to på scena, skaper bandet en helt egen verden som lytterne kastes inn i. Vi går aldri lei. Så, når klokka slår 22.45 på lørdag, burde du befinne deg på Byscenen. PS: det ryktes om ny musikk!

Vegard og Ivar-band er et av årets demoartister, med kun en eneste låt på SoundCloud. Når man hører låta, er det lett å forstå hvorfor juryen ble sjarmert. «(She Was) Dancing On The Sofa» er en uanstrengt, sjelfull og leken indiepop-perle, som gjør oss hekta på mer. Mulig dette kan bli breakout-bandet fra årets Trondheim Calling, så det er bare å notere seg følgende tidspunkter: fredag klokka 22 på Crispin Glover Record Shop og lørdag klokka 20:45 på Moskus.

Med omtale i The Guardian, Stereogum og NME, er det trygt å si at Spielbergs er i vinden om dagen. Bandet har erfaring fra noen av Norges viktigste indieband gjennom tidene (som Team Me og Lukestar), og sammen skaper de heftig og rå indierock. Albumet This Is Not The End slippes samme dag som de gjester Trondheim Calling, så det er bare å forvente et fyrverkeri av en konsert. Hvor og når, sa du? Olavshallen, fredag klokka 22:30.

-- Katrine Andresen

Produsentduoen Nauuda fra Arendal, består av 19 år gamle Jakob Eines og 18 år gamle Alex-André Aanonsen, som sammen skaper herlige elektroniske toner for den danseglade. Bandet ble plukket ut som en av demo-artistene til Trondheim Calling, og har nylig signert management-avtale med plateselskapet Brilliance. Etter å ha produsert sammen i drøyt fem år har de unge musikerne utviklet sin egen sound som består av alt mellom elektrohouse og hiphop med en soul-tvist.

Det råder ingen tvil om at dette blir en konsertopplevelse for den makelige, og Sagtann lover høy anerkjennende-nikke-faktor. I tillegg til konsert på Lokal scene Fredag klokka 23:30, leverer også duoen et DJ-set på Lokal klubb på natt til søndag klokka 00:30 som en fin liten bonus, og en del av helgens klubb-program.

-- Nora Kirkvold Sæter

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte