Dette er april-albumene vi gleder oss til

Kongle - Foto: Sverre Breivik

 

Beethoven sa en gang, “Musikk er som en drøm. En jeg ikke kan høre.” Men det kan du! Så bruk dine ører og drøm deg gjennom hverdagen.

Weyes Blood - Titanic Rising, 5. april [Folk]

Amerikanske Weyes Blood slapp sitt første album i 2007 som 19-åring og har holdt på siden den gang, men aldri helt fått det store publikummet på sin side. Det skal dog sies at Front Row Seat i 2016 var et steg i riktig retning, som ga henne et rykte som en vokal man ikke skal overse. Albumet Titanic Rising er det neste steget i Weyes Bloods karriere og ryktene rundt albumet har allerede begynt å spre seg. I lys av en lekkasje, som det heter, har en god gjeng fått hørt på albumet, hvorav mange omtaler det som hennes “opus.” Det vi vet med sikkerhet er at de tre singlene hun har sluppet, er bunnsolide alle tre. På en elegant måte klarer hun å kombinere folk og psykedelisk pop med country og elektronika, men man tenker knapt over at dette er upløyd territorium fordi det høres så naturlig ut.

- Gunnar Hannibal

 

Kongle - Skogen, 5. april [Eksperimentell/Pop]

Bergenske Kongle er det neste bandet i en lang rekke som skal ta den norske ny-psykedeliaen til atter nye høyder. Uten å nevne navn, har noen fått en sniklytt på dette albumet, og kan lett røpe at denne plata blir sommerens soundtrack for denne anonyme noen. Kongle fortsetter videre på Young Dreams’ progressive pop, men med en litt mer ren produksjon og en haug jazzete jazz for å hygge til musikken enda mer. På toppen finner man en tilbakelent og melankolsk vokal, som tar akkurat passe stor plass blant den sukkersøte psykedeliaen. Ikke overraskende nok, har Young Dreams et par fingre involvert i denne produksjonen også. Njål Paulsberg (Put Your Hands Up For Neo-Tokyo, Evigheten og Young Dreams) står for den mesterlige produksjonen, og Matias Tellez (Young Dreams) har mastret hele saken. Snart er det sommer.

- Gunnar Hannibal

 

Anderson .Paak - Ventura, 12. april [Pop/R&B]

Det er mindre enn et halvt år siden Anderson .Paak slapp Oxnard, men den amerikanske sangeren, rapperen og trommeslageren er allerede tilbake med neste utgivelse. Ventura ble spilt inn samtidig som sin forgjenger og sammen representerer de to albumene artistens oppvekst i Sør-California, mens Oxnard er inspirert av hiphop og litt røffere kår er Ventura viet til soul. Basert på singelen «King James» og en gjesteliste med navn som André 3000 og selveste Nate Dogg ser dette ut til å kunne bli en svært funky begivenhet, og enten Oxnard klarte å leve opp til forventningene dine eller ikke, er det bare å glede seg til 12. April og Ventura.

- Simon S. Winther

 

Drugdealer - Raw Honey, 19. april [Pop]

Ved første gjennomlytt av Drugdealers album The End of Comedy fra 2016 skjønte jeg at dette var en skive jeg fortsatt kom til å høre på ofte, flere år frem i tid. Tre år er gått og jeg kan slå fast at fornemmelsen stemte. 19. april kommer oppfølgeren, Raw Honey, og etter singlene å dømme er det sannsynlig å anta at plata blir en like deilig blanding av 70-tallsnostalgi, funky melodier og kompromissløs tilnærming til å mekke jams. Selv om det føles en smule historieløst å dra en sammenligning til Mac Demarco, vil definitivt tilhengere av hans gladmusikk finne dette svært fornøyelig.   

- Martin Ørbeck

 

Foammm - Foammm, 26. april [Eksperimentell/Pop]

Norske Foammm har så langt i år sluppet tre singler som alle er fine blandinger mellom gammelt og nytt. Uten og overse dagens trend om at ting skal høres ut som at det ble lagd på et soverom klarer de å tydelig peke til 80-tallets eteriske drømmepop på elegant vis. Her og der er det også et snev av solstråle som alltid kommer godt med. Singelen «Isengard» handler så enkelt om å passe seg for orker og røyke pipe med gjengen, så det er bare å forberede seg på et eventyr av et album.

- Gunnar Hannibal

 

King Gizzard & The Lizard Wizard - Fishing for Fishies, 26. april [Rock]

I 2017 slapp de hele fem album, som alle holdt en standard mange artister kjemper for å holde i det hele tatt. Sjangermessig varierte albumene fra garage-rock til fuzzy jazz-funk, og klarte seg tilnærmet feilfritt i ethvert miljø. 2018 var et relativt stille år for gjengen, bortsett fra den vanlige turnévirksomheten og opptreden på festivaler. 2019 er året for King Gizzard & The Lizard Wizard. Med tanke på at det har satt ned tempoet så drastisk ville man tro at det kommer en ordentlig fokusert tungvekter fra australierne, men det vi har fått så langt er bra og veldig useriøst. Tittelen på albumet er Fishing for Fishies, de har sluppet låter som kategoriseres som space disco og country boogie, og har sluppet en musikkvideo som etter deres standarder er rar. Jeg er dog uansett overbevist om at dette blir et av årets album.

- Gunnar Hannibal

 

Andre album vi gleder oss til:

 

Khalid - Free Spirit, 5. april [Pop/R&B]

 

The Drums - Brutalism, 5. april [Rock]

 

PUP - Morbid Stuff, 5. april [Rock]

 

Kjartan Lauritzen - Game Boy [EP], 5. april [Hiphop]

 

Bibio - Ribbons, 11. april [Folk/Eksperimentell]

 

Pete Rock - Return of the SP1200, 12. april [Hiphop]

 

LSD - LABRINTH, SIA & DIPLO PRESENT… LSD, 12. april [Pop]

 

Fontaines D.C. - Dogrel, 12. april [Rock]

 

Lowly - Hifalutin, 12. april [Pop]

 

Cage The Elephant - Social Cues, 19. april [Rock]

 

Gus Dapperton - Where Polly People Go to Read, 19. april [Pop]

 

Loyle Carner - Not Waving, But Drowning, 19. april [Hiphop]

 

Lizzo - Cuz I Love You, 19. april [R&B]

 

Foxygen - Seeing Other People, 26. april [Pop]

 

Nick Murphy - Run Fast Sleep Naked, 26. april [Pop]

 

The Mountain Goats - In League With Dragons, 26. april [Folk]

 

Kevin Morby - Oh My God, 26. april [Folk]

 

Kornel Kovacs - Stockholm Marathon, 26. april [Elektronika]

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte