Dette er februar-albumene vi gleder oss mest til

Foto: foto.samfundet

Foto: Øyvind Halsøy 

Vi har fortsatt en kald vinter og mangel på sollys framfor oss. I det minste kan vi trøste oss med masse ny og spennende musikk.

Dangerface - Get loud, 1. februar [Rock]

Ny punk fra Stavanger! Dette rykende fersker bandet, som til nå bare har gitt ut tre singler i god gammal “fuck you”-punkestil, tar endelig skrittet ut av garasjen. Vil det lene mer mot rock eller punk, vil de fortsette med keys i refrenget eller skru opp overdriven og kjøre knallharde riff? Vi gleder oss til å finne det ut.

-- Åsmund Høeg

 

Highasakite - Uranium Heart, 1. februar [Pop]

Siden sist album har det skjedd store endringer innad i bandet Highasakite, noe alle med ører og øyne åpne for musikknyheter i Norge har fått med seg. Nå venter alle spente på bandets album Uranium Heart, som vi allerede har fått noen smakebiter fra gjennom singlene “Mexico”, “Mexico, Pt. 2” og “I Call Bullshit”.

-- Lisa Bye

 

Hajk - Drama, 8. februar [Pop]

Med to fengende singler ute og med den populære illustratøren Steph Hope (Orions belte, Das Body) på laget sitt er det duket for et solid andre-album fra synthpopperne fra Oslo.

-- Gunnar Hannibal

 

Chain Wallet - No Ritual, 15. februar [Rock]

Gruppen bak det selvtitulerte gullkornet av et album fra 2016 er tilbake, og det lover bra. Singlene fra albumet “Ride” og “No Ritual” er helt klart fortsatt Chain Wallet med sin raske, synthbaserte rock, men antyder til noe litt mer shoegaze-inspirert.

-- Gunnar Hannibal

 

Lil Halima - for the dark days, 22. februar [Pop/R&B]

Med en rekke solide singler og debut EP-en “love songs for bad lovers” viste Lil Halima seg i 2018 frem som et av de mest spennende talentene innen norsk R&B. “for the dark days” vil bli den første av to planlagte EP-er i 2019, og singelen “Hold Me” tyder på at det kan bli svært bra.

-- Simon Winther

 

Pom Poko - Birthday, 22. februar [Rock]

Den Trondheimsbaserte gjengen i Pom Poko har på kort tid rukket å skaffe seg et navn både på hjemmebane og i det store utland. Med blant annet Roskilde, Great Escape og Øya bak seg og ros fra giganter som BBC Radio 1 og NME så skulle det bare mangle at vi gleder oss til debutalbum. Bandet har varmet oss opp med en serie solide singler som lover punk med sukkersjokk, dansbare absurditeter og pastellkledd glede – hold av datoen.

-- Emil Hildebrand


Andre utgivelser vi venter i spenning på:

Beirut - Gallipoli, 1. februar [Folk]

Elujay - Adojio, 1. februar [Pop/R&B]

Cass McCombs - Tip of the Sphere, 8. februar [Folk]

Panda Bear - Buoys, 8. februar [Eksperimentell]

Xiu Xiu - Girl With Basket of Fruit, 8. feb [Rock/Eksperimentell]

Ariana Grande - Thank U, next, 8. feb [Pop/R&B]

Homeshake - Helium, 15. februar [Pop/R&B]

Ghostface Killah & Czarface - Czarface meets Ghostface, 15. februar [Rap]

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte