Dette er mars-albumene vi gleder oss mest til

Foto: foto.samfundet.no


 

Den første vårmåneden er endelig her, og med den kommer masse bra musikk! Her er albumene vi gleder oss mest til å nyte i vårsolen.

 

Pond - Tasmania, 1. mars [Rock]

Pond viste med sin forrige plate The Weather at de ikke er redde for å ta opp politiske temaer, og fokuset på den nye plata Tasmania er klimaendringer. Frontmann Nick Allbrook ble inspirert (eller skremt) av en forsker som viste hvordan temperaturen vil endre seg i Australia, hvor øya Tasmania ville være det siste beboelige stedet. Sånt blirre bra musikk av! Det er også verdt å nevne at plata er produsert av kamerat og eks-bandmedlem Kevin Parker (Tame Impala). Så, om du er glad i psych-pop med et dystopisk budskap er dette midt i blinken.

- Katrine Andresen

 

Hozier - Wasteland baby! 1. mars [Rock]

Hozier som tok verden med storm i 2017 er i ferd med å slippe en ny plate. Den selvtittullerte debuten var fullspekket med hits med Take Me To Church som tronet verket med sine 41 uker på Billboards topp 100 liste. Det blir spennende å se om Hozier klarer å gjenskape suksessen fra sitt forrige album. Det lover så langt bra med de fem låtene fra EP-en Dinner & Diatribes der vi hører Hozier mektige stemme pakket inn i en energisk kombinasjon av blues, rock og soul.

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

Little Simz - Grey Area, 1. mars [Hiphop]

I tiden som har ledet opp til Little Simz’ tredje album har hun for alvor bevist hvorfor hun fortjener å bli ansett som et av de mest spennende navnene i britisk hip hop. De fire singlene gitt ut på forhånd viser et kreativt fokus ulikt noe vi har sett fra henne før, og alt tyder på at Grey Area kan bli albumet der den unge artisten endelig oppfyller sitt enorme potensiale. Tungvektere som Kendrick Lamar, Lauryn Hill, Nas og Gorillaz er allerede fans av London-rapperen, nå ligger det meste til rette for at 2019 blir året resten av verden følger etter. (PS: Little Simz spiller på Pstereo her i Trondheim i August, det vil du ikke gå glipp av!)

- Simon S. Winther

 

Blomst - Blomst IL, 8. mars [Rock]

Fire år har gått siden Blomst ga ut sin selvtitulerte debutplate, men bandet har de siste månedene for alvor varmet opp til plate nummer to med en håndfull lovende singler. Selvfølgelig gleder vi oss masse! Det tidligere Trondheimsbandet, som nå er basert i Oslo, returnerer «hjem» den 4. mai når de spiller på Bakkefestivalen. Kjenner vi Blomst rett kan vi forvente et svimlende bra show som slår pusten ut av oss. I mellomtiden kan vi kose oss med Blomst IL.

- Katrine Andresen

 

Sigrid - Sucker Punch, 8. mars [Pop]

Norges kanskje fremste pop-håp er klar med debutalbum! Etter en rekke hits som har vært like umulig å unngå som de er umulige å ikke danse til, slipper stjernen fra Ålesund endelig sin første full-lengder den 8. mars. Sigrid har allerede vist at hun er en sterk låtskriver, og kombinert med den latterlig fengende elektropop-produksjonen hun har blitt så kjent for er det liten tvil om at dette vil bli et fyrverkeri av et album. Jeg gleder meg vilt!

- Simon S. Winther

 

Lana Del Rey - Norman Fucking Rockwell, 29. mars [Pop]

Dronningen av melankolsk og nostalgisk pop er tilbake med sitt sjette album! Lust For Life fra 2017 skaffet artisten en Grammy-nominasjon for beste pop-album, og hvis man skal dømme ut fra de tre singlene vi har fått til nå, så vil Norman Fucking Rockwell bli enda sterkere. Den 9 minutter lange «Venice Bitch» er kanskje den flotteste låten Lana Del Rey har gitt ut så langt, og viser en side av sangeren som man ikke ser så ofte. Jeg håper i alle fall at vi får høre mer av dette den 29. mars.

- Simon S. Winther

 

Iris - a sensitive being (EP), TBA [Pop]

Den neste store, norske popstjerna, Iris, slipper en EP på en enda uvisst dato i mars. Iris ble nylig nominert til “Årets Stjerneskudd” av By:Larm sammen med blant andre brenn og girl in red, og har håvet inn masse oppmerksomhet til tross for å kun ha to singler ute, som begge ble sluppet i 2019. Med et godt øre for pop og flinke produsenter i ryggen lover det godt for 22-åringen fra Bergen.

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

Martin Hazy & Angelo Reira - Jekkesesong Vol. 1, TBA [Hiphop]

Det slippes mye rap-musikk fra Bergen. Det har de fleste fått med seg, det er kultur i vestlandshovedstaden for å rappe fete linjer over tunge beats, og to av samtidens aller fremste ambassadører for denne kulturen er Martin Hazy og Angelo Reira. Ridende på en bølge av selvtillit og iver etter begge å ha sluppet hver sin sterke debutskive i 2018, er herrene klare med samarbeidsskive i mars, Jekkesesong Vol. 1. Mine spådommer er ekle tekstlinjer, steinharde instrumentaler og flexing av store rapmuskler fra to av landets feteste unge rappere.

- Martin Ørbeck


 

Andre utgivelser vi venter i spenning på:

 

Weezer - Black Album, 1. mars [Rock]

 

Sun Kil Moon - I also want to die in New Orleans,1. mars [Folk]

 

2 Chainz - Rap or Go to the League, 1. mars [Hiphop]

 

The Japanese House - Good At Falling, 1. mars [Pop/Alternative]

 

Foals - Everything Not Saved Will Be Lost Part 1, 8. mars [Rock]

 

Stella Donnelly - Beware of the Dogs, 8. mars [Folk/Rock]

 

Danger Mouse & Karen O - Lux Prima, 15. mars [Pop/Alternative]

 

American Football - American Football (LP3), 22. mars [Rock]

 

Shlohmo - The End, 22. mars [Eksperimentell]

 

White Denim - Side effects, 29. mars [Rock]

 

Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, 29. mars [Pop/R&B]

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte