Disse spirende elektroartistene imponerte mest på Vill Vill Vest

TEKST: Jonas Asbjørnsen FOTO: Muzaffer Kara

Jeg var på bransjefestivalen Vill Vill Vest og sjekket hvilke aspirerende DJ-er og produsenter som er verdt å følge med argusøyne. Jeg styrte med tungt hjerte unna de veletablerte traverne som Bjørn Torske, Skatebård og Charlotte Bendiks for å ha fult fokus på nyere navn. Her kommer en fersk rapport med høydepunktene fra det som ble en vill, vill fest.

Fredag

For min del foregikk fredagen på Østre i hipsterstrøket Vågsbunnen i Bergen. I løpet av fredagskvelden rakk jeg å få med seg seks artister som innfridde undergrunnskravet jeg satte på forhånd, og samtlige levde opp til forventningene. Den norske klubbscenen har mye spennende i vente!

Dragongirl gikk på Vestre-scenen, et mørkt og svett lokale på størrelse med et klasserom, klokken 22. Dette markerte starten på oppdagelseskvelden min. Hun imponerte med sin karakteristiske og spennende witch house-aktige sound. Her var det stappfullt og høy partyfaktor. Porsgrunnjenta spiller gratiskonsert på Knaus under UKA, så om du liker eksperimentell elektronisk musikk er dette en sjelden sjanse, selv for de som allerede har brukt opp storstipendet.

Halv elleve løp jeg opp på den største scenen for å vie min oppmerksomhet til SASSY 009. Sassy har gått fra tre medlemmer til én, og har med det blitt Sunniva Lindgaards prosjekt. På scenen fikk hun bistand av flinke musikere som gjennomførte et teknisk imponerende liveset. Det visuelle var svært behagelig å iaktta, og dette står igjen som en svært imponerende audiovisuell opplevelse. Enkelte konsertgjengere ble nok skuffet over fraværet av gamle sassy-hits, men for min egen del har identitetsforandringen fungert meget bra.

Like etter midnatt var det Trøndelags egne MRD sin tur til å entre scenen. Her ble publikum servert lekker egenprodusert techno i et lite mørkt rom. Akkurat slik techno skal nytes. Mannen bak, Kent Tonning, er kanskje mest kjent for Autolaser-prosjektet sitt, men MRD er hovedfokuset hans om dagen. Her fikk publikum servert flere smakebiter på uutgitte låter, og stemningen økte i takt med tempoet til musikken. Ryktene sier at det er en utgivelse eller to like rundt hjørnet, så her bør technohodene der ute følge ekstra godt med.

Lørdag

Etter en god dose nattmat og noen timer søvn var alt duket for Vill Vill Vests nye element, nemlig lørdagen. Her er det ikke Vill Vill Vests sin egen programkomité som har kurert programmet, men 13 ulike musikkselskaper. Alle artistene er samlet i samme bygg, så her var det muligheter til å få med seg litt av hvert. I tråd med klubbmusikktemaet hadde begrenset meg til ble kvelden i all hovedsak tilbrakt som publikummer på KOSO CLUB sine konserter. 

KOSO-medlemmene Hanneks, SVANI og Soldal leverte varene med sin karakteristiske sound, og hadde med seg Niilas som gjesteartist. Kveldens høydepunkt var da danserne fra Kiki House of Meraki entret rommet og akkompagnerte Soldals hardtslående rytmer med sassy vogue-dans. Damene i KOSO viser at de har kommet for å bli, og samarbeidet med danserne i Kiki House of Meraki var prikken over i-en på en hektisk og heftig helg som virkelig demonstrerte at norske klubbgjengere har mye å glede seg til.

Forøvrig spiller Hanneks og Niilas i Trondheim, på Lokal Klubb lørdag 5. oktober.

Journalisten kjenner enkelte av artistene som er omtalt i saken.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte