En prat med Kosmoramas festivaldirektør

Intervju: Jarand Fredheim, Henning Sjølie, transribert av Jenny Fristad

Filmofil har snakket med direktør Silje Engenes om hvordan arrangeringen har vært, og hvilke filmer burde du få med deg den kommende uken.

Under følger en smakebit fra intervjuet, det fulle lydklippet finner du i bunnen av saken: 

Dere har sagt før at det å arrangere en filmfestival er litt som å arrangere hvilken som helst annen festival bare at du kan se på hver film som å booke en artist. Hvordan er det da å booke 80 artister?

- Det er mye jobb og logistikk, og mange utfordringer med det at filmene kan vises ca. tre til fem ganger. Du må altså ha et visst volum når det er festival. Det har å gjøre med hvordan rettighetene til filmdistribusjon fungerer. Det er mye å holde styr på, men vi har en kjempegod bookingansvarlig og filmansvarlig som får alle disse filmene i havn.

Hva er det rareste dere har fått tak i år?

- Det må vel være den kirgisiske musikalen «The song of the tree». Kirgisistan er vel et av de landene i verden det er vanskeligst å reise inn til, og som på en måte har bevart en litt sånn tradisjonell levemåte, så det at det lages en musikal derfra med de store følelsene, mye patos og fantastiske landskap, det er ikke for enhver, men det er veldig veldig spennende.

Hva vil du si til de som ikke er helt sikre på om Kosmorama er noe for dem?

- Jeg tenker at det er noe for enhver smak. På mange måter kan du si vi er som en en ferskvaredisk, vi er de første som viser mange av filmene, mens andre har du kanskje sett før. Så du har kombinasjonen av at du både må sette deg litt inn i noe av det nye som kommer, men så kan du også kanskje få et gjensyn med filmer som du ikke har sett på en stund.

Så det er mulig å se et par klassikere også altså?

- Det er det absolutt!

Hør hele intervjuet her! (lenke) 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte