En prat med utadvendte SHY Martin

Etter å ha skrevet for artister som Kygo, Astrid S og Jess Glynne er SHY Martin klar for å begi seg ut på sin egen solokarriere. Og med et øre for hits og en personlighet langt mer sprudlende enn artistnavnet skulle tilsi, har vi god tro på at hun har suksess i vente!

 

Hvordan endte du i musikkbransjen, og i samarbeid med så mange store internasjonale artister?

-Jeg har alltid drevet med musikk, helt siden jeg var liten. Jeg gikk på musikkskole i Sverige, men karrieren min begynte egentlig fra sofaen. Jeg og min daværende kjæreste skrev en låt og sendte den til The Chainsmokers, vi bare googlet e-mailen deres og sendte av gårde. Og så fikk vi svar! Det skjer kanskje ikke alle, men jeg tror at man kan gjøre mye selv i dag med sosiale medier og lignende!

 

Hvordan er prosessen når du skal skrive låter for andre artister?

-Det varierer fra gang til gang! Noen ganger har jeg skrevet et forslag til en låt, som blir sendt videre til andre artister. Låten sendes nesten ferdig, men produksjonen endres ofte og kanskje en annen artist er vokalist. Da jeg skrev med Astrid S derimot, bodde jeg en uke i Ålesund og skrev sammen med henne og hennes team!

 

Hva er annerledes når du skriver låter du selv skal utgi?

-Det er skummelt å ikke kunne "gjemme" seg bak noen andre dersom noen ikke liker låtene. Men det er gøy å kunne synge om mine egne erfaringer, å kunne dra på turné og alt annet som følger med! Det er også veldig givende når folk kommer og forteller at de relaterer til noen av låtene man selv har skrevet.

 

Og du får kanskje en enda større motivasjon til å gjøre låten best mulig?

-Absolutt, jeg er jo ekstrem perfeksjonist fra før også. Men  når man selv skal stå bak en låt får man et ekstra gir på å finpusse enda litt til. Noen av låtene jeg har gitt ut er låter jeg har skrevet for andre artister, men som ikke er blitt utgitt. De har jeg gravd frem og gjort til mine egne. Jeg skal ut på Europa-turné nå, og jeg vil ikke gå på scenen med hva som helst. 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte