Et spilltilbud for alle
Foto: Vilde Charlotte Jacobsen
Tekst: Rødmaling
Jeg har i alle år ansett meg selv som en «skap-gamer», med Starcraft-kvelder i helgene og FIFA med gutta. Offentlige spillarrangementer har jeg i lang tid ansett som noe for de spesielt interesserte, noe for de seriøse gamerne med ambisjoner om å bli E-sport utøvere. Etter jeg flyttet til Trondheim har jeg ved flere anledninger sett ulike spill-events både på Gløshaugen og Dragvoll, men min gamle oppfatning om slike arrangementer har holdt meg fra å delta. Men er det egentlig sånn? Eller passer disse studentarrangerte spillsamlingene for alle, uavhengig av Counter Strike-ferdigheter?
For å hjelpe oss med å forstå spillkulturen i Trondheim, har vi i Rødmaling fått besøk av spilljournalisten Frida Danmo. Frida lager anmeldelser og annet innhold for det populære spillmagasinet Level UP, i tillegg til å være kjemistudent ved NTNU.
Frida, du kan jo åpenbart mye mer om spill enn oss begge to her i redaksjonen, hva slags miljø finnes det for gaming i Trondheim?
– Trondheim er en stilig studentby, det er fullt av tilbud for studenter, og da også innen gaming. På NTNU Gløshaugen er det veldig vanlig å ha StudLAN (student LAN). Studenter samles på datasaler og spiller spill. Det er blant annet satt opp turneringer for spill som Hearthstone, Counter Strike og mange andre.
Men Frida, jeg er litt bekymret for at man må være veldig god i disse spillene for å være med, stemmer dette?
– Neida, absolutt ikke. Dette er jo et studenttilbud der det er varierende grad av spillinteresse, og er for alle. Enten hvis du har lyst til å kose deg med spill, eller for å vise hvor god du er i E-sport. Jeg var der kun for å bare surre litt rundt, og vi spilte bare det vi følte for, for jeg er heller ikke en kompetitiv gamer.
Men hvis man ikke har lyst til å dra på et stort LAN-arrangement, finnes det da andre arrangementer i Trondheim som er litt mer «low-key»?
– Ja det gjør det absolutt. For å ta et eksempel, var jeg på et møte på Samfundet for et par år siden der de blant annet snakket om noe som kalles «Smash Trondheim». Det er en gjeng som driver med Super Smash Bros. og møtes ukentlig på Gløshaugen på lørdager og bare har det gøy. Jeg har fått inntrykk av at de er kjempehyggelige folk, så jeg kan anbefale hvis man er interessert å bare spørre om å bli med på et game!
Jeg hørte også tidligere at du nevnte noe kalt «Norwegian Game Awards», hva er det for noe?
– Ja riktig! Neste fredag, 23. Februar, så går finalen av stabelen på Radisson Blu Royal Garden her i Trondheim. Det er et arrangement der studenter kan sende inn spill som de har laget, og det beste studentspillet blir kåret. Det er for å fremme spillinteresse og kreativitet blant studenter og introdusere studenter til spilldesign og spillutvikling.
Når du nevner spillutvikling, er det egentlig et miljø for det blant studenter i Trondheim?
– Jeg vil jo egentlig regne med det, ettersom studenter her oppe holder på med så mye forskjellig, men jeg tror det er utrolig mye kunnskap her i byen som kan brukes i den retningen, der kanskje Norwegian Game Awards kan være en måte for de som sitter på den kompetansen å få testet seg innen spillindustrien. Arrangementet blir holdt hvert år, så hvis du er en student som vil prøve å lage spill er det absolutt en mulighet å melde seg på.
Hadde vært superartig med en Trondheimsbasert spillutvikler, får håper noen slenger seg på. Tusen takk for at du kom Frida, og lykke til videre med Level Up!
Som Frida så fint formulerte det, er spilltilbudet i Trondheim et tilbud for alle, uansett grad av spillinteresse. Til tross for det tilsynelatende litt isolerte miljøet virker disse arrangementene både inkluderende og veldig morsomme. Med fornyet selvtillit og ny informasjon om spillarrangementer rundt om i Trondheim føler jeg meg rustet til å trykke «attend» på neste Gløshaugen LAN-event.