Å leve evig

Drømmen om å leve evig sitter kanskje hos mange, men er det virkelig så glamorøst som man tror?

Å stoppe aldring har vært en søken gjennom store deler av menneskets historie. For over 2000 år siden sendte Kinas første keiser ut sine krigere for å finne en eliksir som skulle stoppe aldring for godt.

En fellesnevner hos mennesket er det at vi alle blir eldre. Arvematerialet blir sakte men sikkert brutt ned og cellene våre er ikke lenger i stand til å fornye seg like bra. Håret blir gråere, mens hjernen krymper og blir mindre effektiv.

Levealderen vår har nesten doblet seg siden tidlig 1800-tall, så alt håp er ikke ute for å finne kuren til evig liv. Men hvor lenge er det meningen at et menneske egentlig skal leve?

Dersom den biologiske levealder blir kurert, finnes det fortsatt en “maksgrense” for hvor lenge et menneske kan overleve. Det finnes også en øvre grense for hvor mye et menneske kan huske av erfaringer og opplevelser. Så om du lever i 20.000 år, vil du kunne huske alt sammen?

Uillustrert Vitenskap har denne uken tatt et dypdykk i konseptet “Evig liv” for å finne ut hvordan det egentlig ville vært. Hadde man klart å overkomme de mentale utfordringene av å se verden passere rundt deg? Og hvordan hadde et samfunn sett ut dersom man var i stand til å leve evig?

Dette kan du finne ut i denne ukas sending av Uillustrert Vitenskap. Du finner episoden linket under og på diverse podcasttjenester der ute! Du kan også høre oss live på Radio Revolt klokken 17.00 på tirsdager.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte