Fire album ute nå du burde høre på

Foto: foto.samfundet.no

Foto: promo

Sola skinner i Trondheim og Wara-saken tok en mildt sagt overraskende vending. Når verden snus på hodet er det derfor godt at én ting er konstant: på fredager slippes det alltid kul musikk. Her er våre anbefalinger for uken.

 

Danger Mouse & Karen O - Lux Prima [Pop]

Produsent og sjangerakrobat Brian Burton, bedre kjent som Danger Mouse, har teamet seg opp med Karen Os nydelige stemme og ikoniske låtskriving for å lage Lux Prima. Danger Mouse er ikke fremmed for samarbeidsalbum med prosjekter som Danger Doom (MF Doom), Gnarls Barkley (Cee Lo Green) og Broken Bells (vokalisten fra The Shins). Sammen med Karen O har de lagd et ambisiøst og eksperimentelt indie-album som stort sett holder et høyt nivå. Plata åpnes med tre av de beste låtene på albumet, nemlig «Lux Prima», «Ministry» og «Turn The Light», og fortsetter derfra stødig gjennom det 40-minutter-lange albumet.

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

Chief Keef & Zaytoven - GloToven [Hiphop]

Det har gått sju år siden den da 17 år gamle Chief Keef for alltid endret hiphop-verdenen med sitt debut-album Finally Rich. Mye har skjedd siden da, og den bølgen han var med å starte kan du nå finne helt i toppen av Billboard Hot 100. Derfor er det godt å se at Chief Keef i 2019 er sterkere enn han har vært på lenge, og sammen med stjerneprodusenten Zaytoven leverer han med GloToven sitt mest gjennomført solide album på mange år. Vi får bangers på bangers med låter som «Spy Kid», «F What The Opp Said» og «Han Han», og ikke minst en nesten poetisk far/sønn opptreden med Lil Pump på «Old Heads And Regretful Hoes». Albumet en vakker påminnelse om hvor det hele startet, samtidig som det viser at Chief Keef alltid er like aktuell. Bang bang.

- Simon S. Winther

 

The Comet Is Coming - Trust in the Lifeforce of the Deep Mystery [Jazz]

To av de tre bandmedlemmene i The Comet Is Coming har spilt sammen lenge i flere prosjekter, men det var Soccer96 som bragte dem sammen. King Shabanaka, som til slutt ble det tredje bandmedlemmet, ble så inspirert av Soccer96 at han til slutt sto oppå scenen ved siden av dem med en saksofon. King Shabanaka, som er mest kjent fra prosjektet Sons of Kemet, bidro med sine visjoner og sine ferdigheter som nå har ført til deres andre album. Resultatet er intet mindre enn mektig verdensromjazz med hissig elektronika på sida. Deilig.

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

Killer Kid Mozart - For The Night [Rock]

Den Oslo-baserte indiekvartetten Killer Kid Mozart er endelig ute med debut-album, og for en debut! Bandet har åpenbart bestemt seg for å bevise at de er kommet for å bli, og her leveres det melodiøs og fengende powerpop over en lav sko. Det går slag i slag med høydepunkt, og ikke et øyeblikk av det 34 minutter lange albumet føles kjedelig. Likevel står spesielt «There Is Nothing I Want More» og «Passing Through», frem som ekstra sterke, med flotte gitarriff og spennende trommer. Om denne gjengen ikke var på radaren din fra før så bør de i alle fall være det nå, for dette er bra!

- Simon S. Winther

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte