Fire nye album du bør høre på

Foammm - Foto: foto.samfundet.no

 

Foammm - Foammm

Oslo-baserte Foammm er ute med sitt debutalbum, og det kommer godt med nå som sola ikke lenger er så beskjeden. Det 42-minutter lange albumet er fullpakka med melodi som eksplisitt verken formidler glede eller sorg, men eksisterer et sted imellom hele veien. Med de fjerne synthene og gitarene som drypper av shoegaze er det en plate som etter ønske kan være lett på øret, men samtidig også veldig engasjerende hvis man fokuserer litt. Nå har Foammm klart å lage noe veldig eget, men hvis du liker Melody’s Echo Chamber så faller dette deg antageligvis i smak.

- Gunnar Hannibal

 

Rico Nasty & Kenny Beats - Anger Management

Rico Nasty og Kenny Beats har allerede vist flere ganger at de får fram det beste i hverandre, og Anger Management er nok et bevis på rapperen og produsentens ville kjemi. Albumet åpner med at Rico i kjent stil roper ut navnet på sin samarbeidspartner, etterfulgt av en beat så hard at du risikerer nakkesleng og rapping så aggressiv at selv den mest dedikerte pasifist vil få lyst til å slåss. Med andre ord er altså alt som det pleier å være når Rico og Kenny jobber sammen. Høydepunktet «Cheat Code» fortsetter i samme stil, og på «Hatin» våger de å ta sjansen på å flippe Jay-Z og Timbalands klassiker «Dirt Off Your Shoulder», noe som alene sier mye om ambisjonsnivået til denne duoen. Om Rico og Kenny lever helt opp til Jay og Timbaland i 2003 kan kanskje diskuteres, men Anger Management er uansett et svært overbevisende album fra to av de mest underholdende i hiphop akkurat nå.

- Simon S. Winther

 

Kevin Abstract - Arizona Baby

Mye har skjedd siden Kevin Abstracts forrige soloalbum, det tidvis svært lovende American Boyfriend. Siden da har rapperen og sangeren rukket å bli superstjerne som de facto frontmann av det svært suksessfulle boybandet Brockhampton, med alt kaoset som det har bragt med seg. På Arizona Baby er Kevin igjen på egenhånd, og selv om albumet ikke er perfekt viser den unge artisten på høydepunkt som «Peach» og «Baby Boy» igjen frem sitt enorme talent for å skape både spennende og ikke minst veldig fin pop. Jeg gleder meg til å se hva Kevin kan gjøre i årene som kommer, og i mellomtiden kommer jeg til å kose meg med de fineste låtene på Arizona Baby.

- Simon S. Winther

 

King Gizzard and the Lizard Wizard - Fishing For Fishies

Etter et stille 2018, noe som er en sjelden vare i King Gizzards univers, er gjengen ute med Fishing For Fishies. De opprinnelige psych-rockerne begynner å få en fin liste med sjangre og uttrykk de har vært innom, og dette albumet bidrar til denne lista med noe helt ferskt. Det er mye rart som foregår på albumet i form av elektronika, country og til og med disco, men bunnlinja for de fleste låtene er nemlig boogie. Selv om boogie i seg selv ikke er noe man hører så mye til, kan det lett overføres til King Gizzards tidligere prosjekter ettersom det baserer seg på repeterende og groovy basslinjer, noe de har vist at de mestrer flere ganger.

- Gunnar Hannibal


 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte