Flomlys' tips til en alternativ idretts-sommer

Foto: Arkiv
Fortvilet over at sportskalenderen plutselig ble veldig tom? Flomlys gir deg noen tips til hva du kan følge med på.

Foto: Arkiv. Tekst: Edvart Solberg Svingen.

OL ble det siste offeret i en stadig tommere sports-kalender. Men heldigvis er det fortsatt ting å følge med på.

På tirsdag, 24. mars kom nyheten mange har ventet på. OL i Tokyo er offisielt utsatt, mot mange japaneres vilje, og skal nå gjennomføres senest 2021. Dette betyr nok høyst sannsynlig at OL vil bli gjennomført neste sommer, med mindre sommer-OL tar en brå tvist og konverteres til vinter-OL. 

Forrige uke kom også beskjeden fra det folkekjære UEFA om at også EM i fotball vil bli utsatt til neste sommer, eller 12 måneder om vi skal være helt presise. Playoff-kampene, da inkludert den livsviktige kampen Norge-Serbia vil bli spilt i sommer, om det lar seg gjøre. I tillegg til dette har så og si all internasjonal idrett blitt utsatt på ubestemt tid, sett bort i fra en og annen Georgisk tredjedivisjonskamp. Undertegnede kan dog anbefale å sette penger på Saburtalo hjemme, fryktelig sterke på hjemmebane. Sist men ikke minst ble i skrivende stund også Landsskytterstevnet i Elverum nettopp avlyst. 

Hva skjer med Liverpool, får de sitt etterlengtede ligagull? Vil Eliteserien 2020 i det hele tatt bli spilt? Kommer formen til Haaland til å fortsette når fotballen starter opp igjen? Alt dette er vanskelig å svare på, da spesielt med all usikkerheten rundt situasjonen vi nå befinner oss i. Jeg er heller ingen ekspert, så jeg skal ikke forsøke å gi noen noe som helst svar, da det sannsynligvis ender i både flystyrt og mistillit. Det jeg derimot skal forsøke er å gi de stakkarene som nå lever tomme liv uten sport noe tro, håp og glede. Dette er altså det du kan gjøre de neste månedene om du som meg, elsker fotball. Om du ikke liker fotball er det også noe for deg her, håper jeg. 

Repriser, folkens. Se gamle kamper. Savner ikke du også Ronaldinho, Pirlo eller bare vår kjære Morten Gamst Pedersen? TV2 jobber ekstremt bra for tiden og viser de beste kampene fra samtlige VM de siste 14 årene, her kan du få gjensyn med både perlescoringer og forferdelige taklinger. 

Treningskamper. Du skal være ganske så interessert i fotball om du faktisk ser på treningskamper hver sommer. Men nå, nå som det ikke er noe annet å se på, kan det virkelig anbefales. FC Stupino spilte søndag hjemme mot FC Ozery, begge to fra ukjent nivå i Russland, trolig nivå tre eller fire. Stillinga var 1-2 til pause, men endte hele 6-4 etter to kjappe mål fra Stupino i det 72’ og 74’ spilleminutt. Dette bare 24 timer etter at FC Stupino tapte byderbyet mot OKA Stapino hele 6-1. Aldri undervurder treningskamper mellom lag i russisk tredjedivisjon. 

Kandidatturnering i sjakk. Er det idrett? Vet ikke. Men såvidt jeg skjønner vil ikke kandidatturneringen i sjakk bli avlyst med det første, med mindre noen av deltakerne tester positivt på koronavirus. Denne turneringen dreier seg om hvem som skal møte sinnataggen Magnus Carlsen i VM i sjakk i høst. I skrivende stund er det mannen med det lette navnet, Jan Nepomnjasjtsjij, som leder turneringen foran franskmannen Maxime Vachier-Lagrave. Disse skal møte hverandre allerede igjen allerede 2. april. Kanskje det hele avgjøres da? Hvem vet. Spenningen er til å ta og føle på.

Klinkekuler. Det stemmer. Det er lite jeg finner mer underholdende om dagen en YouTube-kanalen “Jelle’s Marble Runs”. Konseptet er enkelt og greit: En kar, Jelle, holder massevis av konkurranser mellom ulike klinkekuler. Du finner alt fra Marbula One til Marble League og selvfølgelig min personlige favoritt, MarbleLympics.

Flomlys. Hør på Flomlys da vel. Vi prater om alt mellom himmel og jord i sportsverden. Vil du høre temasendinger om Finland eller intervju med Ranheim-speaker Terje Walther? Vi har det. Vi har alt, eller ikke alt da, men du skjønner. Følg også med på vår instagram hvor det blir kviss med drøssevis av premier. Hæ, var det Kasakhstan-spesial du ville ha? Ja, vi har det og. 

Gled deg. Sist, men ikke minst, gled deg til alt kommer tilbake. Før eller siden vil man kunne se favorittlaget sitt spille, se folk sloss for penger, eller se folk løpe så fort de kan ved siden av hverandre. Det kommer til å bli en helt ekstrem stemning når Haaland endelig tar på seg den svarte og gule drakta igjen og putter fire mål mot stakkars Fortuna Dusseldorf i den tyske cupen, eller når Liverpool omsider får sitt kjære ligagull, og ikke minst når Ålesund slår Molde i siste ligarunde for å sikre seg sitt første ligagull noensinne. Jeg gleder meg i alle fall, det bør du og.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte