– Første gang jeg følte meg fri på en scene var på Samfundet i Trondheim

Kari Bremnes gjestet siste sending av Nesten Helg
Foto: Ulf Hoberg            Tekst: Astrid Midtun

Kari Bremnes gjestet Nesten Helg i forbindelse med sine to konserter på Kafé Skuret. Dette var første gang på fem måneder hun og bandet fikk spille foran levende mennesker. 

Bremnes har skrevet låter i 30 år og gitt ut 15 soloalbum. Hennes siste utgivelse er singelen «Siste Skoledag» sammen med brødrene Lars og Ola Bremnes. På spørsmål om hennes egne skoledager, kan hun fortelle at hun fremdeles holder kontakten med kollokviegruppen fra tiden på UIO. 

– De er venner for livet. Vi møtes fremdeles en gang i måneden. Vi begynte med å diskutere pensum, men akkurat den faglige biten har sklidd litt ut.

Artisten har et spesielt forhold til publikummet i studentbyen Trondheim og forteller om en helt spesiell opplevelse i Storsalen på Samfundet.

– Det er alltid gøy å spille i Trondheim. Publikummet er lyttende, vitalt og ekspressivt. Alt du kan ønske deg egentlig. Første gang jeg følte meg fri på en scene var på Samfundet i Trondheim. Før det hadde jeg så mye nerver. Jeg så meg selv utenfra, i stedet for å være i øyeblikket.

Bremnes forklarer denne kvelden på Samfundet som en før og etter-opplevelse.

– Det var så fullt, og folk kom så nært at jeg følte jeg fikk dem intravenøst. Så tenkte jeg at enten så dør jeg, eller så må jeg bare klare det. Så var det noe som løsnet som gjorde at det ble så fritt. Det ble helt fantastisk. Du får så mye tilbake av publikummet her.

I sommer hadde Bremnes en nokså annerledes konsertopplevelse i Trondheim, sa hun spillte i en tom Nidarosdom. 

– Det var noe jeg måtte psyke meg opp til. Det er en overgang å gå fra full sal til Nidarosdomen som er helt tom. Å gjøre disse sangene uten noen å se på, det var noe jeg måtte jobbe meg inn i. Men, så synes jeg egentlig det var fint og jeg var innstilt på det. Jeg tenkte at det kanskje er noen der ute som var med meg inn.

Resten av intervjuet kan du høre på siste sending av Nesten Helg på Radio Revolt.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte