Give Gangsta Boo her money back fuckboys

Collage av tre albumcovre
Foto: Total, Bad Boy Entertainment / Apani B-Fly Emcee, Q-Boro Sounds / Deadly Venoms, Rocks The World
Tekst: Edel Malene Farstad

 

FEBERs guide til posse cuts fullstendig uten mannlige rappere: Er du lei av å svare “Lauryn Hill er veldig flink” med frykt i blikket når noen utfordrer din Woke-fasade og spør om du egentlig hører på noen kvinnelige rappere?


Trenger du (eller den hip hop-interesserte mannen du er spirituell leder for) at noen tvangsmater deg med kvinnelige rap-artister med teskje for at du skal orke å utsette deg for det svakere kjønns slappe slampoesi? Ikke fortvil, kvinnedagen er dagen for å løfte lillefingeren for første gang siden du ble Eminem-stan i 8. klasse og nedverdige deg til å anerkjenne at også kvinner har levert store bidrag til hip hop-historien.

Nå om dagen må du som hip hop-fan nesten anstrenge deg for å unngå kvinnelige rappere, og det er selvfølgelig veldig kult og bra. Likevel er det høy risiko for at din lokale hip hop-historiker har hørt mer på Lil Cease enn Lil Kim. Spør din nærmeste Triple 6-”fan” hva blodtypen til mora til Gangsta Boo er, og han vet garantert ikke svaret! Flaut!

Kvinners bidrag til sjangeren drukner ofte i de gigantiske egoene til middelmådige menn. Kanye fjernet ikke Nicki sitt «Monster»-vers selv om han hadde lyst - tenk hvor mange veike mannfolk opp igjennom historien som ikke hadde integritet nok til å la en dame overkjøre dem på sin egen låt!  Tenk så mange «Monster»-vers vi kunne hatt i dag om de hadde tålt litt mer! Da hadde du ikke trengt å høre om Godzilla og King Kong hver dag bare for å høre Nicki sitt vers på repeat!

Tross menns heroiske forsøk på å holde kvinnene nede, har det heldigvis bare funka sånn halvveis. Noen ganger kan man riktignok få inntrykk av at det eneste kvinnelige rappere dreiv med på 90- og 00-tallet var å ha offentlig beef med den eneste andre dama i byen. Og ja, det var beef, men det var også samarbeid og vennskap og god stemning. Sånt blir det søt musikk av. 

Her er noen posse cuts du kan trekke opp av snapbacken neste gang du vil imponere kompisgjengen med din genuine lidenskap for kvinner i hip hop:
 

Queen Latifah ft. Yo-Yo, TLC, MC Lyte, Nefertiti, Salt-N-Pepa, Patra, Meshell Ndegeocello  - «Freedom»

Låta er laget til filmen Panther (1995) som handler om Black Panther-partiets historie. Legenden Queen Latifah leder an, og er gjestet av sinnsykt mange rå damer. En morsom utfordring her er å telle hvor mange av artistene du ikke har giddet å høre på før og sjekke ut diskografien deres. 

 

Deadly Venoms - «Bomb Threat»

Et gjennomgangstema i historien om kvinner i hip hop er at de nesten alltid tar mesteparten av støyten når økonomiske faktorer kommer i veien for det kreative. Den Wu Tang-affilierte gruppa Deadly Venoms’ debutalbum ble kraftig forsinket (fire år) som følge av noe dritt med plateselskapet, men man hører på singelen Bomb Threat at det ikke var mangel på talent som hindret dem, i alle fall (det var menn).

 

Apani B Fly ft. Jean Grae, Heroine, Yejide the Night Queen, Ayana Soyini, Helixx C. Armageddon, Lyric & Pri Da Honey Dark - «Estragen»

Send til din puristkompis som gnåler i øret ditt dag og natt om at alle kvinnelige rappere lager hyperkommersiell seksualisert musikk (PS: du er en incel om du ikke liker WAP)!
 

 

Total ft. Lil Kim, Foxy Brown & Da Brat - «No One Else Remix»

Lil Kim og Foxy Brown på samme låt! Rørende!

 

Hvis du vil høre enda flere fete posse cuts, trusler mot Juicy J og andre menn, samt to timer med sjikane av alle mannlige FEBER-medlemmer, sjekk ut sending på fredag! Det loves 0% mannlige rappere!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte