Heartattack And Vinyl

Foto: Montage/ Vinyl 

 

Hør hele sendingen her!

 

Tom Waits - Ice Cream Man (1973)

Skrevet i 1970, utgitt første gang på albumet Closing Time i 1973 og senere på Early Years Volume 2.

Tom Waits begynte sin musikkarriere i 1970 ved å spille på "The Troubadour" i Los Angeles hver mandag. Showene hans her besto for det meste av Dylan-covere, men han spilte også et par egne komposisjoner som blant annet "Ice Cream Man" og "Diamonds On My Windshield", som senere skulle bli veldig populære.

 

Bob Dylan - (Now and Then There's) A Fool Such As I (1973)

Bob spilte inn låta i 1967 samtidig som han holdt på med Basement Tapes. Den versjonen ble ikke sluppet før i 2014, men i 1969 spilte han inn enda en versjon. Den ble sluppet på albumet Dylan (1973) av Columbia Records. Plata med lagt sammen uten noe input fra Bob da han var på vei over til Asylum Records.

 

Bob Dylan - Tough Mama (1974)

Planet Waves blir første album ut av Asylum Records. Plata inneholder blant annet "Forever Young" (i to versjoner). Tough Mama er en låt som faller i samme stil so (m Tom Waits' rytmiske stemning.

 

Tom Waits - Whistlin' Past The Graveyard (1978)

Blue Valentine albumet er preget av mye følelser fra Waits side. På baksiden av albumcoveret ser man Ricky Lee Jones som Waits hadde et forhold med. Det er nok en stor mulighet for at hun har vært en inspirasjon til låter som "A Sweet Little Bullet from a Pretty Blue Gun" og balladen "Blue Valentine".

 

Frank Zappa - Baby Snakes (1979)

"Baby Snakes" er kjenningsmelodien Zappas film med samme navn.  Studioopptaket finner du på albumet Sheik Yerbouti. 

 

Frank Zappa - Flakes (1979)

Låta angriper latskapen til arbeidere i California og inneholder en fantastisk parodi av Bob Dylan.

 

Tom Waits - Heartattack And Vine (1980)

Albumet Heartattack And Vine ble utgitt i 1980 og markerte et skifte i Waits' stil. Han ble fortsatt holdt litt i tømmene av Asylum Records og slapp seg ikke helt løs før litt senere på 80 tallet da han gikk over til Island Records. Heartattack and Vine er et slags mellomstadie-album mellom Blue Valentine og Swordfishtrombones, med både balladene og litt mer rocka eksperimentelle låter. "Heartattack And Vine" er litt av begge.

 

Tom Waits - Mr. Siegal (1980)

Også på Heartattack And Vine finner vi Mr. Siegal (Benjamin Bugsy) var en jødisk gangster på 30 og 40 tallet. Han stiftet Screen Actors Guild og ble drept av mafiaen i 1947. 

 

Tom Waits - I'll Be Gone (1987)

Fra albumet Franks Wild Years finner vi låta "I'll Be Gone". Kona til Waits, Kathleen Brennings, var medvirkende i låtskrivingen. På dette albumet har Waits gått helt en annen vei og får mye friere tøyler hos Island Records enn hos Asylum Records.

 

Hør hele sendingen her!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte