Heave Blood & Die: Alle elsker doom!


Foto: Åsmund Høeg

Dere har med tiden blitt storfavoritter her i bly, vi så dere på Fru Lundgreen i vår og nå er dere her. Hvordan går turneen? -Vi er vel konstant på turne, men jeg føler ikke at man er på turne når man er på konstant todagers helgetur. Så jeg føler egentlig ikke at vi er på turne selv om vi turnerer hele tida.


Er dere fulltidsmusikere hele gjengen? -Vi er det i den forstand at vi alltid spiller konserter og alltid prøver å lage musikk, men vi taper bare penger på å være fulltids. Folk burde forstå at musikere ikke tjener penger hehe.


Hvordan lager dere musikk? -Første skiva vår er bare så vidt miksa og vi skreiv tekstene da vi var rund sytten atten så jeg føler den er litt prematur. Vi har forandra oss mye fra den gang. Vi tenker ikke så mye tilbake, vi går framover. Av og til kommer vi med nesten en hel oppskrift på låter, andre ganger kommer vi med ett riff og så bygger vi videre derifra.


Hvordan er metallmiljøet i Tromsø? -Det er kanskje et crew på rundt tretti pers, men det er så fett og hardt og fandenivoldsk. Det har blitt et die hard "do it yourself" miljø. Vi er tretti folk fordelt på rundt tjue band som lager musikk. Det kommer fra et ønske om å drive med hardcore. Lokale band som Turdus Musicus og Box of Mothers har inspirert oss.


Jeg hører at dere spiller best når dere er er irriterte. Stemmer det? -Det er vel mest det at vi alltid må ta første fly for å komme oss dit vi skal spille og da blir man jo selvsagt litt gretten. Vi er jo folk som ikke har en helt vanlig døgnrytme. Vi legger oss rundt seks om morgenen og så må vi opp halv sju for å ta flyet. Det blir veldig varierte døgn. Vi bruker mye energi når vi spiller, så når vi kommer av scenen er vi veldig pumped. Det er faktisk en veldig god hangover-kur. Jeg tenker ofte at jeg er for fyllesyk til å spille bra, men når man kommer på scenen forsvinner alle giftstoffene.


Hvordan klarer du den harde stemmebruken din uten å ødelegge stemmen din Karl? -Man må bare øve mye og miste stemmen din mange ganger. Til slutt så bare blir du sånn, man blir herda rett og slett. Jeg varmer opp litt før konsert, men det gjør ikke vondt lenger. Kanskje jeg bare konstant hes.


Hva var deres gateway drug inn i metallverden? -Vi starta jo selvfølgelig som tolvåringer og syntes at Metallica var verdens feteste band, men så blir man eldre og skjønner at det finnes fetere band som Led Zeppelin for eksempel. Så begynte vi på videregående, noen av oss flyttet til byen og der fant vi hardcore.


Hva kan vi forvente å se på konserten? -Stage dive, fest, gøy, klikk og masse svette. Jeg(Karl) er kanskje Norges svetteste musiker. Vi skal ikke på tidligste fly i morgen så da blir det samfundet etterpå!Foto: Åsmund Høeg
Tekst: Åsmund Høeg

Radiosendinga med Heave Blood & Die kan du høre i Blyforgiftnings sending fra 18.09.18.(Sendinga under)

Blyforgiftning er Radio Revolts program for metall, hardrock og all annen musikk som sparker.

Du hører det hver tirsdag klokka 18.00.Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte