Her kan du jakte spøkelser i Trondheim

FOTO: Vilde Jacobsen

 

Har du noen gang lurt på om det finnes mer mellom himmel og jord? Uansett om du svarer ja, eller nei på spørsmålet kan du teste psyken ved å dra på en spøkelsesjakt i høstmørket. Det skal angivelig være flere steder hvor det spøker i Trondheimsregionen, men vi har prøvd å plukke ut steder du kan besøke uten å reise veldig langt eller bryte deg inn noe sted.

 

Rettsmuseet, Kongens Gate 95

Museet holder til i det gamle rettsasylbygget i Trondheim og har huset noen av landsdelens farligste fanger. Særlig celle 11 er beryktet for å ha paranormal aktivitet, her satt de aller farligste fagene. Veggene er polstret med jern og fangevokterens kikkehull er dekket med gitter slik at det skulle være umulig for fangene å stikke ut øynene deres. I tillegg huser museet blant annet torturredskaper som ble benyttet av Rinnan-banden under 2. verdenskrig. Inngang på museet er gratis.

 

Tukthuset, Kongens Gate 85

Tukthus var historisk sett det første forsøket på fattighus i Norge, men fungerte ofte i praksis som et fengsel. I tillegg har bygningen fra 1732 huset slaveri. Vitner mener å ha hørt fotskritt og banking særlig på loftet i bygningen. Det skal til og med ha blitt observert en eldre kvinneskikkelse som har dukket opp og forsvunnet. I dag holder den frivillige organisasjonen MOT til i bygget, men det skal være ganske greit å kontakte dem for et besøk.

 

Bunkeren ved Storsand Gård Camping, Storsandveien 1

I skogen utenfor campingplassen ligger et gammelt bunkeranlegg som ble bygget av tyskerne. Her er det lite som er kjent angående gjenferdets bakgrunnshistorie, men det er naturlig å tenke at det enten er en tysker eller en krigsfange som går igjen (dette er bare spekulasjoner fra min side). Det kan være litt vanskelig å finne, så vi anbefaler å prøve og lokalisere bunkeren på forhånd.

 

Hegra Festning, Stjørdalen

Dette er et lite stykke unna, men for de mest entusiastiske spøkelsesjegerne er festningsverket vel verdt et besøk. Gjenferdet som går igjen på festningen, stammer nemlig fra en helt konkret historie om en tysk soldat som døde i sykestua på festningen i april 1940. Han skal ha blitt både observert og hørt i den tunnellene under festningen. Det skal også være problemer med lysbrytere som skrues av, helt av seg selv, og en historie om en lokal gutt som gikk ned i festningen like etter krigen for aldri å bli sett igjen. Anlegget som ble bygget etter unionsoppløsningen og sto ferdig i 1910 var et av stedene hvor norske motstandsmenn forskanset seg lengst mot tyske soldater under invasjonen, så om du er historieinteressert er også festningen et interessant reisemål.

 

Noen tips 

Hvis det er første gangen du skal jakte på spøkelser så burde du skaffe deg noe utstyr for å oppdage gjenferdene. Det finnes flust av apper der ute som du enkelt kan laste ned på mobilen, men generelt så fungerer de ikke så veldig bra. Du kan høre da vi testet én slik app i kirkegården utenfor Nidarosdomen HER.

 

Utstyr er å få kjøpt på nettet, men dette er gjerne ganske dyrt. Et billigere alternativ kan være å ta opp lyd med mobilen, eller ta med seg en lommelykt slik at man kan filme om man ser noe paranormalt.

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte