Historier man sent glemmer, selv om man gjerne skulle ønske det


Foto: Stockphoto

TEKST: BETHY ROVIK
Hvis det er én ting vi aldri blir lei av å minne hverandre på, så er det de kveldene vi knapt husker. På tirsdag hadde derfor Rådløs sending om nettopp fyllehistorier, og her er en liten forsmak som kan få deg til å miste matlysten.

Mange har kjent på følelsen. Man våkner opp og innser at det ble for mye alkohol kvelden før. Man husker ikke hvordan man kom seg hjem, og man har stempler fra fire ulike utesteder i Trondheim, der to av utestedene er steder man ikke en gang var klar over eksisterte. Er man ekstra heldig har man enda en ny partyhatt som man muligens har stjålet, man har mistet passet sitt som man brukte som ID fordi man mistet bankkortet ute på byen to uker tidligere, og man har et svakt minne om å ha shotta vodka blanda med sitronsaft og melk.

Det finnes mange fyllehistorier. Et eksempel jeg selv kan komme med var den gangen jeg var i bursdag, og vi bestemte oss for å dra ut på byen. Jeg hadde glemt ID, og dro derfor fra byen og hjem klokken 12 for å hente dette. Da jeg endelig kom tilbake til utestedet klokken ett var det eneste jeg ville var å ta en shot og danse. Slik ble det ikke, jeg bestemte meg nemlig for å ta imot en snus. Har jeg snust mye før og har kontroll på nikotin? Nei. Bestemte jeg meg likevel for å ha snusen i munnen lenge etter andre sa jeg burde ta den ut? Selvfølgelig.

Kvelden på byen som jeg hadde lagt så mye innsats i å komme meg til, endte med at jeg satt alene på gulvet på do på utestedet i 45 minutter, og trodde den sikre død var på vei. Jeg skalv og svettet. Jeg ble en person jeg misliker: personen som okkuperer toalettet på utesteder, og roper til alle som prøver å komme inn. Da jeg endelig klarte å reise meg var det for sent å danse, alle hadde gått hjem, og jeg måtte snakke med en vakt som var sikker på at det var noe sterkere enn snus jeg hadde tatt, dette ettersom balansen ikke var helt på topp, og jeg gikk på samme vegg to ganger på vei ut.  I det øyeblikket husker jeg at jeg tenkte, ikke for første gang, at det kanskje ikke var så dumt å holde seg til en normal mengde vin på vors.

Dette er bare en av mange historier som kan fortelles fra kvelder hvor alkoholen tok litt overhånd. Vil du høre flere fyllehistorier, eller kanskje lære om hvordan du kan unngå fremtidige historier ved å finne din lykkepromille? Hør på tirsdagens episode av Rådløs. Den er å finne her på radiorevolt.no, som podcast, eller i bunnen av denne saken .

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte