Hva er greia med oss nordmenn?

Foto: Mondå Forlag

Vi ringte Julien mens han satt på Gardedmoen, på vei opp til Trondheim. Han skal nemlig snakke på Samfundsmøtet imorgen, som har temaet "Understanding Norwegians". Han står bak flere tegneseriebøker som tar nordmenn og våre særegne vaner på kornet. Bøkene har blitt braksuksesser alle sammen.

 

Hva fikk deg til å skrive boken "The social Guidebook to Norway"?

 

-Jeg har bodd i fem forskjellige land før jeg flyttet til Norge, og der gikk integreringen egentlig ganske bra. Når jeg kom til Norge var det litt mer utfordrende, haha. Jeg møtte flere utlendinger som følte seg litt utenfor. Etterhvert knakk jeg koden, og da tenkte jeg at den må jeg dele med flere! Publikumet ble både utlendinger og nordmenn, ettersom nordmenn liker veldig godt å høre om seg selv!

 

Hvorfor er det så vanskelig å komme inn i den norske kulturen?

 

-Som student er det nok at mye av sosialiseringen foregår organisert. Man må melde seg inn i en gruppe først, for eksempel innenfor sport eller Samfundet, og deretter bygge relasjonen derifra. Det er ikke så lett å finne venner på lesesal eller busstoppet! Man må ha en grunn for å snakke med noen, og det kan være vanskelig for folk utenfra å forholde seg til. 

 

Hva er det beste med norsk kultur?

 

-Jeg vil si tillit. Folk stoler utrolig på hverandre, og det er også en stor tillit til systemet. I tillegg føler man seg generelt utrolig trygg i Norge, i forhold til mange andre steder i verden. 

 

Hvordan var det å komme til Norge som singel?

 

-Trondheim var høydepunktet i mitt datingliv. Nå har jeg fått meg kjæreste, så datinglivet er over, men jeg lærte mye om norsk date-kultur. Det er et av hovedpunktene i bøkene mine, så om du vil høre mer om det må du komme på Samfundsmøtet imorgen klokken 19.00! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte