Hvorfor du skal glede deg til Kosmorama

Tekst: Jenny Marie Fristad

Endelig er det mars, endelig er det Kosmorama. En uke fylt med over 80 skjulte festivalperler,
Oscar-kandidater og gamle, elskede filmer. Med et så stort og bredt spekter kan det derimot være vanskelig å finne de beste filmene. Jeg sitter ikke på noen fasit, men skal prøve å gi et lite innblikk i hva du kan finne på programmet, og hva jeg personlig gleder meg til å se.

The Farewell

Dette er filmen jeg desidert gleder meg mest til ved festivalen. Den har allerede fått litt oppmerksomhet etter nominasjonen for beste utenlandske film, og vinner av beste kvinnelige hovedrolle på årets Golden Globe. Filmen gir et humoristisk og sympatisk innblikk i familierelasjoner og kulturkræsj. I tillegg er den utgitt av ingen andre enn studio A24, som nesten er en grunn nok i seg selv til å se den.

Saturday Night Fever

Ikke bare viser de ny film på Kosmorama, men det dukker også opp noen gamle klassikere. I år skal de blant annet vise Saturday Night Fever, en godfilm uten like med masse flott musikk og John Travolta som svinger seg rundt på dansegulvet. I anledning filmen har også Kosmorama stelt i stand førfest med DJ på Cafe Ni Muser hvor du kan svinge deg til 70-tallets herlige musikk før du får se Travolta selv gjøre det samme.

The Gangster, The Cop, The Devil

Dette er et veldig godt eksempel på hvor mye rart og nisje du kan finne på en filmfestival. Grunnen til at jeg i det hele tatt bet meg merke i den var tittelen og det var også nok til at jeg ville se den. Så leste jeg at det visstnok skal være en koreansk gangsterfilm, hvor rettighetene til en amerikansk remake allerede er kjøpt opp av Sylvester Stallone sitt selskap. Så dette har potensial til å bli en herlig kinoopplevelse og en mulighet til å se noe litt annerledes.

Du kan sjekke ut hele programmet på kosmorama.no

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte