Hvorfor satse på vinyl i Trondheim i 2020?

.
Foto: Jonas Høiseth Aagaard

Radar har tatt en prat med Crispin Glover og Stundom Records, to nokså ulike labels som begge satser på lokale, unike artister – og vinyl.

I 2020 har streaming utvilsomt tatt over som den dominerende plattformen når det kommer til å oppdage musikk, og norske artister tar i økende grad steget ut i den store verden, som bare ligger et par tastetrykk unna. Internett gjør det mulig å oppdage nyskapende, sær eller sjokkerende musikk uansett hvor i verden man befinner seg. For artister som hører til undergrunnen kan internett bety fans på andre siden av jorda. Men hva skjer med de lokale musikkmiljøene når man ikke lenger trenger å oppsøke den lokale platesjappa for å finne ut hvilken musikk du bør sjekke ut?

Mange gjør det likevel – det å komme inn i en platebutikk drevet av kunnskapsrike veteraner, delta på en konsert med kortreiste ferske artister, eller holde en helt ny vinylplate i hånda gir oss åpenbart noe unikt også i det 21. århundret. I Trondheim finnes en rekke mindre, uavhengige plateselskaper som gir ut musikk både digitalt og fysisk, og satser på lokale musikere i ulike sjangre.

I kveldens Radar-sending kan du høre et intervju med Mathias Østrem og Erlend Ytrehus fra Stundom Records, og Torgeir Lund fra Crispin Glover Records. Vi prater blant annet om hvordan musikkbransjen har endret seg og hvorfor de velger å satse på fysisk format, og får en sneak-peek på hvilke utgivelser vi kan vente oss fra dem i året som kommer. Tune in kl. 20-21 her på radiorevolt.no eller dab+, eller hør sendingen når du vil i etterkant ved å velge Radar under «programmer».

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte