Janove inviterer Trondheim til hans egen La scène le miniatyr

janove
Foto: John Hagen

 

Janove tar imot stor applaus i det han avdekker de røde fløyelsgardinene foran Byscenen. Vi ser en rotete, hemmelighetsfull og analog scenografi i ekte Janove-stil. På hver sin side av scenen står et pumporgel og et piano, med en gitar i midten. Janove forklarer scenen som hans egne Tom Waits inspirerte La scène le miniatyr.

Gjennom en intim sittekonsert får Janove publikum på tå gjennom en reise fra gamle klassikere, gjemte skatter og nye eventyr. Selv i en pandemi og med en meters avstand føles rommet samlet og varmt. Janove fører dialog med publikum mellom innslagene, med dette blir de på bakerste rad med på konserten vel så godt som de på første rad.

Konserten bærer preg av at publikum er invitert i Janoves lille scene, hvor han ikke spiller for oss, men med oss. Historiene han kommer med fra eget liv løfter de musikalske innslagene, enten sangene skildrer hans tid med ungdomskjæresten eller den fiktive historien om madam Tussauds og hennes mann imaginær.

Konserten er et friskt pust og en deilig avkobling i et kulturtørst Trondheim. Du kan høre vårt intervju med Janove i sendingen under.

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte