Kaiju - den nye kjæledyrstrenden

Godzilla er chill
Foto: Mars, Incorporated

Tekst: Trym Håkon Sundby

Så, du ønsker deg et kjæledyr... Men du liker verken katter, hunder, fugler eller lignende? Ønsker du å skille deg ut med et dyr som absolutt ikke tilhører i et tradisjonelt norsk hjem? Det høres ut som at du bør adoptere en kaiju! Disse misforståtte skapningene er ikke så skumle som en skulle tenkt. De har absolutt ikke behov for et hjem og klarer seg helt fint uten, men de setter sikkert også pris på en venn. Også har mange av de superkrefter! Det er altså mange gode grunner til å adoptere en kaiju, men med så mange varianter er det vanskelig å velge hvem som passer best for akkurat deg. Så hvem av dem vil bli en livsvenn og hvem av dem vil ruinere livet (eller huset) ditt? Her er noen anbefalinger, og noen du bør holde deg langt unna.

CUTE - Mothra

Mothra
Foto: Toho Co., Ltd.

Denne er kanskje litt åpenbar, men hun er likevel verdt å nevne. Mothra er den eneste kaijuen som alltid har vært snill, da hun alltid har kjempet for jorden og menneskene. Hun var den første som kjempet mot Godzilla for å redde menneskeheten, framfor å prøve å ta alpharollen fra han. Mothra er med andre ord ekstremt pålitelig og hun kommer til å være ved din side uansett hva, og da mener jeg virkelig uansett fordi Mothra dør og gjenfødes hele tiden, som vil si at hun er din kompanjong for resten av livet. Mothras to feer gjør det også lett å kommunisere med henne. Vil Mothra ut eller vil hun ha mat? Bare spør feene! Til slutt så kan hun fly, som betyr at du kan fly!!!! Et utrolig solid valg.

CREEPY - Anguirus

Anguirus
Foto: Toho Co., Ltd.

Jeg vet dette er sykt å melde, men la meg forklare først. Anguirus er kanskje definisjonen på «gutta backer». Han er Godzillas beste venn, og er alltid klar for å hjelpe til når det trengs. Han er essensielt en ekstremt lojal vakthund. Hvorfor er han da et dårlig valg? Rett og slett av fysiske årsaker. Anguirus er liten og traver rundt på fire bein, og hele ryggen hans er dekket av skarpe pigger. Folk snubler i kjæledyrene sine hele tiden, for det er ikke alltid lett å ha full kontroll på hvor de er. Om du snubler i Anguirus? Ja, da dør du. Det er ikke verdt sjansen.

CUTE - King Caesar

King Caesar
Foto: Toho Co., Ltd.

King Caesar er en eldgammel «shisa» kaiju, altså en slags hund-løve hybrid. Han er også, i likhet med Anguirus, en vakthund, da hans forrige jobb var å passe på øya Okinawa og den kongelige Azumi-familien, men Caesar er et MYE bedre alternativ som kjæledyr enn Anguirus. Først, så har han ingen pigger! Videre så er han svært underholdende. Caesar er overraskende atletisk, så du kan få han til å klatre på veggene og gjøre saltoer og slikt, noe man ikke kan med andre kaijuer. Han ser også skikkelig teit ut, og det gjør hele greia gøyere. Du får altså en pålitelig OG morsom vakthund i samme pakning. Den ene tingen som kan bli slitsomt er at den eneste måten å vekke han på er å synge en tre minutter lang japansk poplåt, og dette resulterer også i en eksplosjon i nærområdet, men han er fønni, så jeg tenker det er verdt det.

CREEPY - Hedorah

Hedorah
Foto: Toho Co., Ltd.

Hedorah er definitivt et av de verste alternativet for kaiju som kjæledyr. Dette monsteret er bare en levende klatt med giftig avfall. For det første så er den utrolig ekkel, og for det andre, hva skal man gjøre med den? Man kan ikke finne på noe hyggelig med den fordi den smelter alt den rører med sin syrlige masse, og den kan ikke gjøre noe for deg, den er bare søppel, bokstavelig talt. I tillegg så er det veldig kjedelig å måtte vaske gulvet hver dag bare fordi denne kaijuen skal få eksistere i huset ditt. Hard pass på denne.  

CUTE - Gigan

Gigan
Foto: Toho Co., Ltd.

Gigan har vært med i flere Godzillafilmer og er mest kjent for sitt syke design som en ekte drapsmaskin. Han har laserøyne, kniver som armer og et roterende sagblad i midten av brystet sitt! Man skulle trodd at han av den grunn ikke var et ideelt kjæledyr, men jeg ser for meg at Gigan hadde vært helt rå på kjøkkenet. Du hadde aldri trengt å hakke opp noen ting igjen, han kan lettvint varme opp maten din, pluss han er en blender! Utrolig kjekt.

CREEPY - Godzilla Jr. / Minilla

Minilla
Foto: Toho Co., Ltd.

......... Hvordan er du eklere enn Hedorah.

Der har du det altså, noen kjappe anbefalinger om de beste kjæledyrene på markedet. Jeg ønsker veldig gjerne at de kaijuene som fortjener det får seg et hjem, og jeg håper dette har inspirert dere til å få dere en kaiju som kjæledyr. Så gå ut, finn deg en snille monstervenn og ta den med hjem! De er kanskje store, men kjærligheten du vil få for dem vil være enda større. Utenom de stygge da. Særlig Minilla. Æsj.

Har du lyst på mer prat om monstre? Hør på Nerdeprats siste sending hvor vi snakker om dette!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte