Rock er ikke bare en guttegreie

Foto: VINYL

 

Hør hele sendingen her!!

 

I Just Don’t Know What To Do With Myself - Single - Dusty Springfield (1964

  • Sluppet sammen med “My Coloring Book” på B-siden. Skrevet av Burt Bacharach og Hal David.

These Days - Chelsea Girl - Nico (1967)

  • Opprinnelig av Jackson Browne, men først spilt inn av Nico. Tidligere har vi spilt Velvet Underground, der Nico var med på låter som Femme Fatale.

I Say A Little Prayer - The Windows Of The World - Dionne Warwick (1967

  • Også skrevet av Burt Bacharach og Hal David. Låta skrevet med den intensjonen å formidle en kvinnes lengsel etter sin mann som er bortreist i Vietnamkrigen, noe Warwick presterer å synge med intens innlevelse.

Tracks Of My Tears - Soul '69 - Aretha Franklin (1969

  • Opprinnelig av gruppa The Miracles (Smokey Robinson, Pete Moore og Marv Tarplin). Franking slapp denne låta, blant andre coverlåter som "The Weight" (The Band), på plata Soul '69. Tracks Of My Tears falt litt i skyggen av "The Weight", noe som er litt trist, for det er en knakende god låt.

Light My Fire - Something - Shirley Bassey (1970

  • The Doors gav ut "Light My Fire" i 1967 på debutskiva deres The Doors. The Doors har, som kjent, et litt jazzete preg over seg. Det som er gøy med Shirley Bassey sin versjon fra albumet Something er hvordan hun gjør om låta til sin egen med hennes glodvarme stemme og et majestetisk orkester i bakgrunnen. Man kan undre seg over hvorfor nettopp denne versjonen aldri ble brukt i en James Bond-film.

Go Pray For TomorrowGo Pray For Tomorrow - Rosetta Hightower (1971)  

  • Rosetta Hightower er for mange helt ukjent. I jula fant Rasmus en perle fra 1971, som bare finnes på Vinyl. Det er lite å si om låta annet at den er magisk. Du hører den ekslusivt på VINYL.

Piss Factory - Hey Joe - Patti Smith (1974)

  • "Piss Factory" er på mange måter grunnen til at Patti Smith ble musiker! Låta er et dikt som ble til debutlåta hvor hun allerede da visste hvor dyktig og talentfull hun er både når det gjelder tekst og fremføring.

Gloria: In Excelsis Deo - Horses - Patti Smith (1975)

  • "Glora: In Exelcsis Deo" er åpningslåta på debutplata til Patti Smith. Nok en låt som opprinnelig var et dikt. Denne handler om hennes religiøse oppdragelse, men ved hjelp av gitarist Lenny Kaye måtte den bli det mesterverket det er. "Jesus died for somebody's sins; but not mine" vil allitd være en av de mest treffende linjene i rockehistorien.

Redondo Beach  - Horses - Patti Smith (1975)

  • Med "Redondo Beach" viser Patti Smith at hun ikke bare mestrer alle måter å fremøre og synge på, hun mestrer også flere sjangre. Denne raggaeinspirerte låta som handler om en kvinnes selvmord er ikke like krevende som de øvrige låtene, men hun holder oss like mye fast med musikken sin som tidligere. 

I Wanna Be Right - Shikoswe (2016)

  • Shikoswe spilte på Knaus på Studentersamfundet i januar. I 2016 ble hun Ukas Urørt med låta "This Here". Vi var så heldige å få henne inn i studio for å spille en sang for oss. 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte