Ny musikk på spelelistene!

 

Misty Coast. Foto: Fransisco Munoz
Misty Coast. Foto: Fransisco Munoz

Ja livet er dritt i Trondheim, men musikkredaksjonen finner lyspunkta likevel. Ferdig med digg bolle og digg bolling, kom deg på zoom, skru av lyden, skru på A- og B-lista. Ha ei musikkfylt, fin, snill, digg veke!

Misty Coast - «Transparent» 

En herlig låt fra Misty Coast. «Transparent» byr på fengende indie pakket inn i et svært behagelig lydbilde. Fine melodier og stemningsfull og myk sound. De slipper nytt album 16. april, og denne singelen lover godt!

– Mona Hynne

 

LÜT – «INDIÄ»

Lüt har teaset sitt albumet Mersmak i flere måneder nå og endelig er det her. Indiä er en av de mer overraskende låtene på dette albumet. Den ellers lystige og punkete hardrocken er ikke like tilstede, og det er et større fokus på oppbygging og melankolske trekk enn på de andre singlene på plata. Den karakteristiske skrikevokalen og energien er fortsatt til stede, og om du lurte på hvordan Ivar Nikolaisen ville hørt ut i Seigmenn er låta her ikke langt i fra.
– Sondre Sørensen Brønstad


Youtube:

Honningbarna – «Det kommer til meg»

Honningbarna slapp nylig sin nye EP Åh bliss som består av 3 korte, men solide låter. På "det kommer til meg" leverer Kristiansand guttene enda en knallhard, grøftete og tung punkelåt.

– Andreas Jensen

 

Guilty Garden - «Easy To Say»

Guilty Garden har frem til nå holdt musikken sin innenfor øverommet og studioets fire vegger. Med denne singelen beveger de seg ut på den norske rockescena med stolte og selvsikre skritt. Makan til velprodusert og godt komponert låt er det lenge siden jeg har hørt i en debutsingel, og lydbildet er friskt som fy. Virkelig en gladnyhet i dagens musikalske miljø.

– Aksel Rønning


 

Pixey – «Electric Dream»

Pixey fra Liverpool blander inn elementer fra Madchester-soundet inn indie/dream/bedroom-pop. Det vi sitter igjen med da er blant annet låta «Electric Dream». I begynnelsen høres låta ut som den kunne ha blitt mekka på macen  hjemme i senga, men som utvikler seg til å bli storslagen poplåt med nærmest et Big Beat-aktig preg over seg, ala Fatboy Slim. Artig hvordan slik sjanger-alkymi fungerer!

– Sondre Østgård

 

JEJUNE – «Johnny B. Goode is Dead»

Fra det glade sørland kommer bandet JEJUNE (uttales på eget ansvar) med sin nyeste singel. «Johnny B. Goode is Dead» er andre sporet fra en kommende EP, og starter med en enkel proklamering om at alles kjære country boy fra deep down in Louisiana, close to New Orleans, dessverre er død. Med verdensrom-synth og skranglete gitarer bygger det seg deretter opp til et flott klimaks med masse fuzz og en vokalprestasjon som Julian Casablancas hadde nikket anerkjennende av. En fin låt fra et nytt tilskudd på den norske scenen!

– Jens Waage  

 

Konradsen – «COULD YOU BE LOVED»
I anledning det som ville vært Bob Marleys 76-årsdag, har den norske duoen i Konradsen nå gitt ut et studioalbum til ære for reggae-legenden. Se for deg klassikeren «Could You Be Loved», bare fullstendig nedstrippet og med en fredfull, nydelig vokal. Det er det Konradsen gir oss med denne coverlåta, og akkurat det man trenger for total avslapning.
– Lisa Bye


 

Black Country, New Road- «Athens, France»

Det unge bandet Black Country,New Road ga akkurat ut sitt debutalbum For the first time. Gruppen befinner seg på et punkt mellom rock, jazz og samtidsmusikk. Selv med hovedsakelig spoken word som vokal, klarer bandet og gi ut overraskende fengende musikk. “Athens, France” ble egentlig gitt ut som gruppens første singel på det engelske hipster labelet speedy Wunderground tilbake i 2018. Den orginale låta var ikke noe å juble over og gjennombruddet til bandet kom med den 9 minutter lange “Sunglasses” et år senere. På debutalbumet er derimot låten spilt inn på nytt og står fram som en av de sterkeste sporene på albumet. Fra å være en relativt sjelløs affære har låten gått fra å være vakker, samtidig som et mørke du ikke helt får taket på hviler i bakgrunnen. Låten avsluttes med en utrolig vakker sax-solo.

– Tor Magnus Lund

 

KingSkurkOne – «Hasjkrisen» (feat. Siyabång)

Skurken aka KingSmittevernOne aka Storbikkje er tilbake  med ein ny singel. Han leverer nyheitene om mangelen av det han visstnok lev av å selge. Han har med seg Siyabång på andre vers. Siyabång er ein anna Olso-rappar som kom på kartet berre kort tid før hasjkrisa starta sist vår. Dio Mudara står for produksjonen og er ei produsentgruppe på platinumnivå som har arbeidd med gigantar som Nicki Minaj og Jadakiss.

– Magnus Vattekar Sandvoll

 

Smino –  «Plead The .45th» (feat. Saba)

Det er Black History Month og filmen Judas and The Black Messiah om Fred Hampton har hatt premiere i USA. Litt som med Black Panther har filmskaparane samla saman eit heilt hav av amerikanske rapparar somdeltar i albumet med same namn som filmen. Blant dei mange finn vi Smino og Saba, to latterlig bra artistar som fortsatt får for lite merksemd. Dei gir oss «Plead The .45th» som ein referanse til at ein like godt kan ta i bruk våpen som å bruke retten sin til å “remain silent”

– Magnus Vattekar Sandvoll

 

Slowthai – «CANCELLED» (feat. Skepta)

Rett før Slowthai slapp sitt påventa TYRON slapp han denne låta som ein siste singel. Som stor Skepta-fan meiner eg han dreg låta til å bli ein juvel, men det er like mykje på grunn av den skumle vampyrproduksjonen. Vi må håpe på meir av dette no som vi finn oss i post-WLR tida. Det som gjer låta så sterk for min del er musikkvideoen. Den er stappa av referansar til mordarar i filmar, Slowthai er Patrick Bateman, Skepta er Leatherface, og resten skal du få finne ut sjølv.

– Magnus Vattekar Sandvoll

Youtube:

 

Ocean Wisdom – «Uneven Lives» (feat. Maverick Sabre)

Ocean Wisdom har allereie sluppet denne singelen og ein fristil i 2021, og vi må berre håpe at han er klar til å følge opp på Big Talk Vol. 1 frå 2019. Sjøsmartingen har med seg Maverick Sabre som fyrer opp vakker vokal over den alltid dritbra rappinga. BreadboyUK som er heile 16 år er på beaten, men vokalen er verkeleg mest opp til Ocean og Maverick. Duragmengda i videoen peiker som alltid på at dette er bra.

– Magnus Vattekar Sandvoll

Youtube:

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte