Løs og ledig (prat) med Swingers castet

 

Foto: Torstein Olav Eriksen        Tekst: Jarand Fredheim

I skrivende stund er den norske komedien Swingers ute på kino. Filmen handler om tre ulike par som opplever forviklinger med komiske følger når de utforsker swingers-miljøet i Trondheim.

Filmofil treffer regissør, manusforfatter og skuespiller Stig Frode Henriksen samt tre av Swingers hovedrolleinnehavere: Zahid Ali, Aleksandra Orbeck-Nilssen og Evy Kasseth Røsten for en prat like før filmens premiere. Jeg er merkbart underkledd når jeg setter meg ned med det festklare følget, men stemningen er heldigvis lett.

- Jeg har vært undercover i et swingersmiljø i tre-fire år, men det var før jeg visste filmen skulle lages, vitser Henriksen.

Publikum kjenner han kanskje best fra filmer som Kill Buljo eller Død Snø, men med Swingers har han tatt på seg en rekke hatter både bak og foran kamera.

- Du (Henriksen) var jo med-manusforfatter på Død Snø også, og jeg opplevde egentlig Stig Frode litt som med-regissør der også, det virket som en naturlig rolle for deg å ta, forteller Røsten om samarbeidet deres.

- Det var vel mest på leseprøvene, nikker Henriksen. Men, her hadde alle veldig tydelige roller og ideer om hvordan man skulle spille, så det gikk veldig fint. Så klart i de scenene jeg selv var med i brukte jeg nok mindre tid på meg selv enn jeg vanligvis ville gjort, men det har vært veldig morsomt. Jeg kunne tenkte meg å gjøre det mer.

Orbeck-Nilssen skyter inn:

- Swinge mer eller lage film? Det er tydelig at firkløvere er like vant med å vitse av lerretet som på.

Selv om nettstedet karakterene i filmen benytter seg av er fiktivt finnes det riktignok et aktivt swingers-miljø der ute som firkløveret har blitt bedre kjent med etter å ha jobbet med filmen.

- En ting jeg har lært er at hvis du har en ananas i vinduskarmen så er det et swingers symbol. Da er du åpen for det meste. Og på grunn av hashtaggen vi bruker på promoteringen vår så har jeg fått masse likes fra russiske swingers sider og liknende på instagram, forteller Henriksen.

- Ja, etter at jeg tagget swingers på instagram så har jeg begynt å få en del meldinger, tilføyer Røsten.

- Men de er fra meg, skyter Ali inn.

- Det har vært interessant, ja. Den største bekymringen var kanskje fra kjæresten som nå plutselig lurte på om jeg var mer interessert i å ha et åpent forhold, sier Orbeck-Nilssen lattermildt.

- Men det er jo klart at selv om swingersmiljø har eksistert lenge, så er dette en ting som er mer og mer aktuelt i dag. Når flere og flere leser bøker som “sex at dawn”, eller begynner å stille spørsmålstegn ved monogami og lurer på om gresset kanskje er grønnere på den andre siden. Det er noe vi prøver å motbevise litt med filmen. At det kanskje er mer kunstgress og at det å løse egne problemer på denne måten kanskje ikke er helt bra. Men i LA er det blitt ganske vanlig nå at du har kvinner som dater et par for eksempel.

Evy Kasseth Røsten forteller at de hadde begrenset med tid under inspillingen, og måtte ha fokus på å holde fokus.

 

Sexmiljøer er stadig i vinden, og det er heller ingen hemmelighet at Trondheim har en sin andel, man kan likevel lure på hvorfor valget om å sette filmen til bartebyen ble gjort.

- Vi tenkte vel at temaet passet godt til Trondheim, det føltes bedre enn for eksempel Fauske, forteller Henriksen.

- Dessuten hadde vi gode hotellavtaler, forteller Ali.

Zahid Ali og Stig Frode har begge jobbet sammen både på TV-serien Hellfjord og i Tomme Tønner 2. Swingers markerer tilsynelatende første gang de har delt et kyss, men Ali innrømmer at dette ikke er første gang.

- I et av de tidligere utkastene til Hellfjord var det en kyssescene som fortsvant, tror jeg, sier Ali litt grublende.

- Det har jeg i såfall fortrengt, forteller Henriksen.

- Men vi har gjort det for en insta-story også. Stemninga har i hvert fall vært god hele veien, castet er veldig bra, og ikke minst trivelig. Det er nesten like viktig som at de er flinke.

- Stemninga var god, bortsett fra at vi hadde veldig dårlig ventilasjon. Jeg holdt på å svime av et par ganger, forteller Ali.

- Ja, og vi hadde veldig kort tid, så det var mye fokus på å holde hodet klart og ha fokus. For vi hadde ikke så mange muligheter til å gjøre det på nytt, forteller Røsten.

- Vi hadde få innspillingsdager og liten tid til å rekke ganske mye. Så det ble ganske seriøst opplegg for vår del, selv om filmen er en komedie, forklarer Ali.

- Vi fikk ikke så mye tid til å besøke turistattraksjonene i Riga akkurat, forteller Orbeck-Nilssen, som videre forklarer at filmens interiør scener var filmet i Riga, mens store deler av filmens utescener er fra Trondheim.

- Fra Trondheim tror jeg det morsomste var å få filme på Lerkendal, det var veldig stas, mimrer Henriksen.

Hele firkløveret stemmer i, å ha Lerkendal helt for seg selv var en minneverdig opplevelse.

- Ja, det var en magisk opplevelse, forteller Ali.

- Vi fikk ikke gå på banen, da, tilføyer Henriksen.

- Jeg er jo gammel fotballspiller, så når vi var der kjente jeg at gresset luktet litt bedre enn hjemme, forteller Røsten.

- Vi filmet der rett før de fikk satt opp Eggen-statuen, så den rakk ikke være med i filmen, det var litt synd, sier Ali.

- Rosenborg har vært veldig greie og medgjørlige på denne filmen. De figurer jo tydelig i filmen, og jeg håper de føler at de fremstilles godt, sier Henriksen.

Med en tittel som Swingers er det naturlig at det blir en del fokus på sex i filmen. Før intervjuet rundes av får jeg mulighetene til å spørre castet om deres favoritt sex-scener på film.

- Alle med de to jentene i Blå er den varmeste fargen. De er ganske drøye, så jeg ble ganske overrasket når jeg så den. Det er en god film også, sier Henriksen

Kanskje fra L’amant, det er en gammel Marguerite Duras film. Den er glimrende, svarer Orbeck-Nilssen

- Også den piske scenen fra “La belle du jour” til Bunuel, den også husker jeg godt. Zahid har og en hjemmevideo jeg synes er bra, forteller Henriksen

- Jeg vil heller se på pornofilm, skyter Ali inn. På film så er det jo kutt til neste dag, mens jeg blir sittende der med ereksjon og det ødelegger jo resten av filmopplevelsen.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte