Mann eller myte?

Foto: Vilde Charlotte Jacobsen, Tekst: Charlotte Bredesen

 

Møllenberg er et område de aller fleste studenter i Trondheim kjenner til, enten de har bodd der, vært på vors i nærheten eller bare vandret gjennom bydelen. Handler du på Coop Extra på Møllenberg 17.30 på en lørdag, vil du se butikken florere av unge studenter som kvier seg for å rekke ølsalget. Det er ingen tvil om at bydelen skiller seg fra andre bydeler i Trondheim, men hvorfor? Rødmaling valgte å ta på seg oppdraget og fange essensen i Møllenberg.

 

I vår radiosending intervjuet vi 5 ulike personer i Møllenbergs gater. For å oppsummere kort: Møllenberg er koselig, sentralt og bråkete. (Hør på sendingen om du ønsker en lengre versjon av intervjuene!) Likevel er det sak på sak om kriminelle hendelser, som for eksempel blotting, voldtekt og innbrudd i Møllenbergs omtalte gater. Alle disse sakene refereres til en spesifikk mann: Møllenbergmannen.

 

I sendingen tok vi for oss to artikler fra Adressa: den første omhandlet et innbrudd der politiet fikk melding om en ukjent mann som befant seg i oppgangen, og den andre saken handlet om en mann som var pågrepet etter et annet innbrudd. Han er ifølge Adressa en mann i 30-årene, og skal være en kjenning av politiet.


Hvordan startet denne myten? Vi har våre teorier om at denne mystiske mannen ble skapt av kreative studenter som ønsket å skremme vekk nye studenter. Dette ble satt på spill da vi i et av intervjuene møter en eldre mann som bodde på Møllenberg på 1970-tallet. Han forteller om en mann som hadde gjort innbrudd og hoppet ut av et vindu  på Møllenberg. Da omtalte de han ikke som Møllenbergmannen, men han passer visse beskrivelser av det som trolig (i våre øyne) er en urban legende.

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte