Musikkredaksjonens fresje links & heite takes

Foto
Foto: Tor Magnus Lund

I idealismens ånd misjonerer musikkredaksjonen sine kollektive (og tidvis motstridende) meninger ut til folket. Det er kanskje ikke avgjøre i det store hele, men vi tenker i det minste at det er et steg i riktig retning. Bli med på bevegelsen og sjekk ut våre fresje links og heite takes!

 

Fresje Links:

https://open.spotify.com/show/0SxOYt5VHipZNlXO4av1LT?si=PfnRVOvZROyvkPiCMcjgdA

I podcasten Vagina Slims spiller podcasthost Lauren Rose alt fra 60-talls girl pop til italiensk disco og snakker om film, social justice og popkultur på en forfriskende lite pretensiøs måte, litt som en kvinnelig (og faktisk sympatisk) versjon av Mark «Happy Harry Hard-on» Hunter fra Pump Up the Volume (filmtips for når du prokrastinerer eksamenslesinga!!). Anbefaler også å sjekke ut de estetiske og drømmeaktige instastoryene hennes (/lauren________rose) for instant sjelero typ i kategorien Cocteau Twins playing from another room.    

- camel toe 

 

https://open.spotify.com/track/3CqQIRZng2MVh3k1H2jHHN?si=7TBuTs3HS4Gg6ZfBmQpFBg 

Apropos Pump Up the Volume, er ikke denne remixen så verst.

- camel toe

 

https://www.instagram.com/pageformusicchads/?hl=nb

Er du en chad? Liker du musikk? Føler du deg bedre enn folk uten at tør innrømme det? Da er dette stedet for deg. Anbefaler music.shitposting og it.aint.easy.being.weezy i samme slengen. 

- dj gunhouse

 

https://www.youtube.com/watch?v=jU6kU2d0MbU&ab_channel=Overspace 

kk slide into her dms w this :* 

- camel toe

 

https://open.spotify.com/album/0zraS3041nC2NXd64wegRW?si=BK0N8RhpQTCvyJCfn-o-BA

Nå er det snart Jul og da er det tid for Trondheims legendariske Juleplate, The Source sin evig unge, «Of Christmas». Jazzlinjeklassikeren fra 1994 inneholder kjente julesanger, i kjente og ukjente former, fra crooner til frijazz og barnekor. Plata inneholder en rekke fine Tolkninger og ikke så fine tolkninger av dine favoritt julebangers. Beste låter «Musevisa»  og «Deck the Halls». 

- Tor Magnus Sund 

 

Heite Takes:

Hvorfor må hver eneste flinke rapper i detta landet her begynne med P3-vennlig pop det øyeblikket de slår gjennom? Og hvorfor må alt av norsk musikkjournalistikk alltid hylle slike overganger fra hiphop til pop som at “artistene endelig har blitt voksne”, eller noe lignende? Cezinando lager fremdeles kjempefin musikk, det er ikke det – men det må da være mulig å bli anerkjent som en spennende og allsidig artist og låtskriver, og fortsatt lage noe banging hiphop en gang i blant? (PS: hvis noen fra P3 ser dette og vurderer å få Siyabång til P3 Live for å spille inn et Bjørn Eidsvåg-cover eller noe sånt, vennligst ikke!)

 - Simon:)

 

Far East Movements «Like a G6» har bedre instrumental og hook enn hver eneste moderne PC Music/hyperpop/100 Gecs-låt. 

- Simon:)

 

Hard techno passer bedre som bakgrunnslyd når man leser enn på klubben

- camel toe

 

Sjangerterminologi har en faktisk funksjon, og burde være mer lov å benytte seg av. Det fins et form for stigma rundt det å diskutere musikk med hensyn til sjangre. To reaksjoner en ofte får er at man begrenser kunsten, eller at man er pretensiøs. Den første reaksjonen synes jeg alltid er litt vel dramatisk - som om det at man forsøker å kategorisere musikken, gjør den mindre. For det første, er det veldig få utgivelser som kan kun settes i en bås, og for det andre kan utgivelser innenfor en sjanger være vidt ulike. Den andre reaksjonen kan jeg i større grad forstå fordi av og til må flekserne settes på plass, men man må passe seg for å kvele samtalen også. Alt er ikke en kamp om å være kulest. Sjangerterminologi gir musikkdiskusjonen et felles referansegrunnlag som generelt er vanskelig å konstruere når det som diskuteres er såpass abstrakt. 

- dj gunhouse

 

Sjangerterminologi er en hyppig brukt hersketeknikk spesielt av den andelen av den mannlige befolkninga 20-30 år som typisk har sølvring i det ene øret, lue som ikke dekker ørene og som gjør et statement ut av å ha nokia-telefon istedenfor smarttelefon. 

- camel toe 
 

Spotifys nyeste tiltak Discovery Mode, som innebærer at artister kan få ekstra promo og algoritmehjelp mot at de blir betalt mindre per stream enn vanlig, er en moderne form for payola. Dermed har Spotify funnet enda en måte å utnytte musikere på, samtidig som de gjør det enda vanskeligere for mindre artister uten støtte fra større plateselskap å klare seg. Derfor vil jeg oppfordre alle til å høre på låta «5 Million Ways to Kill a C.E.O.» av The Coup, og samtidig støtte favorittartistene sine økonomisk, for eksempel gjennom Bandcamp.

- Simon:)

 

P3 har aldri vært for ungdommen så mye som de har vært for 25-åringer i kvartlivskrise som vil rettferdiggjøre å ha «Musikk» som eneste interesse på tinder.

- _lmao

 

Vegedream har den tristeste stemmen av alle rappere i hele verden :(

- camel toe

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte