Nerdeprat anbefaler anime

Foto: (fra venstre) Funimation, Aniplex of America, Sentai Filmworks, Viz Media

Mushishi (2005 - 2006, 2014)

Serien Mushishi handler om flere små fortellinger hvor de små usynlige vesenene kalt «mushi» er i fokus. Disse skapningene lever i ett med naturen og er årsaken til mystiske fenomener som oppstår blant folk i deres daglige liv. For å løse problemene som forårsakes av disse vesenene møter vi den gåtefulle landstrykeren Ginko. Han er det som kalles for en «mushishi», en lege som kan se de usynlige krypene og er spesialisert i å ta hånd om dem. Ginko kommer igjen i hver episode, men er ikke nødvendigvis alltid fremstilt som hovedkarakteren. Hans rolle er litt som en observatør som geleider andre gjennom historiene, samtidig som han passer på å bevare den naturlige balansen mellom mennesker og mushi til beste evne. Serien går i et rolig tempo og vil sette deg i en trolsk stemning som kan minne veldig om norske folkeeventyr. Se den gjerne i sofakroken med noe varmt å drikke eller på laptoppen under dyna på en stille og regnværsfull dag for optimal innlevelse.

 

Full Metal Alchemist: Brotherhood (2009 - 2010)

Etter et mislykket forsøk på å gjenopplive moren sin med alkymi, leter brødrene Edward og Alphonse Elric etter De vises sten for å returnere kroppene sine til det normale. På veien vikles de inn i restene etter en blodig borgerkrig og avdekker en ondsinnet plan som kan avgjøre hele landets skjebne. Full Metal Alchemist: Brotherhood, som ikke må forveksles med Full Metal Alchemist, er i motsetning til den sistnevnte serien en direkte adapsjon av den originale mangaen. Dette gir en serie som trass i hele 64 episoder har få overflødige øyeblikk. Hver episode fører handlingen fremover, og hver karakter har en rolle å utspille. Serien tar også for seg alvorlige temaer som folkemord og militarisme, og dype filosofiske spørsmål som hva det vil si å være menneske. Sammen med mesterlig animasjon og et mektig lydspor av Akira Senju gjør dette Brotherhood til en av de mest elskede animene gjennom tidene. At serien også er anerkjent for kvaliteten på det engelske stemmeskuespillet gjør den til et godt startpunkt for deg som ikke er så vant så anime. Du finner den blant annet på Netflix.

 

No Game No Life (2014)

Denne serien er basert på en serie noveller av Yū Kamiya. Søsknene Sora og Shiro er innadvendte einstøinger i virkeligheten, men på internett er de kjent som den uslåelige duoen «The Blank», som aldri har tapt et eneste spill. En dag får de et tilbud fra spillguden Tet om å bli sendt til en virtuell spillverden kjent som Disboard, hvor de raskt blir herskere av det menneskebebodde landet Ejkia. Disboard er splittet i 16 ulike riker, og det er opp til søskenduoen å forene disse nasjonene og oppnå fred. Dette gjør de gjennom spill, som dekker alt fra sjakk til MMO-er og krigssimulatorer. Fordi det fort blir tydelig at Sora og Shiro aldri taper, ligger ikke spenningen i hvorvidt de vil vinne disse spillene, men i hvordan de vil utklassere motstanderne. Serien støtter seg på taktikk og spillhumor som nok vil falle i smak for seere som selv spiller en del. Animasjonen er fargerik og flott, skjønt det er i overkant mye fan-service. No Game No Life har bare én sesong, men det gjør at den ikke krever mye tid å se igjennom.

 

JoJo's Bizarre Adventure (2012 -)

Dette er en serie som best kan beskriver slik tittelen sier: bisarr og eventyrlig. Serien er som en blanding av Castlevania med vampyrer og zombier og Fist of the North Star med muskuløse menn som prøver å banke hverandre opp, pluss en hel haug med rock and roll-referanser og absurde poseringer. JoJo er non-stop action med plot twist etter plot twist som spiller brilliant på alle de typiske klisjeene i anime, og er som en fusjon av stereotypisk shohen-anime og satire. Serien starter litt tregt, men om du gir det en sjanse er Jojo’s Bizarre Adventure en av de mest unike animene du finner der ute, og det er en absolutt glede å se på.

---

Vil du høre oss snakke mer om manga og anime? Få med deg Tommys anmeldelse av No Game No Life? Hør episode #104 her!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte