Nerdeprat anbefaler spillmusikk

Foto: Vilde Charlotte Jacobsen

 

Spillmusikk er noe man aldri kan snakke nok om. I episode #095 har vi en hel fullpakket sending med masse nydelig spillmusikk som dere kan høre på. Vi snakker om våre yndlingslåter, hvordan spillmusikk fungerer som virkemiddel, og mye, mye mer. Som gjest fikk vi besøk av tidligere nerdeprater Anders Westrum-Rein til å hjelpe oss å sette den gode stemningen!

Dette var et tema vi hadde gledet oss lenge til, og i den anledning ville vi dele våre beste låtanbefalinger med våre kjære lyttere!

 

Thorben 

Da Xenoblade Chronicles kom ut på Wii for 7 år siden var det et friskt pust i sin spillsjanger, noe den overraskende høye kvaliteten på musikken i høyeste grad bidro til. Oppfølgeren kom ut for snart ett år siden, og ga oss mer av alt: både rolige, melankolske stykker og rocka orkestermusikk som blåser hatten av deg. Låta jeg har valgt tilhører definitivt sistnevnte kategori, og akkompagnerer deg når du utforsker det store ørkenområdet i Xenoblade Chronicles 2

«Mor Ardain - Roaming the Wastes» – Xenoblade Chronicles 2 – Kenji Hiramatsu

 

Anna 

I et tilfelle av «Jeg har aldri spilt det, men...!» har jeg valgt «Aria Di Mezzo Carattere» fra Final Fantasy VI, komponert i 18-bit av Nobuo Uematsu. I spillet kan låta høres under en scene hvor karakteren Celes må late som om hun er en berømt operasangerinne. Originalen er vakker i seg selv, men det var orkesterversjonen spilt under fjorårets SCORE-konsert med Trondheim Symfoniorkester som ga meg gåsehud og tårer i øynene. I tillegg til en nydelig komposisjon av Andreas Hedlund, og mesterlig dirigering av Charles Hazlewood, skal det mye til for å ikke la seg gripe av den sterke stemmen til Sabina Zweiacker. Jeg anbefaler deg å høre originalversjonen fra spillet først, og deretter høre hvor mesterlig låta har blitt oversatt fra 18-bit til fullverdig orkesterstykke – kanskje likt det Nobuo Uematsu så for seg da han lagde originalen. 

«Aria Di Mezzo Carattere» – Final Fantasy VI – Nobuo Uematsu 

Swedish Radio Symphony Orchestra-versjon

 

Tommy 

Låten «Aloy's Theme» av Joris de Man fra spillet Horizon Zero Dawn er kraftfult og et perfekt eksempel på hva god spillmusikk er. Det er alt fra instrumentene til sangerinnen Julia Elven som gjør en fantastisk opptreden i denne sangen. Det er alt dette og mer som gjør at låten treffer deg så utrolig bra og gir deg en opplevelse uten like når du sitter med spillet og musikken samtidig. Det er også en låt som fint klarer seg alene og er minst like god å høre på alene som det den er å høre i selve spillet. Den gir godt uttrykk for styrken til karakteren og man får smått gåsehud av å høre denne musikken. Det glir godt inn i treningsscenen til hovedkarakteren som du får se i starten av spillet og man får nesten frysninger nedover ryggen når man oppdager at man blir dratt inn i verden til Horizon Zero Dawn av denne låten alene.

«Aloy's Theme» – Horizon Zero Dawn – Joris de Man

 

Tor Magnus

Dette valget var vanskelig. Veldig vanskelig. Men jeg må nesten si «To the Moon»-låta fra indie-eventyrspillet med samme navn To the Moon. Det var mange versjoner å velge mellom, og i all ærlighet syns jeg at alle er like bra. Spillet To the Moon forteller en kort og rørende historie om en døende gammel manns siste ønske om å reise til månen. Hva han mener med dette vil jeg ikke skrive her, for jeg vil virkelig at du spiller det selv og får den samme helhetlige opplevelsen. Dette er et praktfullt eksempel på et spill hvor musikken gjør mesteparten av arbeidet og grafikken ikke har noe å si. Jeg var revet med helt til siste stund, og skal innrømme at jeg tilogmed gråt noen tårer mot slutten av spillet. Musikken til To the Moon er bare så ubegripelig vakker, og hver gang pianokomposisjonen av «To the Moon» spilles kjenner jeg bare at det nipper i hjerterota. Ha meg unnskyldt mens jeg bare går å gråter litt... 

«To the Moon» – To the Moon – Kan Gao

 

Nerdeprat er radioprogrammet for deg som elsker spill og nerdekultur. Vi sender live hver torsdag fra kl. 17:00 - 19:00 her på radiorevolt.no og på DAB+. Du kan også høre oss på Radio Revolt-appen, inkludert Spotify.

Hør mer om spillmusikk i Nerdeprats sending fra 15.11.18 her:

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte