Nesten Helgs Oktoberguide

Knauskoret
Foto: foto.samfundet.no

Nesten Helg er helgemagasinet som dekker store og små kulturelle eventer i Trondheim. Dette er det vi gleder oss mest til i oktober.

 

FEMINALEN

Feminalen går av stabelen 23-25. oktober på Lokal Bar-Scene-Klubb. Festivalen har blitt arrangert i Trondheim siden 2014, og har som mål å løfte frem kvinnelige musikere. Tidligere har vi sett blant andre Lil Halima, Razika, Miss Tati og Musti på lineupen. I år gleder jeg meg spesielt til navn som Soft punch og Kamara. Kamara så jeg i fjor på Trondheim Calling, og hun leverer klassisk popmusikk med nydelig vokal. Til nå har hun gitt ut to singler, og jeg håper at vi får sniktitte på hva vi kan forvente oss av utgivelser i fremtiden. Soft Puch spiller fengende og dansbar elektropop. Selv om det blir sittekonsert gleder jeg meg til å trampe litt med foten og groove med hodet. 

- Astrid

 

SAMFUNDET

De arrangerende gjengene på Samfundet fortjener enorme mengder skryt for alle de koronavennlige arrangementene de har kommet opp med, og oktober er intet unntak. Allerede førstkommende lørdag kan du få med deg standupshow med Jonis Josef i Storsalen. Savner du derimot å dra på konsert inviterer Studentersamfundets Symfoniorkester til festkonsert tirsdag 6. oktober for å feire Samfundets 110-årsdag. Fyllingen ned mot Nidelven skal også navngis, og du har muligheten til å komme med ditt forslag i Navnekonkurransen 11. oktober. Videre i måneden tar Silja Sol med seg sin deilige synthpop og flotte tekster til Storsalen 22. oktober. De fleste fredager og lørdager kan du dessuten få deg gratis konsert på Knaus på Klubben. I disse tider er det viktigere enn noen gang at vi bruker Samfundet!

- Alvar

 

OPEN MIC COMEDY NIGHT

Det sies at en god latter forlenger livet. Dette er mest sannsynlig bare vås, men en god latter gjør livet morsommere. Og hva er vel ikke bedre enn å ta seg en ufortjent oval weekend fylt med fersk stand-up?  Stammen Café & Bar skal 8. og 9. oktober ha to separate show med forskjellige komikere. Dette er et lavterskel humortilbud for nye «up and coming» stand-up komikere, og passer perfekt til deg som er dehydrert på en god gammeldags funny, LOL, LMAO, ROFL (hva enn du vil kalle det) kveld.

- John

 

SAKPROSAFESTIVALEN

Sakprosafestivalen finner sted lørdag 31.oktober, og er et perfekt faktabasert avbrekk i en ellers hektisk og virkelighetsfjern hverdag. Sakprosa er prosa bare at det er saklig, og det kommer tydelig fram i det svært samfunnsrelevante programmet: Det skal snakkes om moderne klassereise, algoritmene som styrer oss, meningen med rus, rasisme og mye mye mer. Legg skolebøkene på hyllen, og bli matet med informasjon til neste promillepregede debatt.

- Agnes

 

I Nesten Helg får du alltid de beste tipsene til hva som skjer i Trondheim hver helg, samt mye fjas og moro. Hør vår siste sending nedenfor.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte