«Nesten redde for at huset skulle bryte sammen»

Anmeldelse av Arif i Storsalen 7/10: 

Allerede på vei til konserten kunne man ense det – lyskasterne fra Samfundet iscenesatte den mørke trondheimsnatten for det som skulle bli en helt spesiell kveld. For mange var dette den første, virkelige konsertopplevelsen på to år – og hvem andre enn Arif kunne man ønsket seg til anledningen?

Før konsertstart var stemningen allerede til å ta og føle på. Ingen hadde rukket å entre scenen før publikum lagde rabalderet vi lenge har lengtet etter. Det som umulig lar seg gjøre digitalt. Publikum sto som sild i tønne foran scenen, og kjempet om de beste plassene.

Noen innså etter hvert at slaget var tapt, og tuslet ut av piten. Så senket lyset seg. Kveldens store stjerne inntok scenen, og publikum mistet alle hemninger. Fra dette punktet var det hæla i taket til den siste låten ble spilt. Det ble aldri et kjedelig øyeblikk på denne Arif-konserten.

Er det ett ord man skal bruke for å oppsummere denne konserten er det fest – eller, mer presist: razzmatazz! Dette er noe den Oslo-baserte artisten utvilsomt er en ekspert på. Blandingen av pop, rap og house han serverte oss fikk hele Storsalen til å riste av begeistring.

Selv om Arif som en ensom majestet er i full stand til å lage et uforglemmelig show, var det ingen i lokalet som klagde da han omsider ble akkompagnert av Stig Brenner.

Da vi etter konserten forhørte oss med publikummerne, var det konsensus om at akkurat dette øyeblikket var et av konsertens desiderte høydepunkt. Den dynamiske duoen har en hit-katalog uten like, og kjemien dem imellom brøt konstruksjonens lover totalt og løftet taket på Samfundet enda et hakk.

Vi var nesten redde for at hele huset skulle bryte sammen. Når Arif til slutt rundet av med «Alene» og «Hvem er hun», fikk publikum sunget fra seg inn i kveldens siste minutter – de få av dem som hadde stemme igjen, i hvert fall.

Det er vanskelig å ta denne konsertopplevelsen på noe, men det var tydelig at publikum var ute av konserttrening. Flere «moshpiter» ble åpnet rett før sangene var over, som følgelig resulterer i et realt antiklimaks. Men altså, her griper vi etter halmstrå. Det er dessuten ikke noe Arif kan klandres for. Etter omstendighetene å dømme har han spilt konserter for fullsatt sal gjennom hele pandemien.

Alt i alt var det en utrolig bra kveld, og en enestående konsertopplevelse. Den var virkelig en gjenåpningskonsert verdig.

Terningkast: 6

Anmeldt av Marie Hov Aanæs og Simon Torsvik Thingnes

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte