Ny musikk på spillelista - Uke 10

Lekende lett. Foto: foto.samfundet.no

 

Mye bra musikk for tida. Lekende Lett retter søkelyset mot ukas kanskje mest undervurderte dag, Simon Alejandro er endelig tilbake, og Mats Wawa er fortsatt easy on the eye (bildet). Listverket går i dybden på denne ukas spilleliste tirsdag 16-17, og alt som spilles på Radio Revolt for tida finner du som vanlig her.

 

Lekende Lett - «Søndag»

OM vi kan relatere til denne låta? Om det er Netflix, cowboyfrokost eller hviledagskopulering du foretrekker har fenomenet fra Bergen deg dekket i denne eurobeat/trapinspirerte låta med ekstremt spesifikk lyrikk og deilig, deilig hook. Midt i skjæringspunktet mellom parodisk og dritkult finner vi «Søndag», en låt like egnet for når det suser i hodet på fredag som når det suser i hodet på søndag.

- Sigurd Torfinnson Rønningen

 

High Sunn - «Those last words»

“I wanna make a deaf girl cry” er det selvproklamerte målet til 18 år gamle Justin Cheromia. Under artistnavnet High Sunn gir han ut hjerteskjærende, inderlige låter som har fått oppmerksomhet hos de triste svenskene i indie-labelet PNKSLM. Hvorvidt Cheromia får døve jenter til å gråte er usikkert, men har klare hvertfall å gi en 22 år gammel gutt et lite stikk i hjerterota med låta «Those Last Words». Resten av plata kommer 13. april.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Bishop Nehru - «Rooftops»

Ungfolen fra Nanuet i New York, USA, blant annet kjent for sin meget vellykkede colab med MF DOOM og sine jazzy tunes, er på vei opp. Hans tilbakelente vokal og fremoverlente beats gir en herlig kontrastert og fengende sound. Vi koser oss med «Rooftops» mens vi venter på mer atmosfærisk hip-hop fra Nehru.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 

Remember Sports - «Up From Below»

Håper du er glad i melankolsk rock, for college-prosjektet Remember Sports har våknet fra musikalsk dvale for å gi ut album 18. mai. For å friste oss med ører for musikk, og hjerte for følelser har de sluppet singelen «Up From Below». Låta blander like deler voksesmerter og millennial angst og resultatet er fengende og smertelig, som seg hør og bør. Herlig amerikansk forstads-emo.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Simon Alejandro - «Pittoresque»

Det har gått tre år siden Simon Alejandro slapp EP’en Brun Viking. Nå er han tilbake, med den solide og varierte 5-sporeren Paris EP som minner oss på at bergenseren er en dyktig rapper med frekk flow og noe å si. Det korte prosjektet er preget av Alejandro og beatmaker Lars B. sin lekne tilnærming til moderne rap-musikk, med grime og elektronika som de fremste inspirasjonskildene. Gjør deg selv en tjeneste og kos deg med «Pittoresque», prosjektets deiligste karamell.

- Ida Gule Paulsen

 

Parquet Courts - «Almost had to start a fight/In and out of patience»

Bråkebøttene i Parquet Courts slipper album 18. mai, men klarer ikke vente med å gi oss en smakebit allerede nå. Brooklyn-kvartetten har hatt stor suksess med sine tidligere utgivelser, og hvis «Almost had to start a fight/In and out of patience» en noen god indikator vil ikke Parquet Courts skuffe oss denne gangen heller.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 

 

Superorganism - «SPRORGNSM»

Endelig er debutalbumet til Superorganism her, og resultatet er stødig og absolutt mer enn godkjent. Blant mange sterke låter, hvor mange allerede har blitt spilt hyppig på Radio Revolt, er «SPRORGNSM» en av låtene som har vokst mest på meg. Ta deg en lytt og et dykk i deres verden, du vil ikke bli skuffet.

- Katrine Andresen

 

Philip Emilio - «Nummen»

Philip Emilio er tilbake med første singel for året. Mannen har levert flere av de feteste bangerne fedrelandet har bydd på de siste årene, og “Nummen” er intet unntak. Det er poppete, det er funky og vokalen til Emilio er like silkemyk som den er forførende. Nødrimet “jeg er altfor nummen - vet ikke hva er grunnen” skal vi la passere i stillhet, for dette er alt i alt en rimelig fornøyelig affære.

- Ida Gule Paulsen

 

Mats Wawa - «Easy On the Eye»

Det er kanskje masse minusgrader ute, men sett på den låta her, så garanterer jeg at du blir varm i kroppen. Låta er en av fire spor som er å finne på Mats Wawas ferske EP Scuzz, som jeg kan anbefale på det sterkeste. PS: Er du glad i guttastemning og sweete, koordinerte dansemoves, bør du sjekke ut musikkvideoen under.

- Katrine Andresen

 

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte