Ny musikk på spillelista - Uke 12

Foto: foto.samfundet.no

"Thank you for the music!" var det ABBA som sang, og jammen er teksten like aktuell i dag som i 1977. Denne uka på Radio Revolt kan du høre ni ferske låter, brorparten av dem kommer fra noen av landets skarpeste nye artister. Det er på tide å friskmelde rocken, både her i Trondheim og ellers i verden (var den kanskje aldri død?), Short Skirts, Hjelp og Syden er tegn i tiden. Elektronikaen har også hatt en god uke, og det samme kan sies for indie og visepop. For en ukentlig oppdatering på hva som rører seg i musikkverden, følg oss på spotify, og lytt som vanlig til Listverket hver tirsdag 16-17 for en auditiv gjennomgang av spillelista.

 

Leif - «New Beat»

Leif er en etter hvert velkjent fyr i den norske elektronikaundergrunnen, blant annet som frontmann i Leif & The Future. 9. april slipper han sitt første soloalbum, og etter alt å dømme blir det en reise gjennom emosjonelt lada elektronika, med rot i dansemusikk og grener inn i popen. «New Beat» er ihvertfall akkurat slik, og i mine ører råder det liten tvil om at dette er next level Leif.

-- Even Steine

 

Short Skirts - «Oh Mama»

Ekte garage fra Trondheim, nok en gang er det en fryd å høre fra gutta i Short Skirts. Drittgøy, ukomplisert rock med momentum. Ryktet sier at en fullengder kommer mid-april, alle med interesse for vreng og god S har værsågod å glede seg.

-- Even Steine

 

Hjelp - «Fascist»

Hjelp er noen verdige arvtakere innenfor den norske punkverdenen. Men en rett-i-fleisen punk-mentalitet, skrikende vokal og en skranglete produksjon er «Facist» oppskriften på hvordan ung og energisk punk burde låta. Her finnes Ikke en gang et lite snev av polert pop-punk, bare to og et halvt minutt med ren punk-vrede.

--Erlend Gylver

 

 

 

Syden - «Got Nothing»

Oslo-bandet Syden har laget en låt som handler om en mann som danser seg ihjel. Til tross for at «Got Nothing» plasserer seg godt innenfor rocke-landskapet er den overraskende fengende, ja faktisk dansbar. Det skal godt gjøres å lage noe innenfor klassisk hardrock i dag som oppleves friskt og nytt, og selv om ikke Syden har den originale sounden der ute så viser «Got Nothing» at de helt klart er inne på noe her.

--Erlend Gylver

 

Yangze - «Sometimes»

Så sent som i høst ankom Yangze den danske elektroniske pop-scenen og han var å se på By:larm tidligere i vår. Yangzes melodiske pop er vanskelig å sette i en bås, hvor han kombinerer synther, god bass og hans egen komprimerte og twistede vokal. Singelen «Sometimes» ble sluppet den 9. Mars og er noe roligere enn de tidligere singlene, med en overraskende kombinasjon av en simpel beat og cello-synther. Denne drengen har, av konsertene på By:larm å dømme, mye musikk han skal slippe i nær framtid og jeg venter spent.  

--Andrea Hepsø

 

 

 

Store Stine - «Avgårde Kåre»

Store Stine er et nytt navn (forøvrig også et fett navn), men noen vil kanskje huske Stine Wingsternes fra bergensbandet Norsk Tiger. Avgårde Kåre er trist men varm, og nært beslekta Jan Eggums viseunivers. Det er ett eller annet sjukt digg med produksjoner som denne, som eksisterer helt uavhengig av 2018-lydbildet, men allikevel føles så velkjent og tidsriktig.

-- Even Steine

 

Club Kuru - «I’m still a man»

Kuru er en grusom hjernesykdom man kan få hvis man begår kannibalisme. Club Kuru er ute med ny singel, den tredje fra det kommende albumet Giving In. Britene leker med jazz og den syrete Tame Impala-feelen i en seig, dampende sexy rakker av en singel.

-- Even Steine

 

 

 

 

 

Cale Hawkins - «Escaping»

Multiinstrumentalisten Cale Hawkins fra Brooklyn er nok et ukjent navn for den gjengse nordmann. Artisten har siden tidlig 2017 sluppet en rekke singler på eget plateselskap, og mandag 12. mars kom låta «Escaping» – en særdeles velprodusert liten sak som umiddelbart showcaser Hawkins som den sterke vokalisten og låtskriveren han er. Her ser vi en artist som utvilsomt har potensiale til å skyte i været, så snart publikum evner å snappe han opp blant det store mylderet av artister som opererer innen indie og pop. Jeg ser frem til fortsettelsen.

 

--Jakob Bechmann

 

De Underjordiske - «Saskorus»

Den danske gruppa De Underjordiske kan nesten bli beskrevet som den danske halvbroren til The Brian Jonestown Massacre - fordi deler helt klart en forkjærlighet for 1960 og 1970-tallets mystiske progrock. «Saskorus» er andre singelen fra den kommende skiva Flænger i Luften, og følger albumet den samme stilen som denne låta er det bare å glede seg! Musikken følger alle regler for god, atmosfærisk indie-rock men samtidig har den et snålt retro-preg som gjør at den oppleves som noe som stikker seg ut i mengden.
-- Erlend Gylver

 

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte