Ny musikk på spillelista - Uke 15

Death By Unga Bunga. Foto: foto.samfundet.no

 

Radio Revolts musikkredaksjon har plukket ut 12 ferske låter fra inn- og utland som du bør få med deg denne uka. Vil du være han eller hun ekle i vennegjengen som alltid har hørt den kuleste musikken først, abonner gjerne på spillelista vår, og få med deg Listverket på tirsdag klokka 16. Vi i redaksjonen ønsker deg og dine en strålende musikkuke, og oppdaterer deg selvfølgelig neste uke. 

 

Tuvaband - «Horses»

Den halvt norske duoen gjør det stort for tida, med konserter over hele Europa og millioner av streams. «Horses» er første smakebit fra den kommende debutskiva, og mann, det smaker godt! En nedpå, skjør låt, som vokser for hvert gjennomlytting. Det låter stadig melankolsk, men Tuvaband har raffinert rolig deppemusikk til et punkt hvor man blir glad av å høre på.

 

- Even Steine

 

Kadhja  Bonet - «Mother Maybe»

Kadhja Bonet er RnB-sangeren du har ventet på siden første januar 2018. Hun kombinerer et futura-psykedelisk musikkunivers med bløt vokal og en rytmeteft av de sjeldne. Hvis du liker velkomponerte funkperler er dette låta for deg. Resten av plata kommer 8. juni.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 

Band of Gold - «Where is The Magic»

Band of Gold står for noe av det aller mest spennende som skjer i norsk musikk om dagen. «Where is The Magic» er en låt hentet fra det solide andrealbumet med samme navn, og dette er beviset på at det går ann å lage popmusikk i 2018 som ikke er i nærheten av å være kjedelig eller generisk. Over en heftig bass-drevet beat finner vi både ABBA inspirert vokal og masse kul bruk av synth og gitar. Å putte Band of Gold innenfor en sjanger blir litt meningsløst, fordi her er det så mye kult som foregår på en gang. Det bare å nyte mangfoldet av kreativ instrumentbruk og mash-upen av sjangre og stiler, rett og slett.

- Erlend Gylver

 

Boys - «That Weekend»

Boys er soloprosjektet til gitaristen i svenske Holy. Lydbildet er noe annet enn den proggete psykidelikaen til Holy. I stedet for gitarer med vreng finner vi lette pianoakkorder. I stedet for svevende vokal hører vi en florlett kvinnerøst. Boys er balsam for sjelen, og albumet Rest in Peace som kommer 11. mai er noe du ikke vil gå glipp av.

 

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Puma Blue - «Moon undah water»

Puma Blue er gruppa for deg som ikke klarer å bestemme deg for hva du liker best av Mac Demarco og King Krule. Deilige reverb-gitarer som gir syden-assosiasjoner, melankolsk vokal som gir deg lyst til å gråte. Kombinasjonen mellom søtt og surt fungerer overraskende godt, som en musikalsk sitronterte om du vil.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 

BISÅN - «Better Make It Count»

Rocketrio fra Hønefoss, som låter akkurat slik en rocketrio fra Hønefoss skal låte: Dansbar rock med skranglete gitar, og popfrieri i melodilinjene. «Better Make It Count» lover svette fotsåler, støl nakke og såre trommehinner. Et slags norsk Arctic Monkeys, og det kan vi like.

 

- Even Steine

 

Death By Unga Bunga - «Turn My Brain Off»

Rockebandet fra Moss og Oslo som nekter å bli voksne er tilbake med sitt femte album, og selv om Death By Unga Bunga ikke går opp noen nye musikalske stier er det noe befriende i å høre rett-frem rock n roll, spesielt når den er laget av de beste. «Turn My Brain Off» er en låt som inneholder alt god rock trenger. Et godt driv, råkul gitarsolo og et catchy refreng hvor frontmann Sebastian synger frasen “medicine” om og om igjen. Se dem på Samfundet senere i vår, det kommer til å bli svett og heftig.

 

- Erlend Gylver

 

Sibille Attar - «I Don’t Have To»

Svenske Sibille Attar har lenge vært en del av tapeten i det svenske indiepop-miljøet. Nå slipper hun endelig skive på PNKSLM, men før vi får hele sulamitten fristes vi med nydelige «I Don’t Have To». Attar er tydelig inspirert av Håkan Hellstrøm, men tilføyer nok nytt til at sounden føles egen. EP kommer 27. april.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 

Friendship - «Got Me Feeling So Good»

Trioen Friendship beveger seg langt inn i Beatles-terrenget med denne koselige singlen. Det sier seg nesten selv at dette er låta som gir deg godfølelsen. Banale tekster sunget til et kult indierock-uttrykk er noe som alltid passer, og Friendship klarer dette bra. Verset er for øvrig noe som klistrer seg til hjernen, og det er utvilsomt en god ting! Det blir spennende å se om de kan leve opp til debuten med andreplata som kommer i mai.

- Erlend Gylver

 

Melody’s Echo Chamber - «Breathe In, Breathe Out»

Seks år er gått siden Melody Prochet og bandet ga ut sitt fantastiske debutalbum, og derfor er jeg nok ikke den eneste som ble megagira over nyheten om at andrealbumet Bon Voyage endelig er på vei. «Breathe In, Breathe Out» er første låt ut, og for en deilig sak det er! På under 3 minutter får du temposkifter, krispe gitarer og Prochets særegne hviskete vokal. Sjekk også ut den trippy musikkvideoen.

- Katrine Andresen

 

 

 

Okkervil River - «Pulled Up The Ribbon»

Få band har gjennomgått så mange identitetskriser som amerikanske Okkervil River. Etter at låtskriver Will Sheff “drepte” bandet med låta «Okkervil River R.I.P» på den forrige skiva Away, har bandet nå gjenoppstått i en ny pop-rock utgave. Det er heldigvis en stil som kler bandet godt. «Pulled Up The Ribbon» distanserer seg i fra folk-rock preget på forrige utgivelser. Her er det massevis av synt, el-trommer samt anerkjennende nikk til psykedeliske artister som Unknown Mortal Orchestra. Bandet har aldri vært redd for å endre stilen sin, og nå i 2018 høres de bedre ut enn på lenge.

 

- Erlend Gylver

 

Beach House - «Dark Spring»

Det nærmer seg albumtid for Beach House (11. mai, kryss det av i kalenderen), og som en tredje smakebit får vi servert «Dark Spring». Låta overrasker, fordi det ikke høres ut som en klassisk Beach House-låt. Det er fortsatt hypnotiserende og vakkert, men ikke like svevende. Med tre flotte singler på rad er forventningene skyhøye til albumet, og jeg har troa på at de blir innfridd til de grader. Musikkvideoen er også et lite kunststykke som burde sees.

- Katrine Andresen

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte