Ny musikk på spillelista - Uke 17

TØFL. Foto: foto.samfundet.no

Forrige uke var en skikkelig power-uke, ihvertfall rent musikalsk, mye takket være band og artister fra Trondheim og resten av Norge. Hadde vi operert med terningkast her i Radio Revolt ville vi kanskje vært tilbøyelige til å gi uka terningkast 6. Lurer du på hvorfor? Sjekk ut spillelistene våre da!

 

TØFL - «Tunneler»

Indiebandet TØFL er endelig ute med debut-EP, like etter de spilte i Trondheim for en ukes tid siden. «Tuneller» har vært en av de store favoritten på opptredene, og nå er den endelig innspilt og utgitt på EP-en som er oppkalt etter en av tekstlinjene i låten, Eg Ska. Vi gleder oss til neste gang dere kommer opp for å gi oss enda en stjernekonsert!

-- Sander Engen

 

Heartbreak Satellite - «Follow»

Etter en pirrende debut tidligere i år er Oslo/Trondheim-trioen ute med singel nummer to, «Follow». Vi tar oss den friheten og kaller Heartbreak Satellite et trondheimsband, for akkurat dette her vil vi aller helst slippe å dele med Oslo. Kraftig pop, som plasserer bandet i en unik gren av den norske popen - det er lite annet å gjøre enn å la seg rive med.

-- Even Steine

 

Charlie Skien - «Gasslekkasje»

Charlie Skien, fra (ja, du gjettet det) Skien, har sluppet sin første singel som soloartist, men dette er langt fra første gang vi hører om mannen med den forførende, mørke stemmen. Som vokalist og fremtredende figur i to av Norges råeste, nye band: Verdensrommet og Softcore Utd., er dette en mann med mye på tapeten. Første solosingel er produsert av Fakethias, og er en mørk og hardtslående perle hvor Skiens vakre stemme får stå i hovedrollen. Lytt og nyt.

-- Ida Gule Paulsen

 

 

Action The Man - «Stjerner»

Det er på høy tid at flere i dette ganske land sperrer ørene opp for Action The Man. En veteran med lang fartstid på den Bergenske rapscene, kjent for utrolige liveopptredener (de som vet, de vet) og ærlige tekster skrevet med kvass penn. Altfor Go Form er navnet på hans nye plate, og er en variert låtsamling som fusjonerer det hippe og moderne med det sære og mørke. Heldigvis er det også noen knallharde bangers, og «Stjerner» er en av de feteste. For å sitere kisen selv: “Henger du med, eller henger du deg?”.

-- Ida Gule Paulsen

 

Lykke Li - «deep end»

Kan en kjærlighetslåt være lengselsfull og sassy på samme tid? Absolutt. I kjent stil er Lykke Li tilbake med elektropop-sounden, og selv om vi har hørt det før, funker det fortsatt som bare det. «Bae, you burned me, your kiss is salty chlorine», er kanskje litt harsh, but we all got them feelings. Albumet so sad so sexy skal ifølge ryktene slippe 8 juni, og vi gleder oss.

-- Karoline Marie Jensen

 

Bambino Steel - «Petter Baarli»

Så hvem er Petter Baarli? Det er en norsk gitarist og låtskriver, kjent som en av kompisene til Jokke og gitarist i Backstreet Girls. Petter blir i hvert fall “hedret” i denne upbeat rockelåta i fra duoen Bambino Steel, en låt som bandet selv handler om å føle seg misforstått. Selv om vi ikke helt skjønner sammenhengen mellom denne nord-norske rockeduoen og en gitarist i fra Skedsmokorset så svinger det i hvert fall. Jeg gleder meg til mer!

-- Erlend Gylver

 

 

Khalid - «OTW (feat. 6LACK and Ty Dolla $ign)»

Khalid tar steget videre fra å være sesongens heteste og hyppigste featuring-artist til å gi ut egne bangers med svært passende stjerne-besøk. «OTW» er simpelthen digg R&B, som kler stemmen til Khalid godt, mindre sytete enn før. I havet av nye Khalid-låter er dette en som hefter seg.

-- Håvard Bjørkøy

 

Ben Khan - «2000 Angels»

Ben Khan kunne ikke annonsert sitt debutalbum på noen fetere måte enn med denne låta og en akkompagnerende video som tar kaka. Lyden av Ben Khan er mer definert og unik enn noen gang, med perfeksjonert røff R&B blandet med glitchete syther og electro wave-følelser. Kan noen lage Drive II til dette soundtracket? Jeg får vann i munnen.

-- Håvard Bjørkøy

 

 

Kali Uchis - «Your Teeth In My Neck»

Oufff, Kali Uchis imponerer stort med debutalbumet Isolation. Et av albumets sterkeste kort er etter min mening «Your Teeth In My Neck», med sin avhengighetsskapende basslinje. Låta handler ikke om vampyrer, men har ei aldri så lita politisk og anti-kapitalistisk brodd.

-- Katrine Andresen

 

Friendly Fires - «Love Like Waves»

Britene i Friendly Fires våkner opp etter en årelang dvale med en sterk utfordrer til tittelen «årets sommerlåt». Tropiske vibber? Check. Lengtende vokal? Check. Milevis av synther? Check. Det er helt okei å føle en skamløs trang til å danse.

-- Katrine Andresen

 

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte