Ny musikk på spillelista - Uke 18

Yung Smul. Foto: foto.samfundet.no

Ukas spilleliste blir semesterets siste, så disse fjorten låtene konstituerer dermed sommerens soundtrack her i Radio Revolt. Det er jaggu ikke feil, for den siste uka har bydd på mye snadder! Etter sommeren er vi selvsagt i gang igjen, så ikke glem å abonnere på spillelista på spotify. Hør også på Listverket på tirsdag, hvor Rasmus og Karoline skal lede deg trygt gjennom lista, låt for låt. Takk for denne gang, vi høres i august!

 

Yung Smul - «Hver dag (feat Larsiveli)»

Yung Smul aka Samuel er på god vei til å bli et etablert navn i rapnorge, og har gått fra å legge ut låter på SoundCloud til å bli signert av Sony. På sin nye låt har han tatt med seg Norges kanskje hotteste rapper, Larsiveli. Begge to legger ned juicy linjer over en leken beat som høres ut som om den kunne vært samplet barne-tv, signert ringrev Makko Makeba.

-- Ida Gule Paulsen

 

Margrete- «Joy»

I eminent selskap med Emilie Nicolas og Highasakite skriver Margrete seg inn i rekken av talentfulle musikere som pusher den norske popen videre. «Joy» er 20-åringens andre singel, og etter alt å dømme er det dette vi skal leve av etter olja.

-- Even Steine

 

Mall Girl - «Slay Queen»

Det nye Oslobandet Mall Girl har gitt ut sin debutsingel! «Slay Queen» gir deg et lydbilde preget av spretten gitar, lekne trommer og forfriskende vokalprestasjoner. Mall Girl stiller seg dermed i rekken av nye, norske band man bør holde øya opp for. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

--Tiril Hognestad

 

Orions Belte - «Le Mans»

Orions Belte kan sies å være et superband, med Chris Holm (Young Dreams), Kim Åge Furuhaug (Great News) og Øyvind Blomstrøm (Steamdome) på laget. Sammen lager de bluesy og bedagelig instrumentalmusikk, som har gått rett hjem hos meg. Debutplata Mint er på vei, og med en såpass sterk førstesingel er det bare å glede seg til fortsettelsen.

-- Katrine Andresen

 

 

 

The Sideways - «Isle of You»

The Sideways nye singel er som tatt ut av soundtracket til en roadtrip-film. Vi snakker ultrabehagelig og slækk indiepop, med ei god dose solskinn og piano. Er du ekstra lur får du med deg konserten deres under Bakkefestivalen 5. mai.

-- Katrine Andresen

 

KingSkurkOne - «Tenker På Deg (feat Ira)»

Sandra Lyng - «Sommerflørt»anno 2018? KingSkurkOne tar oss med til jungelen med denne særdeles følsomme og vakre balladen (?). Rapperen har med den forførende stemmen til Ira på en låt hvor han virkelig er i det romantiske hjørnet. Beaten låner litt av det tropiske fra lyduniverset til karer som Kygo, krydret med litt trommer som gir oss litt Drake a.la Passionfruit/One dance-vibber. Sweet sommerlåt.

-- Ida Gule Paulsen

 

Sauropod - «I Know Where You’ve Been»

Det er alltid gledelig når Sauropod slipper ny musikk, og «I Know Where You’ve Been» er intet unntak. Rock, litt i samme nabolag som Major Parkinson, men færre gimmicker. Skranglete, lo-fi, litt Jack White i mixen.

-- Even Steine

 

The Internet - «Roll»

Den unge neo-soul gruppa The Internet fra det kjente hiphop kollektivet Odd Future slapp sin siste skive i 2015, flere av medlemmene har siden da sluppet sluppet soloprosjekter. Nå er de tilbake med et mer, rettere sagt rent Funk sound. På tross av endret lydbilde holder de på frekke basslinjer og god rytme.

--Chris Gjertsen

 

 

 

Svømmebasseng - «Gjennomsiktig»

Gruppen Svømmebasseng, som var ansvarlige for ett fjorårets bedre sommeralbum Broder, er tilbake med denne nye singelen. Sammen med den nylig utgitte «Feberfantasier» avslører «Gjennomsiktig» at ikke er noe særlig nytt i Svømmebasseng sitt musikalske univers. Likevel føles stilen deres fortsatt aktuell i 2018. Med en forkjærlighet for retro 1980-talls synth, solide tekster og en disco-inspirert bass er dette indierock man fortsetter å danse til denne sommeren også.

-- Erlend Gylver

 

Prophet ft.Mndsgn - «wanna be your man»

Undergrundsfunkartisten Prophet har nå sluppet sin andre singel med beatmaker Mndsgn. Låta har en svært bakpå beat med behagelig vokal levert av Prophet. Låta er et tydelig eksempel på den voksende trenden hvor hiphop møter funk.

-- Chris

 

Clairo - «4EVER»

Før du blir lei av emosjonell internet age bedroom-pop, så må du få med deg Clairo. I motsetning til sine sjanger-søstre og -brødre er ikke Clairos musikk skranglete og over-emosjonell. I sjiktet mellom kommers og indie, finner vi lekende rytmer, en myk melodi og en vokal som formidler følelsen av å være lei seg, men bare litt.

-- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 

Moby - «This Wild Darkness (CYA Remix)»

Ringreven Moby slapp skive tidligere i år, og i kjølvannet følger det som vanlig remixer. Det er alltid gøy, i Moby sitt tilfelle dukker det som regel opp en del inspirerte tolkninger. Denne gangen har CYA tweeka og ordna på den gospel-inspirerte «In This Darkness», og som det seg hør og bør låter det nostalgisk nesten mot det parodiske. Helt enkle melodier, som grenser mot trancens eufori, og ekstatiske temposkifter. Kan godt danse til denne en sein sommernatt.

-- Even Steine

 

Boys - «Hemtjänsten»

Det svenske soloprosjektet Boys er farlig nære albumslipp, og velsigner oss med single etter single frem til det smeller 11. mai. «Hemtjänsten» er ei skranglete emosjonell låt om behovet for omsorg. Seige rytmer, orgel og lette gitarakkorder gjør denne låta til en opplevelse av typen full pakke.

-- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Parcels - «Tieduprightnow»

Skyene letter, temperaturen stiger, sommeren er på vei! Da passer det perfekt med litt lettbent funk! Parcels luftige, lekne, leskende lydbilde byr på dansbare rytmer, bekymringsløs moro og smil fra april til august. «Tieduprightnow» ligger i krysningspunktet mellom Toro y Mois deilige vokal, og Daft Punks teft for fengende riff. Nytes best kald!

-- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte