Ny musikk på spillelista - Uke 38

 

DePresno. Foto: foto.samfundet.no

Denne ukas nyutgivelser snor seg gjennom et bredt spekter av sjangere, fra rave, hiphop og R&B til neo-soul, rock og indie. Kortreist musikk fra Trondheimsbandene Minula og Box of Lies, mystisk rap fra ladnera48, knusdeilig fusjon i Lokoy og DePresno, pluss en hel del brennhete nyheter fra inn- og utland. Listverket guider deg gjennom spillelistene våre tirsdag 16-17, og låtene kan du høre i vår Spotify-liste.

 

Minula - «Capetown»

Trondheimsbandet Minula er tilbake med denne godbiten av en singel etter at debuten kom i fjor. På «Capetown» gjør gutta i fra Trondheim minimale forandringer i lydbildet, men når man allerede sjangermessig stikker seg ut i det norske rocke-landskapet virker det ikke strengt tatt nødvendig heller. Spreke gitardrevne djent-partier avløses av radiovennelige refreng med sterk vokal, det hele innen et polert og rent uttrykk. Selv om det går mot høst, lukter generelt sol og sommer av Minulas siste behagelige bidrag til rockemusikken.

- Erlend

 

Lokoy - «Unfortunate (feat. dePresno)»

Bassisten i Sløtface har fått med seg dePresno på en søt og catchy kjærlighetssang, skrevet til Lokøys kjæreste mens han var på turné med bandet. Låta handler om å være borte fra kjæresten sin, og har en høy gjenkjennelsesfaktor for de som har prøvd seg på det (ikke så veldig) kule konseptet avstandsforhold. Det er lite som minner om den konfronterende punken vi er vant til å høre fra Sløtface, men Lokøy leverer også i popens verden.

- Edel Farstad

 

Ladnera48 - «48 Brevvenner»

Et mystisk rapkollektiv med veldig unge menn som rapper om alt fra snus til g-strenger - nøyaktig det friske pustet rapnorge trenger? Ikke godt å si, men med 48 Brevvenner er det akkurat sånn det føles. Beaten spretter og spinner litt bedagelig i bakgrunnen mens Ladnera48 spytter uventede mengder flammer men en lettbeinthet vanligvis reservert for proffene.

- Sigurd T. Rønningen

 

 

 

Box of Flies - «Then I Forgot»

Rockerne fra Melhus har sluppet album siden sist vi hørte fra dem, og skiva markerer et selvsikkert skritt i riktig retning for trioen. Rock som bringer tankene til Dave Grohl og trange klubber. Grattis med albumslipp til gjengen fra oss i Radio Revolt! Lørdag 22.09 har du mulighet til å høre «Then I Forgot» og mere til live, når Box of Flies spiller på Knaus.

- Even Steine

 

Lil Halima - «Jasmine»

Posisjonen som Norges R&B dronning er up for the taking, og Lil Halima posisjonerer seg for å erobre tronen. «Jasmine» er den siste av et knippe singler Troms-jenta har sluppet så langt, og hun synger silkemykt og vakkert om at hun er mad as hell på en dude som liker Jasmine bedre enn henne. Teksten er ærlig og lett og kjenne seg igjen i, og lydbildet er vakkert og behagelig.

- Martin Ørbeck

 

Magic Potion - «Swoon»

Garage Rock-trubadurene i svenske Magic Potion ligger i selene med å mekke en oppfølger til kritikerroste Pink Gum. Første låt i rekka er «Swoon», et forsøk på å kritisere samtiden og samfunnet, men uten å lage sånn kjedelig klage-musikk. «Swoon» er en låt du kan høre på om du hater nazister, men også om du gir beng. Endless Grafitti er ute på PNKSLM 26. oktober.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 

Yves Tumor - «Noid»

Yves Tumor, eller Sean Bowie som man tror hans egentlige navn er, er en mystisk person. Det er ingen som helt vet hvor han kommer fra, hva han heter eller hva han egentlig gjør. Bortsett fra å lage musikk da, det gjør han! Safe In The Hands of Love heter albumet, og det er en salig blanding av sjangre og stiler. Undertoner av klaustrofobi og kaos svøpt i et solid musikalsk teppe gir et intenst og spennende album med masse å fordype seg i.

- Emil W. Hildebrand

 

Bas - «Boca Raton (feat. A$AP Ferg)»

Wow for en dødsfet låt som har lurt seg inn i tracklisten på Queens-rapper Bas sin nyeste skive. Beaten fletter sammen salsa og tung bass på en leken måte og Ferg og Bas flekser sine enorme rap-muskler som om livet deres var avhengig av det. Et par-tre tusen BPM gjør låta tredemølle-vennlig også, og det er fint fordi trening er bra. Akkurat som god rap.

- Martin Ørbeck

 

Parcels - «Lightenup»

Parcels er den australske discogruppa som bruker så mye tid på å lage funky musikk at de ikke har tid til mellomrom i låttitlene sine en gang. Det er kanskje litt rart, men vi er evig takknemlige for innsatsen de legger i låtene sine, for dette svinger. «Lightenup» gjør det umulig å la rockefoten ligge, og er garantert å få fingrene i trommemodus. Gutta slipper debutalbumet sitt 12. oktober.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 

Dizzee Rascal - «Don’t gas me»

Grimelegenden Dizzee Rascal slapp denne uka Don’t Gas Me EP med gjesteopptredener av blant andre Skepta. Tittelsporet er en rett fram rave-låt av typen som gjør det umulig å gå ned gata vanlig.

- Sigurd T. Rønningen

 

Men I Trust - «Seven»

Men I Trust er sjokkerende nok, ut ifra gruppas navn, ikke en gjeng menn du kan stole på, men tre jenter fra Montreal, Canada! Når du har kommet deg over det første sjokket, må du nesten bare gjøre deg klar for ett til. Men I Trust lager nemlig helt nydelig musikk. «Seven» er ei skikkelig grom låt med begge føttene godt planta innenfor 2018-indie-domenet. Vi snakker myk vokal, lette gitarer og fløyelsmyk bass. Alt du trenger for å gå inn i høsten med selvsikkerhet.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 

Beach Tape - «Figure it out»

Dette er ikke første gang vi lister Beach Tape, og sikkert ikke siste heller. Denne gruppa er helt sjukt konsekvente når det kommer til å lage halvskranglete indie-rock. Straight forward musikk for straight forward semi-hipstere.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Jungle - «Heavy, California»

Hvis California er the sunshine state, så er jaggu Jungle the sunshine band. På albumet For Ever leverer de låt etter låt med en upbeat rytme, og god stemning i lange baner. De har tydelig inspirasjon fra Motown-bølgen, men klarer likevel å være nyskapende og egne. «Heavy, California» er ei dansbar perle av ei neo-soul-låt som du kan ta med deg på fest eller bussturen til universitetet, hvor enn du trenger en liten stemningsboost.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 

24K - «Forlängda magasin»

Hvor skal man begynne med den svenske rapperen 24K. Alltid ikledd Gucci solbriller og caps, med en flokk kompiser med gunnere i ryggen og et ride-or-die forhold til Stockholm-ghettoen Tensta, er det en äkte G jeg omtaler her. Selvfølgelig blir det fet rapmusikk av sånt. «Forlängda magasin» er en mørk banger om politiet som ikke får tak i han, doplanging, og du vet, de vanlige greiene.

- Martin Ørbeck

 

The O’My’s - «Niña Fresa»

The O’My’s er et soulband fra Chi-Town, the windy city, Chicago har mange navn. På sin nyeste og tredje plate er det samlet et kobbel av dyktige musikere, blant annet Chance the Rapper og Donnie Trumpet, og platen er organisk og vakker å høre på fra start til slutt. «Niña Fresa» er en morsom og funky låt som tar utnytte av en prominent vokalsample på en kreativ måte og når keyboardisten går hard in the paint mot slutten av låta, da koser jeg meg.

- Martin Ørbeck

 

Yumi Zouma - «Crush (It’s late just stay)»

Hvem har ikke vært forelska i en person som har vært på vei ut av hjemmet sitt? Hvis det er deg, så anbefaler jeg deg å ringe ambulansen, for det er åpenbart noe feil med deg (med mindre du er aseksuell eller no. I don’t judge). «Crush (It’s late just stay)» handler, noe overraskende, om nettopp denne følelsen. Heldigvis fungerer den ypperlig å spille hvis du skulle ende opp i denne situasjonen igjen. Når crushet ditt hører disse funky, nesten erotiske rytmene så må hen nesten bare bli i hvertfall tre minutter og trettitre sekunder til. Akkurat nok tid til å manne deg opp til å få samtykke til litt elskov. Resten av EPen kommer 28. september.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte