Ny musikk på spillelista - Uke 4

The Wombats. Foto: foto.samfundet.no

 

Hva skal du høre på denne uka, spør du? Det kan vi selvfølgelig hjelpe deg med:

 

Gwenno - «Tir Ha Mor»

«Tir Ha Mor» er sunget på kornisk - et språk som kun drøyt hundre stykker snakker flytende på verdensbasis. I tillegg til at Radio Revolt får fylt 2018-kvota for P-Keltiske språk, er låta en herlig svevende produksjon, som samtidig er godt planta i jorda. Mystisk, drømmende vokal, over en drivende perkussiv el-bass.

- Even Steine

 

Hinds - «New for you»

Hvem er det som ikke liker Spania, musikk og jenter? Ikke denne karen hvertfall! Derfor er jeg ekstra glad for at de spanske musikkjentene i Hinds har sluppet ny singel. Etter braksuksessen med “Leave me alone” fra 2016 har girlsa knapt fått fred fra internasjonale magasiner og festivaler. Med sin hardtslående og enkle sound blir selv de mest kyniske av oss sjarmert i senk av sydenkvartetten Hinds. “New for you” er mer av de gode sakene og varsler om en gjentagelse av suksessen fra to år siden når de slipper “I DON’T RUN” 6. april.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

Ezra Furman - «Suck the Blood From My Wound»

Bruce Springsteen møter MGMT i denne låta med et noe spesielt navn fra briten Ezra Furman. «Suck the Blood From My Wound» har nok friske elementer i lydbildet slik at det ikke blir kjedelig, samtidig har låta en god driv og struktur slik at det ikke flyter i alle retninger. Ezras vokal er i tillegg av det herlige, hese slaget og blir prikken over i en solid låt.

- Erlend Gylver


Okay Kaya - «IUD»

Kaya Wilkins er i vinden for tiden, både som skuespiller og modell, men jaggu er vi glad for at hun gir ut musikk óg. IUD er vakker, sår og en ganske naken produksjon, som lar oss høre og kjenne på at Okay Kaya faktisk synger dritbra. En bittersøt låt om prevensjon.

- Even Steine

 

 

Austestad - «Den Nye Rivieraen»

Norge skulle hatt sin egen riviera. Eller skulle den det? Mens du grubler litt på det, kan du lytte til Austestad, som elegant blander like deler jazz, hip-hop og pop i sin siste singel. Sleng litt dialekt og sexy el-piano i mixen, og du har en melankolsk, laidback, seig bastard av en låt.

- Even Steine

 

MJ Cole - «Pictures in my head»

Dette er bunnsolid pop, til tross for den litt anonyme stemmen til dama som synger. Produksjonen til briten MJ Cole er skikkelig fengende, og henter kledelig inspirasjon fra UK Garage-sjangeren. Denne retro trenden vil jeg gjerne høre mer av!

- Håvard Bjørkøy

 

 

Frankie Cosmos - «Jesse»

Er du som meg og elsker sart, emosjonell indie så har du en godbit i vente. Jenta med den brede nesa og det smale lydbildet er tilbake. Med lite annet enn vokal, gitar og noen beskjedne trommer graver Frankie Cosmos seg inn gjennom øret og ned i hjerterota på selv den mest hardbarka satan-gutt. Frankie cosmos er for deg som liker Vilde Tuv, men skulle ønske hun hadde vært amerikansk og tilgjengelig for et bredere publikum.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

Hot Snakes - “Six Wave Hold-Down”

Bare bandnavnet og tittelen på låta vitner om at dette er kul musikk for gutter med skinnjakke. Sup-Pop-signerte Hot Snakes leverer musikk du skulle ønske var med i Guitar Hero III - Legends of Rock, for her er både riff og raff som inviterer til luftgitar og tunga ut av munnen. Vokalist Rick Froberg høres ut som han har et livstidsabonnement på IFA-pastiller for her går det i raspete rope-vokaler, men uten at det drukner i håse gurglelyder. Alt i alt et vellykket forsøk på å lage musikk.

-Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

The Wombats - «Cheetah Tongue»

Ai, ai, ai! The Wombats er straks klare for å slippe plata med det snasne navnet Beautiful People Will Ruin Your Life. Åpningssporet er «Cheetah Tongue», som handler om noe så relaterbart som å faile på voksenlivet. Og det låter fett.

- Katrine Andresen

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte