Ny musikk på spillelista - uke 40

Kjartan Lauritzen. Foto: foto.samfundet.no

Ukas spillelisteoppdatering inneholder 13 freshe låter fra inn- og utland. Her finner du hele spillelista på Spotify. Sjekk også ut vårt splitter nye radioprogram LISTVERKET, som tar for seg spillelista hver mandag fra 16-17.

 

Kjartan Lauritzen - «Pappa»

Kjartan Lauritzen er endelig ute med sin egenproduserte EP Fenomenet, og det gleder alle norske hiphop-hjerter. Prinsen fra Balestrand med Vibbefanger-crewet i ryggen har lenge teaset fansen med et EP-slipp, og nå har vi endelig hele 6 spor vi kan danse og synge med på når selveste Fenomenet kommer til Storsalen under UKA.

- Paulina Dubkov

 

Masasolo – «Blackie The Blue»

Denne fengende og speisa singelen er nok en teaser for den danske gjengens debutalbum som slippes senere denne høsten. «Blackie The Blue» er pakket full med elektriske retrovibber og fete gitarsoloer det er umulig å ikke bli litt gira av. 11. oktober gjester de Knaus – så om du ikke fikk kapret deg Kjartan-billett er det fortsatt gode utsikter for å kultivere seg litt på Samfundet.

 

- Emilie Pedersen

Masasolo. Foto: foto.samfundet.no

 

Kakkmaddafakka - «Save Yourself»

Du trenger ikke ha perfekt engelsk uttale for å bli en internasjonal stjerne. Det har Bergensbandet Kakkmaddafakka bevist. Med deres ufattelig catchy sound og grasiøse manøvrering av hverdagslivets små hendelser gir de musikk det er umulig å hate. Med sitt nye album Hus mater de fans over hele verden med lettbente rytmer og svale melodier. Nytes best i badekaret med en kjæreste og en øl.

 

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

EERA - «Living»

Da jeg først stiftet bekjentskap med EERA på hennes selvtitulerte EP fra 2016, ble jeg frelst av den unike blandingen av pop, grunge og singer-songwriter. Ett år senere er Drøbaksjenta aktuell med debutalbumet Reflection Of Youth, som kommer 3. november. Åpningssporet på plata er den mørke og vakre låta «Living», som hypnotiserer deg i lang tid etter låta er ferdig. Det er bare å lukke øynene, og la seg rive med.

 

- Katrine Andresen

 

 

Lute - «Premonition (feat. EarthGang)»

Så enkelt, men akk så vanskelig kan det være å lage en fet hiphop-låt. North Carolina-rapper Lute opererer under J. Cole sitt plateselskap Dreamville, og er nå ute med albumet West1996 Pt. 2. Denne låta, gjestet av duoen EarthGang, er platas skarpeste. Beaten er jazzy, rappen er hard og direkte, og låta balanserer det smoothe med det tøffe. Sjekk for all del ut albumet om låta faller i smak.

 

- Martin Ørbeck

 

Softcore untd. - «Fjern»

Softcore untd. er medlemmer fra Sushi X Kobe i skjønn forening. Deres andre singel, «Fjern», følger opp sommerens «Skolebenken» med samme bedøvende blanding av 808-trommer og atmosfæriske gitarer. Låta tar oss gjennom en gjenkjennelig kveld av typen der man innbiller seg at å være skækk er det samme som å more seg. Det er trist, det er vakkert og det er ekte.

 

- Sigurd Torfinnson Rønningen

 

 

Kamasi Washington - «Desire»

Hvem skulle tro at gutten som vokste opp med musikalske foreldre, tok utdanning innen musikk og jobber med musikk skulle være flink til å lage jazz? Hvis du trenger et bevis på at musikk kan læres, og ikke må være en gudegitt gave, så er Kamasi Washington det du trenger. På sin nye plate Harmony of Difference viser Washington at man kan lage støyende jazz som er kult og ikke bare slitsomt. Jeg føler meg jævlig smart og sofistikert når jeg hører på Washington. Det burde du og!

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Misty Coast - «Strange Girl»

Misty Coast er Richard Myklebust og Linn Frøkedal, kjent fra The Megaphonic Thrift. Nylig slapp de sin selvtitulerte debutplate, og et av de kuleste sporene på plata er andrelåta «Strange Girl». Låta er en fantastisk blanding av tungt og lett: du har den dundrende, seige bassen som fungerer som ryggraden, blandet sammen med den svevende og harmoniske vokalen til Frøkedal. Og koringa til Myklebust er prikken over i-en. Sjekk ut plata, du vil ikke angre.

- Katrine Andresen

 

Macklemore - «Ain’t Gonna Die Tonight (feat. Eric Nally)»

Jeg må innrømme at jeg måtte grave litt før jeg fant noe som ikke var klin likt låta «Cant Hold Us» i Macklemores nye album. Men, så fant jeg «I Ain’t Gonna Die Tonight» - en låt med et refreng så fengende at det ikke gjør noe med den litt for enkle rappingen i versene. Jeg glemmer at jeg hører på låta mellom refrengene, og blir dermed positivt overrasket fire hele ganger i løpet av tre og et halvt minutt. Ganske gøy!

 

- Anna Leikanger Voje

 

liv - «Hurts to liv»

Er du klar for å grine og krype inntil dine nærmeste? Her har du en fem minutters akustisk ballade som passer til nettopp det. Bandet liv finner ikke opp hjulet på nytt med denne låta, men gurimalla så deilig å høre på. Instrumentalen tar i bruk organiske instrumenter, og en sylskarp vokal skjærer igjennom og treffer hjerterota til lytteren. Deilig låt å stirre undrende ut av bussvinduet til, mens du tenker på kjærlighet, varme og de vakre tingene i livet.

- Martin Ørbeck

 

Closing Eyes - «Sunshiner»

Closing Eyes startet som soloprosjektet til Eirik Asker Pedersen, men er i dag utvidet med fire flere hoder. «Sunshiner» er tredje singel fra det kommende albumet Soft Years, og har et dronete, drømmende og vakkert lydbilde. Eirik Asker Pedersen sier selv om låta: «Sunshiner. En moraliserende poplåt om alt jeg misliker ved meg selv. Men den er oppløftende som fy. Mor, gi meg solen!»

 

- Katrine Andresen

Closing Eyes. Foto: foto.samfundet.no

 

Marianne Engebretsen - «Bird»

Marianne Engebretsen er ute med sitt debutalbum Redifined, og denne låta beskriver veldig godt hva denne Kristiansandsjenta har for seg. «Bird» begynner i det rolige pop-landskapet med Mariannes flotte vokal i fokus før den beveger seg inn i et mer episk lydbilde mot slutten. Produksjonen er i tillegg spot on med masse detaljer og nyanser. Sjangermessig er ikke det det mest originale, men Marianne er utvilsomt et talent - her er det kvalitet ovenfor originalitet.

 

- Erlend Gylver

 

White Ascot - «Hahaha (losing my mind)»

Endelig har alle som liker groovy jazz og alle som liker Norge et band de kan samle seg om. Norske White Ascot gir deg nemlig det beste av to verdener: norske bandmedlemmer og jazz. På sin nye singel «Hahaha (losing my mind)» plasserer Tromsø-kvartetten seg på musikk-kartet med sin ungdommelige tolkning den gamle sjangeren jazz. Her er det bare å la seg fenge.

 

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte