Ny musikk på spillelista - uke 41

 

Phlake. Foto: foto.samfundet.no

 

Vi gir deg 15 nye og fete låter i ukas spillelisteoppdatering. Her finner du hele spillelista på Spotify. Sjekk også ut vårt splitter nye radioprogram LISTVERKET, som tar for seg spillelista hver mandag fra 16-17.

 

Phlake - «Green Screen Holiday»

Phlake, UKAs artist denne uka (!), slapp nettopp ei stor og saftig skive kalt Weird Invitations. Den danske duoen lager superdigge soul- og R&B-låter, krydret med synther og maksimalistiske beats. Sørg for at du rekker å se de i Klubben! «Green Screen Holiday» er en lystig og søt låt om at med green screen kan man reise på ferie hvor man vil, og det hele virker som en skikkelig hyggelig og søt date. Jeg blir helt hekta på den vittige teksten.

- Håvard Bjørkøy

 

Store P - «E det her»

P-en er ute med ny skive og sola skinner i regnbyen. Plata er meget god, så det å trekke fram en favoritt her er vanskelig. Det er likevel noe frigjørende og deilig med «E det her». Lydbildet er poppete og lettspiselig. På låta blir vi igjen tatt med inn i Store Ps selvgranskende og undrende verden: «Prøver å finne tonen, prøver å finne noe». Forventningene rundt den nye plata til bergenseren var selvsagt enorme etter 2014s helt utrolige Regnmannen. I en norsk hiphop-verden som i de siste årene har eksplodert hva gjelder nykommere viser Store P at gutta som har vært med lenge fortsatt eier gamet. Du er ikke lenger alene i Norge om å drive med den hiphop-en du gjør, men du er fortsatt kongen, P.

 

- Trym Kjøs

 

 

 

Natalie Sandtorv - «Freedom Nation»

Natalie Sandtorv har virkelig klart overbevise meg om at jazz og indierock kan gå hånd i hånd. «Freedom Nation», hentet i fra debutalbumet med samme navn, kombinerer den elementer i fra jazz, støyrock og indie. Sammen med Natalies behagelige vokal er resultatet rett og slett råfett. Fra den skjærende gitarsoloen til det behagelige refrenget er denne låta virkelig en berg-og-dalbane av følelser, noe som passer tematikken siden låta og albumet tar for seg temaer som migrantkrise og flukt.

 

- Erlend Gylver

 

Moses Sumney - «Don’t Bother Calling»

Har du noen gang tatt et varmt bad etter en lang dag, lagt deg på en skinnfell foran peisen en kald vinterdag eller kysset kjæresten din god natt, vil du kjenne igjen følelsen av å høre «Don’t Bother Calling» av Moses Sumney. Med sin fløyelsmyke vokal og kjærtegnende lydbilde svøper Sumney lytteren inn i en sukkerspinnsøtt sinnsstemning. Hele plata Aromantisicm er en ode til de gode følelsene. En hver som gir plata en lytt vil forelske seg på nytt, så her er det bare å invitere damerne/kiserne på kakao med krem og marshmallows og sette på Moses Sumney.

 

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Sweden - «Back Again»

Rockebandet Sweden med røtter ikke i Sverige, men i Østfold, kombinerer rett frem rock ‘n’ roll og catchy pop-rytmer i denne låta. «Back Again» er ikke full av de store overraskelsene, men med sitt funky gitarspill blir låta er likevel en snikende øreorm. Låta passer kanskje aller best som soundtrack til lange bilturer, aller helst en Sverigetur.

- Erlend Gylver

Sweden. Foto: foto.samfundet.no

 

 

Magnus Bechmann - «Bruises»

Sandvika-alibiet Magnus Bechmann ligger ikke på latsiden: etter å ha sluppet den kritikerroste EP-en Loners Get Lonely Too i januar, er han allerede nå aktuell med ny musikk. Først ut er låta «Bruises», en uptempo poprock-perle som flørter heftig med 80-tallet. Jeg er helt hekta!

 

- Katrine Andresen

 

 

 

Kelela - «Truth Or Dare»

Kelela er klar for deg nå. Debutalbumet Take Me Apart gir oss alt man lengter etter fra den geniale sangerinnen. Hun måtte lære seg å leve som undertrykt, sort kvinne før hun kunne fortsette karrieren. Nå fortsetter hun i det nyskapende, hypermoderne funk- og R&B-sporet, med gnistrende klubbvennlige bangers som perler på en snor.

- Håvard Bjørkøy

 

Black Pistol Fire - «Blue Dream» 

Black Pistol Fire slapp album forleden, og dette er en av de beste låtene fra det albumet. Bandet har tradisjonelt brukt veldig få elementer i sangene sine (trommer, gitar og vokal), men her bruker de flere instrumenter og elektronikk i mye større grad enn før. Det funker veldig godt, og sangen blir utrolig kul, med et spesielt fint refreng! Veldig fin og fengende låt.

- Maren Høgevold Busterud

 

 

Who Is She? - «Top 8» 

Hvis du noen gang har drømt om en kombinasjon av Razika og Ramones, er du ikke bare sær, men jævlig heldig. Supergruppa Who Is She?, bestående av Chastity Belt, Tacocat og Lisa Prank, har slått seg sammen for å lage et sært og søtt album, dedikert til romantiske komedier, lost connections-spalter og ymse trivielle fenomener, i et punkrock-aktig format. Albumet Seattle Gossip passer perfekt for deg som vil høre 11 låter på 15 minutter!

 

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

  •  

 

Arif & Unge Ferrari- «Du bestemmer» 

Nora Collective-gutta som i disse tider er klare for en omfattende turné dropper nå to deilige låter som flørter med elektronika, RnB og autotune, i «Du bestemmer» og «BBB». «Du bestemmer» er produsert av svenske Vinter, som ikke er et ukjent navn for de som følger Ferrari og Arif. I fjor fikk vi høre Unge Ferrari og Vinter på samarbeidet «2007», og i sommer gjestet både Ferrari og Arif Vinters «10 år». Jeg ønsker meg mer fra disse tre. Samarbeidene er så fruktbare at en ikke kan gjøre annet enn å fryde seg. «Du bestemmer» er en låt av samtiden. Hiphop-en beveger seg mer og mer inn i et mer sensuelt RnB-landskap. Men når det gjøres på en så overbevisende måte bifaller i alle fall jeg.

- Trym Kjøs

 

 

Hanne Kolstø - «E vi åleine»

En lekker, og ganske hard popproduksjon sikrer Hanne Kolstø en plass på denne ukas spilleliste. Tøff bromlegitar og energisk perk er smakfulle krydderier som kler Sunnmøringens siste svært så godt.

- Even Steine

Hanne Kolstø. Foto: foto.samfundet.no

 

LEAN - «Years»

Å herregud, jeg har blitt forelska i en indie-låt, omsider, atter en gang, og den heter «Years». «And the years will push you farther from my mind» synger den sløye vokalisten, etterfulgt av en fuzzy, nonchalant gitarsolo. De to produsentene har endelig skjønt at de fortjener å være i rampelyset selv, noe Kitsuné nikker til. Velvalgte detaljer ligger og vugger i bakgrunnen til enkle melodier som klistrer seg til hjernen. Dette er et motløst, skranglete soundtrack til en skikkelig koselig film om å finne seg selv.

 

- Håvard Bjørkøy

 

Cezinando - «Ingenting blir det samme men samme for meg»

Oslos gullgutt er ute med nytt album og dette er helt tydelig favorittlåta. Teksten minner om «Fritidsaktiv» med nostalgien, samtidig som produksjonen er noe helt eget, tydelig farget av Rytmeklubben. «Ikke slipp meg av synet før hauken kommer», ikke la deg selv gå glipp av denne låta.

 

- Sander Engen

Cezinando. Foto: Maria Pasenau

 

Aiming for Enrike - «Front Runner»

Oslo-duoen Aiming for Enrike imponerer bare mer og mer. Etter en overbevisende konsert på årets Pstereo-festival etterfulgt av singelslipp nå på høsten er det helt klart at disse gutta vil gjøre sin helt egen greie. Det er ingenting der ute som høres ut som Aiming for Enrike, og denne låta spesielt, er nesten helt umulig å putte i en sjanger - elektronika med trommer og gitar er kanskje det som passer best. Uten vokal står duoen fritt til å ekspandere låta helt til den når et atmosfærisk klimaks. Psykedelisk så det holder, og det passer så inderlig bra over den taktfaste beaten i tillegg. Jeg kan nesten ikke vente til albumslipp senere i høst.
- Erlend Gylver

 

 

Action The Man - «Gangsta Ting»

Endelig er Action The Man ute med ny singel, og fytti grisen som han leverer. Med over 15 år i gamet har han rukket å bli et kjent navn i Bergens gater, og nå er det på tide at resten av Norge får øynene opp for handlingens mann. «Gangsta Ting» er betydelig hardere enn hans andre låter, og han leverer frekke linjer over den tunge beaten. Jeg krysser fingre og tær for at et nytt album er på vei.

- Ida Gule Paulsen

 

 

 

 

 

 

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte