Ny musikk på spillelista - uke 44

Musikkredaksjonen gir deg ti nye godbiter i ukas spillelisteoppdatering. Her finner du hele spillelista på Spotify. Sjekk også ut vårt nye radioprogram LISTVERKET, som tar for seg spillelista hver mandag fra 16-17.

 

Fieh - «Glu»

Babygurl Fieh har sluppet den første låta fra det kommende albumet sitt! «Glu» et lekent, funky og snertent lite nummer en simpelthen må svinge hoftene til. Med et upåklagelig musikalsk arrangement og fløteharmonier som omkranser frøknas selvsikre vokal blir dette en vinner fra det nye musikk-Norge har å by på. Det er sjukt digg å få bevist at en kan være funky og ha sjel selv om man kommer fra distriktet! Ser frem til albumet!

- Tiril Hognestad

 

Porches - «Find Me»

Indie-deppe-trynet Aaron Maine er tilbake fra under dyna. Vokalen og atmosfæren er den samme, men denne gangen har han byttet ut slækk gitar med sær synth. Må innrømme jeg var skeptisk først, men komboen av angst og elektro låter overraskende bra. «Find Me» er første låt fra albumet The House som kommer 19. januar.

 

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 

 

Jonas Alaska - «Kissed Me In The Backseat»

Det er vanskelig å mislike Jonas Alaska. Det er noe så herlig organisk og flott over musikken hans, noe «Kissed Me In The Backseat» fra det splitter nye albumet Fear Is A Demon er et eksempel på. Låta er behagelig å høre på, lydbildet er variert og vakkert, og det står åpenbart dyktige musikere bak. Alaska leverer ærlige tekstlinjer med sår stemme, på sedvanlig Jonas Alaska-vis. Låta er et høydepunkt på et album hvor artisten igjen beviser at han er en polert diamant i en skattekiste av norske musikere.

 

- Martin Ørbeck

Jonas Alaska. Foto: foto.samfundet.no

 

Moodoïd - «Reptile»

Her har du en funky godbit, servert rett ut av Frankrike. Vi snakker hviskende fløtevokal, utenomjordisk synth og hippe gitarer, som gir deg en unektelig trang til å svinge hoftene. Jeg skjønner ikke en døyt av hva det synges om, men det høres helt saiko bra ut.

 

- Katrine Andresen

 

Coucheron - «UFO»

Artist og produsent Coucheron fra Nesøya gir oss som lyttere en gøyal låt med «UFO». Det er ikke et kjedelig sekund når den stadig smeller til med en uventet lyd når man minst aner det, enten et teknomodifisert lite «ah!» eller behagelig synt som får det til å kile i den delen av hjernen som styrer lek og moro. Det er få lemmer i kroppen som vil sitte i to til dette, i tillegg til at man må bytte dansestil et par ganger i løpet av låta.

 

- Chris Gjertsen

 

BadBadNotGood - «I Don’t Know (feat. Samuel T. Herring)»

Jazzkvartetten fra Canadien har nok en gang slått seg sammen med Mr. Herring fra Future Islands. Sist gang vi så denne dynamiske duoen sammen var i ei låt på plata IV. At vi hører dem sammen igjen gir meg håp om at det kommer mer fra dette samarbeidet i fremtiden. Jeg sier i hvert fall ikke nei takk til mer stemningsfull ungfolejazz.

 

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Helgeland 8-Bit Squad - «Lavaresistent»

Tiny Tias & Slåbrock aka Helgeland 8-Bit Squad er ute med ny EP, og tittelsporet er en finfin sak. Ramsalt digital 8-bit reggae rett ut av Helgelandskysten. Låta har forøvrig også fått en musikkvideo det er verdt å sjekke ut.

 

- Anders Kjevik

 

Fredrik William Olsen - «På ny» 

Når Fredrik William Olsen ikke er vokalist for Kråkesølv, spiller han musikk under eget navn. Nylig ga han ut sitt tredje soloalbum, kalt Kosmos og Kaos. Av de ni sporene er «På ny» en favoritt, og låtskrivertalentet skinner virkelig.

 

- Katrine Andresen

 

 

Shitkid - «Favourite Thing»

Hvis det ikke var for at Lou Reed er en død gammel mann, og ikke en trist jente med en forkjærlighet til overdådig bruk av romklang og ekko, så hadde han kanskje gitt ut «Favourite Thing». I stedet må svenske Shitkid ta seg av grovarbeidet. Låta er bakoverlent og sexy, nesten litt skummel, også tror jeg den handler om sex? Det høres kanskje ikke ut som oppskrifta på ei godlåt, men jeg lar meg fenge. Mer av denne sorten kommer på EP-en This Is It 19. januar.

 

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Unge Ferrari - «Minner Fra En Tid»

Hedmarkingen med den silkemjuke stemmen slapp på overraskende vis EP-en Romeo Må Dø forrige fredag. Med et tilbakelent lydbilde, samt en emosjonell og følsom Ferrari bak mikken, føles perioden da Norges R&B-prins slapp bangers som «Lianer» og «Vanilje», som en svunnen tid. Trist for mange, men Unge Ferrari kan fortsatt kunsten å legge deilig vokal på tracks. «Minner Fra En Tid» er den beste låta i den nye samlingen, med flittig bruk av gitar og et fengende refreng.

 

- Martin Ørbeck

 

 

Unge Ferrari. Foto: foto.samfundet.no

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte