Ny musikk på spillelista - uke 45

Insomniac Bears. Foto: Anne Valeur

Musikkredaksjonen holder deg oppdatert på den siste tidas utgivelser. Her finner du hele spillelista på Spotify. Sjekk også ut vårt nye radioprogram LISTVERKET, som tar for seg spillelista hver mandag fra 16-17.

Insomniac Bears - «Scenic Drives»

Det nyoppstartede bandet Insomniac Bears består blant annet av tidligere medlemmer av Rumble in Rhodos og Team Me. Debutsingelen «Scenic Drives» høres ut som et klassisk roadtrip-soundtrack - man får lyst til å hive seg i bilen med noen kompiser og kjøre uten mål og mening. Med denne vellykkede musikalske fusjonen, i tillegg til svært respektable meritter hos samtlige bandmedlemmer, er det bare å glede seg til hva som venter rundt svingen.

- Jakob Bechmann

 

Ought - «These 3 Things»

Dævven bættre hanj! Også du som trodde post-punken var død! Haha, idiot! Ought beviser at moody bassdrevet rock funker i 2017 også. Hvis du digger The Cure, The Smiths eller Interpol, er Ought et must å få med seg, definitivt en av årets mest merkverdige musikalske kuriositeter!

 

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Pasha - «151»

Norges søteste rapper er på ballen igjen, denne gangen i skjønt samspill med deler av Iffy Orbit. «151» er rutenummeret på den forhenværende Rykkin-bussen, og låta bør dermed fylle litt av det vakuumet som oppsto da Ruter erstattet 151 med 160. Pasha treffer nok en gang bredt og hardt med en perle av en låt, stødig planta i både hip-hop- og indie-verden.

 

- Even Steine

 

Star Slinger - «Hit Me (On My Socials)»

Briten Darren Williams har sakte men sikkert beveget seg fra funky, instrumentale elektronika-låter til å bli stadig likere en ironisk sad boy-singer/songwriter med passe mye autotune på vokalen. Kult, avslappet og tidsriktig er det likevel! Med mange utgitte singler nylig spår jeg et albumslipp innen jul.

 

- Håvard Bjørkøy

 

DJ Premier - «Our Streets (feat. A$AP Ferg)»

Hvis du er en av de jævla puristene som synes «alt var bedre før», mener all ny hiphop er bare ræl og hører på Wu Tang Clan alene i leiligheten din iført en svær svart hettegenser, så kan du suge lenge på denne karamellen. På denne låta flekser A$AP Ferg sine rapmuskler over en spretten, old school-beat full av samples, signert DJ Premier. Det er tøft og det er deilig, så sjekk ut den låta her omgående.

 

- Martin Ørbeck

 

 

sparkx, Ivan Ave, Fieh - «I Know»

Bare en knapp uke etter Fieh bergtok musikkredaksjonen med «Glu», slippes denne juvelen. Som alltid med Ivan Ave handler det om relasjoner med babes (knulling vs. kjærlighet). For en gangs skyld får ikke Ave klage på uforståelige kvinnfolk uten motstykke. Med Fieh får vi servert et alternativt perspektiv for en gangs skyld. Pluss at det er digg å høre på da!

 

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Joddski - «Relevant (feat. Big Prodeje, South Central Cartel, Havikk The Rhime Son)»

De gamle er fortsatt eldst. Gangster-forfatteren Jørg-1 er evig relevant, og beviser det med denne låta, som gjestes av de gamle gigantene Big Prodeje og Havikk The Rhime Son. Hvorfor det er relevant sliter nok både jeg og gutta fra South Central Cartel med å forstå, men fett, selvskrytende og etterlengtet er det i alle fall. Khole Beatz produserer en breial, digg beat.

 

- Håvard Bjørkøy

 

Klangstof - «Names»

Hvis du elsker deilig atmosfærisk elektronisk musikk er du jaggu heldig. Klangstofs nye EP Everest inneholder akkurat nok godlyder til å gjøre en godgutt/godjente glad i øra!

 

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

The Growlers - «California»

Det er lenge siden sol og sommer i disse dystre novemberdager men The Growlers klarer likevel å sette en skikkelig sommerstemningen med denne folk-inspirerte singelen. I motsetning til fjorårets City Club har The Growlers valgt å gå for et mer nedstrippet lydbilde denne gangen. Akustiske gitarer, banale riff og med en enkel tekst om kjærligheten til California er dette en hyggelig og stemningsfull låt.

 

- Erlend Gylver

 

Kristian Grostad - «On The Run»

Kristian Grostad er en av de få heldige som klarte å trenge seg gjennom det lille nåløyet til Trondheim Callings demokonkurranse. Etter første gjennomlytt av låta «On The Run» hersker det liten tvil om at denne fyren fortjener en plass på den norske musikkscenen. Låta er produsert av Jaga Jazzist- og a-ha-bassist Even Ormestad, som drysser tryllestøv over Grostads knallsterke vokal. Sees på konsert i januar.

 

- Jakob Bechmann

 

På tide med litt kontemporær Oslo-funk! Jawn Rice er en av gutta på Mutual Intentions, plateselskapet bak blant annet gullungen Ivan Ave, og det høres. Med tydelig inspirasjon i soul og hip-hop serverer Rice groovy beats og fløyelsvokal. Hvis du liker det du hører anbefaler jeg å sjekke ut resten av Mutual Intentions.

 

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

No. 4 - «Mens alle andre sover»

Jentene i No. 4 velsigner oss med nok en herlig låt i kjent og kjær stil. De slipper sitt andre album Hva nå om under to uker, og om vi skal dømme etter denne nye singelen blir det en knakende god oppfølger til Henda i været.

 

- Frederick A. Baade

 

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte