Ny musikk på spillelista - Uke 6

Datarock. Foto: foto.samfundet.no

 

Endelig uke 6! Radio Revolts musikkredaksjon har som vanlig plukket ut et knippe rykende ferske låter til våre spillelister, og skrevet noen velvalgte ord om hver av dem. Denne uka fortsetter Dårlig Vane å overbevise, 9 Grader Nord beviser at srilankisk folkemusikk er hot i 2018, og bandet Norske Rytmer tar oss med til det sagnomsuste Syden. Hør på Listverket tirsdag 16-17 for en grundig gjennomgang av låtene.

 

Dårlig Vane - Seint ft. Mats Dawg

Med den nye singelen «Seint» rettferdiggjør Martin Hazy, Kikkan og Amadou nok en gang hypen rundt Dårlig Vane. Med seg på laget har de den beste nordnorske bergensrapperen Mats Dawg, som i det siste har vært på sin gjestevers-ting og nok en gang leverer med den råe stemmen sin. Det er altså «Seint» jeg skal vente på neste gang jeg er i klubben for litt dansemoro.

- Paulina Dubkov

 

Datarock - «Laugh in the Face of Darkness»

Datarocks nyeste singel bekrefter heldigvis at bandet holder på deres karakteristiske lekne lydbilde på den kommende plata, og det blir gøy! Låta fenger selv om den har en mørkere tone enn mer dansbare slipp vi har fått fra bandet tidligere, og Fredrik Saroea stiller sterkt på vokal. Basert på «Laugh in the Face of Darkness» - samt «Ruffle Shuffle», den første singelen fra plata - ser det ikke ut til at bandet kommer til å skuffe når Face the Brutality slippes i mars.

- Line Sandvik

 

Norske Rytmer - «Bli Me Te Syden»

Humoristisk, avslappende og upretensiøs. Denne hyggelige singlen i fra Norske Rytmer satt jammen meg godt når gradestokken viser 15 blå. Med denne låta på headsettet kan du drømme deg bort til “syden” mens de behagelige indie-tonene, den billige synthen og den humoristiske teksten surrer i bakgrunnen.

- Erlend Gylver


Dungen & Woods - «Turn Around»

At svenske Dungen og amerikanske Woods skulle finne på å lage en låt sammen er en match lagd i indie-himmelen. Heldigvis for begge virker det som om samarbeidet har fungert. Med et behagelig lydbilde som bare Dungen kan mane frem, og med Woods vokalist Jeremy Earls myke vokal er låta en skikkelig indie-skatt. Refrenget er i tillegg av få-på-hjernen kvalitet, en hyggelig bonus.

- Erlend Gylver


SG Lewis - «Aura»

Aura er en bassdrevet, funky og lokkende singel – den første i hans kommende stor-prosjekt. Produsenten planlegger en plate-triologi kalt Dusk, Dark og Dawn, hvor singelen tilhører førstnevnte kommende utgivelse. Inspirasjonen hans er visstnok klubbkultur, og jeg gleder meg til å høre mer av hans klubb-vennlige disco-pop!

- Håvard Bjørkøy


9 grader Nord - “Hymn”

Dritbra band fra Bergen, med er vidt spekter av musikalske referanser. Komponist Mira Thiruchelvam vant NOPAs unge talentpris på Bylarm i 2017, og har igjen kommet med en låt som viser dette var vel fortjent.

- Petter Dalane


Death By Unga Bunga - «Soldier»

Etter to fete singler som kom på tampen av 2017, er DBUB igjen aktuelle med låta «Soldier», en skikkelig råkkeperle! Dette lover veldig godt for femteplata So Far So Good So Cool som kommer om snaue to måneder.

- Katrine Andresen


GUM - «The Underdog»

I tillegg til å være et fast medlem av Pond og en del av livebandet til Tame Impala, har Jay Watson aka. GUM sitt eget, fete soloprosjekt som alle burde sjekke ut. «The Underdog» er tittelsporet fra hans neste plate, og er ei snasen poplåt med speisa vibber.

- Katrine Andresen

 

Alice Boman - «End of Time»

Boman har nok en gang skjenket oss en vakker opplevelse.  “End of Time” er en inderlig og sart låt som nikker til Fleet Wood Macs “Rumours”-æra og sin amerikanske søster Julia Holter. Til tross for Bomans lindrende stemme er det det musikalske og hvor de ulike elementene ligger i lydbildet som gjør dette til noe helt annet enn nok et svenskt popfenomen. Uimotståelig, rett og slett!

- Tiril Hognestad

 

 

 
 
Abboner gjerne på spillelista på Spotify.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte