Ny musikk på spillelistene - uke 35

 

Mikael Paskalev. Foto: foto.samfundet.no

 

Elida Høgalmen - «Strangers»

Nylig slapp Elida Høgalmen singelen «Strangers» fra sin kommende debut-EP. Låta maler et mørkt og intenst nordisk landskap med mystiske gitar og synth-lyder som danser en myk dans rundt Høgalmens sensuelle vokal. Vi gleder oss til fortsettelsen!
- Tiril Hognestad

 

Mikhael Paskalev - «Bad Boy»

Lyst til å høre gode, gamle Paskalev spica opp med litt synth? Det er bedre enn du tror! Paskalev er endelig tilbake etter fire år med utprøving og eksperimentering. Fresh, energisk, deilig og goodfeel er ord som godt beskriver dette gullkornet av en låt. Du har kanskje allerede hørt singlene «Witness» og «Shotgun». Likte du de, kommer du til å digge denne låta!

- Anna Voje

 

 

King Krule - «Czech One»

Lett anemiske Archie Marshall kommer ut av dvale for å slippe singel på pseudonymet King Krule igjen etter å ha leflet med artsy eksperimentell musikk på A New Place 2 Drown. For de av oss som digga Six Feet Beneath the Moon er dette et gledelig gjensyn med Marshalls mørke univers!

- Rasmus Wardemann

 

Lars Vaular - «Garasjen»

Man skal lete lenge etter en mer flerfasettert rapper enn Vaular, og på sin nyeste EP, Loading 2, beveger han seg jaggu meg inn på nye spor. Mer fritt og impulsivt enn 666-trilogien, og med enklere, mindre bombastiske produksjoner, oppleves Loading mer som en mellomakt. Garasjen nikker til årtusenskiftets hyperaktive dansemusikk, og Vaular rapper lekent og køddete om bingo og ganja.

- Even Steine

 

Grizzly Bear - «Cut-Out»

Nylig slapp Grizzly Bear sitt femte album, Painted Ruins, som blir hyllet av musikkpressen. Låta «Cut-Out» er en av mine personlige favoritter på albumet, med Ed Drostes og Daniel Rossens vokaler i skjønn harmoni. Låta har en perfekt blanding av lette og hardtslående deler, i ekte Grizzly Bear-ånd. Jeg kan med 100% sikkerhet si at dette albumet havner høyt på min liste over beste album i 2017.

- Katrine Andresen

 

 

 

Evigheten - «Turbulensen»

Rare, veike Bergensfolk. Får vi noensinne nok? Kanskje om hundre år, men frem til da kan vi svi av noen minutter på å høre debutsingelen til trioen Evigheten.

- Rasmus Wardemann

 

 

Trippy Turtle - «Super Song (feat. Disco Duck)»

Trippy Turtle, det lekne aliaset til Lido (Peder Losnegård, tidligere LidoLido), slapp forrige uke sin første EP The Trippy EP. Trippy er det. Med seg på utgivelsen har han blant annet Soulja Boy og sine venner i Fo-Fo Fadi Records, som Disco Duck og Chacha Chimp. Trippy Turtle produserer utelukkende spretten jersey club, og er du i Oslo på fredag kan du være så heldig å se det sjeldne showet han holder på Blå. Shitt, der skulle jeg vært! <3

- Håvard Bjørkøy


 

Car Seat Headrest - «War Is Coming (If You Want It)»

Will Toledos soloprosjekt, Car Seat Headrest har slengt seg på trenden med å skrive anti-Trump-låter. Nå med singelen War Is Coming (If You Want It), som holder et merkbart lavere energinivå enn det vi er vant med fra super-emosjonelle Toledo. Men det funker fjell, og man blir litt mer sint på Amerikas president enn det man var fire minutter tidligere.

- Rasmus Wardemann

 

 

 

Great News - «Wonderfault»

«Wonderfault» er tittelsporet til Great News sitt debutalbum, som kommer i oktober. Låta er luftig, mektig og drømmende, og definitivt noe som tar seg ut bra live. Heldigvis for oss ble bergenserne nettopp sluppet til UKA, hvor de spiller hele tre konserter som en del av konseptet UKAs artist. Det er bare å notere seg det i kalenderen, jeg er i alle fall klar for littegranne digg daze-pop!

- Katrine Andresen

 

 

King Gizzard and the Lizard Wizard - «Countdown»

Gutta i det helt crazy bandet King Gizzard and the Lizard Wizard har slått seg sammen med gutta i sløye mild high club, og sjeldent har en gutteklubb hørtes så grei ut. Med psychedelica i det ene øret, og indierock i det andre blir det full klaff på det nye albumet Sketches of Brunswick East. Et av ukas mest eksklusive lytt!

- Rasmus Wardemann

 

 

JON OLAV - «Hei Erna»

Med stortingsvalget i mente er det herlig å høre den forfriskende låta «Hei Erna» av JON OLAV. Fremfor å pakke inn politiske budskap i sinte trommer og frustrerte vokallinjer, har JON OLAV valgt å kalle en spade for en spade, på en svært sjarmerende måte. Med et såpass funky arrangement vil det være vanskelig for folk med en annen politisk persepsjon til å gå til motangrep. La oss heller danse!

- Tiril Hognestad

 

DRØM - «Drømmen Begraves»

«Drømmen Begraves» er tredje og siste singel ute fra det kommende debutalbumet Drømmen Om Oss. Vi befinner oss fortsatt i det kjølige og episke elektronikapop-landskapet, det er sårt og vakkert, og vokalist Sondre Pettersens stemme griper tak i deg. I slutten av låta får du deg en overraskelse i form av et euforisk diskoparti. Deilige saker!

- Katrine Andresen

 

 

Baby in Vain - «Low Life»

Danske Baby in Vain har teaset oss lenge med sin første full-lengder, og endelig er den her! Herlige «Low Life» forteller oss egentlig alt om hva den nye skiva More Nothing handler om. En koselig liten ballade-aktig låt i Baby In Vains særegne melankolske lydbilde, men like fullt en drømmeaktig låt på grensen til psykedelika. Resten av albumet er for så vidt også dødsbra, anbefales.

- Erlend Gylver

 

Sjekk ut hele spillelista her!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte