Ny musikk på spillelistene - uke 37

 

Aiming For Enrike. Foto: foto.samfundet.no

Aiming For Enrike - «Marion Jones»

Med den ferske singelen «Marion Jones» viser instrumental-rock-duoen Aiming for Enrike at de står i særstilling i den norske rockefaunaen. Etter singelens premiere under bandets forrykende konsert under årets Pstereo ble vi frelst av bandets kompromissløse musikalske energi. Hør godt etter.

- Torstein Hågård Bakke

 

Arshad Maimouni feat. Amanda Delara og Lars Vaular - «Tilbake til meg»

Maimounis andre utgivelse i 2017 har med seg braksuksessen Amanda Delara og veteranen Lars Vaular. Låta åpner med Arshad som synger lavmælt over rolig gitarspill. Etter introen slipper Delara til, og verset hennes er det beste med hele låta. Det er vakkert både vokalt og tekstmessig. På Lars Vaulars vers går det unna i et enormt tempo. Hovedpersonen selv, Maimouni, runder av dette deilige og nedtonede samarbeidet.

- Trym Kjøs

 

 

Death By Unga Bunga - «Into The Night»

Det norske garasjerock bandet leverer nok en gang med nye låter på sensommer og tidlig høst. «Into The Night» er en av deres mindre bråkete låter. Den er gøyal og passer godt til en behagelig tur i skogen når den fylles med nydelige høstfarger. Men det er fortsatt et klassisk garasjepreg over riffene, så fyll sekken med øl. Låta har litt av samme følelse som «1985» av Kvelertak, et behagelig, men opprørsk lydbilde som passer godt inn hos generasjon prestasjon som må få fingeren ut.

 

- Chris Gjertsen

Death By Unga Bunga. Foto: Pressebilde

 

 

Superorganism - «Something For Your M.I.N.D.»

Ukas mest originale låt? Jepp, dette har du ikke hørt før. Superorganism er sju folk som bor sammen i et kunstnerkollektiv i Øst-London, samt 17-årige Orono fra Japan. «Something For Your M.I.N.D.» er en rar, seig og fargerik låt som fester seg til hjernen din som superlim. De signerte nettopp med Domino (Arctic Monkeys, Real Estate, Dirty Projectors), så det blir spennende å følge med videre.

 

- Katrine Andresen

 

 

Princess Nokia - «Bart Simpson»

Rap-prinsessen slapp fredag et svært album, fylt til randen med bangers i alle hiphopens sjangre. Jenta har allerede vist at hun mestrer høyenergiske låter, men med «Bart Simpson» mestrer hun åpenbart koselig, tilbakelent musikk også. Låta er en oppfordring om å bli mer rebelsk, som tegneseriefiguren hun refererer til. Instrumentene er også innmari funky når en lytter etter – får lyst til å spasere rolig i sola mens jeg skulker skolen.

 

- Håvard Bjørkøy

 

 

Sara & Arash - «Danse danse»

På Sara & Arashs første offesielle utgivelse siden 2014 støter vi på et basstungt og tempofylt lydbilde. Produksjonen er rå, og jeg lar meg på ny imponere av samarbeidet mellom Safartabar-søsknene. De utfyller hverandre perfekt. Sara varierer mellom å vise styrke rap-messig hvor hun virkelig viser attitude på førsteverset og å ta det helt ned på det roligere refrenget. Arash viser også at han har tempoet inne, og beaten er som skapt for begge to. Dette er én av to låter på en dobbeltutgivelse, så sjekk også ut «Måten du gjør det».

 

- Trym Kjøs

 

 

BROCKHAMPTON - «JUNKY»

Kevin Abstracts rapkollektiv og selvbeskrevne boyband BROCKHAMPTON slapp debutalbumet SATURATION i juni, og fulgte like gjerne opp med knallsterke SATURATION II i slutten av august. «JUNKY» stikker seg ut på andreplata med en folkeinstrumentaktig beat og eksplisitt homoerotiske lyrics. Gutta høres sultne ut, og vi gleder oss stort til SATURATION III.

 

- Sigurd T. Rønningen

 

 

Freedumb - «Let It Slide»

Freedumb er et skatepunkband fra Moss og Halden. På «Let It Slide» er tematikken forelskelse og rus. Dette er i og for seg tradisjonell punkrock, men er ispedd enkelte hardcore-elementer. Nyskapende eller revolusjonerende er det ikke, men det sparker som bare det. Låta er tight produsert, og vokalen er skarp og punkete.

 

- Trym Kjøs

 

 

Lunice - «Freeman (feat. CJ Flemings & Spreng)»

Dette er den hypermoderne komboen av grime, bassline og elektronika vi alle uvitende har ventet på. Rykende fersk låt fra den sjukt bra plata til Lunice CCCLX. Kanadieren CJ Flemings leverer sylskarp rap på tre av låtene, og denne må være et av høydepunktene på den bunnsolide utgivelsen. Sjekk også ut bangeren «Distrust» med blant annet Denzel Curry. Detaljene i produksjonen slutter aldri å pirre meg, samtidig som det er heftig, heit, brei hip hop.

- Håvard Bjørkøy

 

 

Panda Panda - «Slacker»

Panda Panda har vært i studio, og første smakebit fra den nye plata er «Slacker», en seig og tung støypop-låt som enkelt sniker seg inn i hukommelsen din. Vil spesielt trekke fram vokalistene Ragnhild Fangel Jamtveit og Håkon Brunborg Kjenstad, som er i en herlig symbiose. De gjestet nettopp Trondheim, hvor de spilte flere nye låter. Tipper jeg prater for alle som var der når jeg sier: vi gleder oss til plata!

 

- Katrine Andresen

Panda Panda. Foto: Gry Dahl

 

 

Ane Brun - «Always On My Mind»

 

Romsdalingen finner ikke opp kruttet på nytt med denne låta. Dette er en nyinnspilling av Brenda Lees låt fra 1972. Giganter som B.B King, Elvis Presley og Pet Shop Boys har også gitt ut versjoner av denne klassiske visa. Dette er likevel så fint som det overhode kan bli. Låta er som skapt for Bruns sensuelle og vakre stemme. Deilig klimpring på en kassegitar akkompagnerer stemmen hennes og danner en symbiose av herlighet. Ane Brun slipper sitt sjuende studioalbum 6. oktober. Vi gleder oss!

- Trym Kjøs

 

 

Pom Poko - «You'll Be Fine»

Pom Poko har siden Trondheim Calling i februar og by:Larm i mars vært et av de mest spennende norske bandene på horisonten. Kvartetten har dessuten klart å skape seg et rykte som et av landets beste live-acts, noe publikummet ved blant annet Roskildefestivalen, Slottsfjellfestivalen, Øyafestivalen og Pstereo fikk gleden av å oppleve i sommer. Med singelen «You’ll Be Fine» befinner bandet seg i samme lydlige landskap som med debuten «It’s a Trap» - smårare gitarlyder, feite riff og smakfull vokal. Dette har vist seg å være en oppskrift for suksess, og med singelpremiere hos Phil Taggart på BBC1 samt flere konserter i Storbritannia i september, kan vi muligens også se frem til større internasjonal oppmerksomhet for bandet.

- Jakob Bechmann

Pom Poko. Foto: Kristin Slotterøy

 

 

<3 Sjekk ut hele spillelista her <3

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte