Ny musikk på spillelistene - Uke 43

Maya Vik. Foto: foto.samfundet.no

 

Ta en velfortjent pause fra den miserable hverdagen din og sjekk ut ukas musikknyheter. Våre spillelsiter kan friste med kortreist pop og rock, samt høydepunktene fra den store verden. Sjekk hva vi i musikkredaksjonen har å si om musikken under, hør hva vi har å si i Listverket tirsdag kl 16, og abonner på spotify-lista vår for gratis kulturell kapital.

 

Maya Vik - «Hustlebot (feat. Arcane Station)»

Maya Vik presenterer her ei veldig dansbar låt sammen med Arcane Station. Siden sist album, som ble sluppet i 2015, har hun trolig vært mer å se på ulike fashion weeks enn på musikkrelaterte arenaer. «Hustlebot»  minner om pop fra 80-tallet, og gir forventninger om mer musikk fra den kjente bassisten og artisten i nærmeste fremtid.

- Lisa Bye

 

Ekte Indianere - «Korea»

Ekte Indianere er et rykende ferskt Oslo-band som slapp sin første singel så sent som i mai. «Korea» er deilig energirik og gitarglad rock på norsk, spilt av et band som åpenbart liker å spille.

- Emil W. Hildebrand

 

Terje Torkellsen - «Sean»

Seks år etter han tok hjem gullet i Karmøymesterskapet i rock med bandet Palmface, er Terje Torkellsen tilbake. Denne gangen med en sound som kan minne litt om slack funk psychedelia-bandet Mild High Club. Karmøy kan du trygt si farvel til, Terje, for «Sean» er ei låt med internasjonal standard!

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

The Modern Times - «Dementia»

Endelig er Tromsøværingene i The Modern Times ute med ny singel! I mine øyne et norsk svar på et yngre Pixies, med en attitude som sier at de ikke kunne brydd seg mindre om seriøse tekster og en deilig frisluppen vokalbruk. Godt med glimt i øye og catchy upbeat riff gjør «Dementia» til en riktig godlåt – om det å bli dement.

- Emil W. Hildebrand

 

Selmer - «Feelin’ Down»

Av alle “Mac Demarco-band” i det langstrakte landet vi liker å kalle hjem, er vel Selmer kanskje det beste. Det er ikke opp til oss å bestemme, men gruppa har en fantastisk evne til å lage låter som høres autentiske og originale ut, til tross for at de opererer innenfor en kanskje litt vel utvasket sjanger. «Feelin’ Down» er ei slack låt det er umulig å ikke digge til, selv om den handler om å være deprimert. Usj… Get well soon, Selmer!

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Gus Dapperton - «World Class Cinema»

Den eksentriske godgutten ved navnet Gus har sluppet ny musikk. Denne gangen i form av en ballade som får deg til å tenke på en solnedgang i Los Angeles selv om du ikke har vært der. Gode vibber

- Hannibal Sökjer


 

Cloud Nothings - «So Right So Clean»

Cloud Nothings Dylan Baldi ble opprinnelig plukket opp gjennom MySpace i 2010 (at det i det hele tatt var liv der i 2010 er beyond me). Ohio-bandet jobber seg i skrivende stund opp mot et syvende album der låta «So Right So Clean» markerer den tredje singelreleasen i opptaktene mot Last Building Burning. Låta er på den heavy siden av spekteret, med en god dose fuzz og støyelementer akkompagnert av Baldis rå vokalbruk. Release 19. oktober.

- Emil W. Hildebrand

 

Les Big Byrd - «I Fucked Up I Was A Child»

Hej söta bror! Enkel svensk synth-infusert indie-pop unnfanget idet rockehoder, elektronikaentusiaster og studiotekniker-nerder samles i bandet Les Big Byrd, som nå har gitt ut sitt andre album Iran Iraq IKEA.

- Emil W. Hildebrand

 

Tangerine - «Cherry Red»

Sondre Justad, step aside! Søstrene Marika og Miro Justad i Tangerine har nettopp sluppet albumet White Dove og det er proppfullt av kraftfull drømmepop! «Cherry red» er en poplåt med gjennomtenkt dramaturgi og komponering. Resultatet er en atmosfærisk og hardtslående opplevelse.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Charles Bradley - «Can’t fight the feeling»

Til tross for at han har vært død i flere måneder, har ikke det stoppet soul-sangeren Charles Bradley fra å slippe nye låter. Og bra er det! «Can’t fight the feeling» er ei låt som sparker skikkelig fra. Her snakker vi blåsere, funky gitarer og raspete vokal som synger om den uknuselige kjærligheten. Alle ingrediensene som skal til for å varme et hjerte i høstkulda.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Yumi - «Sincerely Me»

Yumi er ifølge sin egen facebook-side en plus size-modell, youtuber, musiker, men først og fremst en Jesus-elsker. Hun om det. Med all tiden sin investert i så mange andre prosjekter, skulle man ikke tro at Yumi hadde overskudd til å lage så bra musikk, men det gjør hun altså. «Sincerely Me» er en ikke bare en neo-soul-låt, men også balsam for sjela. Anbefales i kombinasjon med et glass vin, levende lys og en varmt bad.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Moaning Lisa - «Carrie (I want a girl)»

Moaning Lisa er ikke bare den sjette episoden av The Simpsons, hvor Lisa forsøker å bekjempe sin depresjon gjennom saksofoni. Det er også en lo-fi-punk-rock-jentegruppe fra andre siden av verden. Om navnet på bandet og simpsons-episoden har en sammenheng er usikkert, men det er sikkert og visst at musikken deres er noe for seg selv.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

BLOWSOM - «All a Game»

BLOWSOM er en fransk gutt som lager elektronika. Veldig straightforward greier. Vi snakker solide rytmer og generisk tekst om å like jenter som man møter på byen. Hva mer vil du ha egentlig?

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Sarah Borges and the Broken Singles - «House on a Hill»

Sarah Borges ble i 2009 beskrevet av Allmusic som en artist som klarer å balansere perfekt mellom Country og Punk. Vi skal ikke prøve å overgå den beskrivelsen, for det er så on point som du får det. Energisk og rått, men emosjonelt og tematisk plassert innenfor den amerikanske midtvesten. Sarah Borges er full pakke, en double whammy som dem sier i statene.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Barrie - «Michigan»

“Vi trenger ikke mer musikk som ingen liker” var det en gang en klok mann som sa. Smart quote på mange måter, og det er ingen tvil om at Barrie har tatt til seg denne visdommen. For «Michigan» er en låt hvertfall vi liker veldig godt. Dette er lunt og godt i begge øra, så vel som i hjertet, så det er ingen grunn til å ikke gi det en lytt.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Action Bronson - «Prince charming»

Det er ingen tvil om at det er en Action Bronson i toppform som lader opp til sitt neste album White Bronco i november. Dette er singel nummer to, Bronson er i fantastisk godt humør og all braggadocio, humor og harde bars du kunne ønsket deg får du servert. Selvfølgelig har han også fått med seg Knxwledge til å lage en vanvittig seig og sjelfull beat. Altså detta er feigt parti.

- Martin Ørbeck

 

Powers Pleasant - «Please forgive (feat. Zillakami, Denzel Curry, IDK & Zombie Juice)»

Det er intet mindre enn et lite stjernelag produsent Powers Pleasant har samlet på denne ukens mørkeste og feteste traplåt. En etter en serverer de sultne, unge rapperne bars oppå bars, toppet med enda flere bars. Det er også deilig å legge merke til hvordan beaten endrer seg litt etter hvem som rapper, enten det er sinnssyke Zillakami som roper og skaper kaos, eller IDK med sin mer mellow flow. Det er en banger, okei?
- Martin Ørbeck

 

Kadhja Bonet - «Imposter»

I etterkant av albumet Childqueen har Kadhja Bonet sluppet en samling av tre demoer. Det er til tider utenkelig at disse sangene ikke kom med. Låtene har samme stemning som albumet, men den er slappere og varmere produsert.

- Hannibal Sökjer

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte